Mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør

Hei hopp, og god (solskinns)onsdag!

Her om dagen hadde eg nokre modne bananer som burde blitt brukt. En slager er å lage bananbrød, bananpannekaker eller fryse bananene i biter til bananis, men denne gangen ville eg prøve noko nytt. Resultatet blei mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør, veldig gode!

Desse er supre som tursnacks, kanskje noko å tenke på til skiturene i påska? Like gode er dei som kveldskos, mellommåltid elelr påfyll fø/etter trening.

Raske og enkle å lage med få ingrenser, heilt uten tilsatt sukker, gluten og melk:

IMG_1631

Du trenger, ca. 8 stk
1 moden banan
50 g havregryn
35 g økologisk peanøttsmør (gjerne crunchy)
1 ss peanøttmel, evt. havremel
1/2 ts kanel

Slik gjer du: 
1. Mos bananen med en gaffel, rør inn resten av ingrediensene til en jevn og fyldig «deig». La det svelle i 5 minutter.

2. Fordel deigen på en langpanne med bakepapir, ca. 1 ss per kjeks. Trykk lett flate og strø gjerne over litt hakkede peanøtter på toppen.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli gylne i kantane.

IMG_1634

Kjeksene smaker i grunn best nystekte, fortsatt litt varme, gjerne med eit glass iskald melk. Men dei er også gode kalde, og kan fint spises dagen etterpå. Då anbefaler eg å oppbevare dei i en matboks i romtemperatur.

IMG_1647

Mjuke, søte, smakfulle med litt crunch – skikkelig gode!

IMG_1639

Dagens x-life tips: 
Det er stor kampanje på utvalgte tightser med inntil 50% rabatt, under ser dere eit knippe utvalg, men heile oversikten finner du HER! (annonselenker)

collage

Ha en fin dag vidare!

10 kommentarer

  1. Hei Linda! Kan jeg spørre om noe som ikke har noe med denne oppskriften å gjøre? Bare lurer på om philadelfia light inneholder sukker? Bare ser at den blir brukt i sukkerfrie oppskrifter, men så står det på pakka at den inneholder sukker, å da blir jeg plutselig veldig usikker 🙂

    Lager dine oppskrifter ukentlig, du er utrolig dyktig! Stå på 🙂

    1. Hei! Nei, philadelphia er ikkje tilsatt sukker, men inneholder naturlig laktose (melkesukker) som alle andre melkeprodukter 🙂
      Så lenge det er philadelphia naturell du meiner?

      Tusen takk, Mari – veldig kjekt med tilbakemelding, setter eg stor pris på 🙂

  2. må man bruke peanøttsmør?

    1. Nei, eg lager dei ofte uten også 🙂

  3. Kan disse fryses?

    1. Dte har eg ikkje prøvd, men eg rekner med det går fint 🙂

  4. Varmluft eller over- og undervarme?

    1. Alltid over-undervarme om ingenting anna står spesifisert. Men det går også fint å steike med varmluft, tar litt kortare tid 🙂

  5. Hei, kan jeg bruke sammalt hvetemel istedet for peanøttmel?

Legg igjen en kommentar til Anonym Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *