Gulrotsuppe med proteinrike havrerundstykker

Hei!

Det er ny kjøttfri mandag og idag serverer eg dere en smakfull gulrotsuppe med proteinrike havrerundstykker. Det er første gang eg har laga gulrotsuppe, men det blir definitivt ikkje siste, det var virkelig godt!

Suppa er glutenfri, melkefri og faktisk ikkje berre vegetarisk, men også vegansk idag. Proppfull av vitaminer og mineraler som gjer kroppen glad:

IMG_2208

Gulrotsuppe, 3-4 personer
800 g gulerøtter
1 løk, hakka
3 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
en liten bit fersk ingefær, revet 
1 liter grønnsaksbuljong
250 ml kokosmelk
1 ss kokosolje, evt. smør
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Fres løk, kvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank. Hell oppi grønnsaksbuljong.
2. Tilsett gulerøtter i mindre biter. Gi det heile eit oppkok, og la alt småkoke til gulerøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser.
3. Tillsett kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med meir væske om du synes suppa er litt tjukk. Server gjerne med godt brød.

IMG_2218

Som tilbehør hadde eg proteinrike havrerundstykker. Oppskrift har eg posta tidligere, men den er veldig enkel og ser slik ut:

Proteinrike havrerundstykker, 6 stk 
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du: 
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Til slutt vender du inn havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge.

Havrerundstykkene er like gode med salt som søtt pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, holder seg saftige og ferske i fleire dager og kan fint fryses.

IMG_2224

Velbekomme og god mandag til dere alle!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Har du noen tips til å lage disse rundstykkene uten egg? Er allergisk mot eggehvite.

    1. Hei!

      Eg har dessverre ingen erfaring uten egg. Kanskje «No egg» erstatter?

  2. Hei! Jeg beklager at dette spørsmålet kommer litt malplassert, men jeg mener å huske at du blogget om en veldig fin tur du hadde over en isbre eller noe liknende for en stund tilbake?? Jeg klarer ikke å finne igjen innlegget om denne turen, og lurte på om du kunne være så grei å hjelpe meg?

    1. Hei 🙂
      Selfølgelig kan eg det! Kan det vere turen eg hadde på Via Ferrata i Loen du meiner? Innlegget finner du her:
      http://www.lindastuhaug.no/2014/07/06/en-luftig-opplevelse/

      1. Ja den var det!! Takk skal du ha!! 😀 😀

      2. Berre hyggelig! 🙂

  3. Fantastisk god suppe! Anbefales på det sterkeste. Utrolig at det «bare» er gulrøtter og krydder (chili, hvitløk, løk) Nam nam nammmm.. Skal lages flere ganger 🙂 Tusen takk 🙂

    1. Så hyggelig med tilbakemelding! Veldig kjekt den falt i smak hos deg, det er en glede å inspirere 🙂 Håper du får en fin lørdag.

  4. Hei Har laga de rundstykkene tidligere og de er super gode, og metter veldig bra! Men vetakk du hvor mange kalorier det er i en ca?

    Hilsen Tina

    1. Så hyggelig, Tina! Nei, kalorier verken teller eller rekner eg på, så det veit eg ikkje.

      Ha en fin dag 🙂

  5. Hei, bor i england, så har ikke tilgang på kesam, har du forslag til noen erstating for dette? 🙂

    1. Hei!
      Du kan bruke kva som helst naturell yoghurt/ creme fraiche og lignande – så lenge den er beregna for varme retter 🙂

      1. Tusen takk for svar 🙂 Elsker matlaging, og bloggen din er veldig inspirerende 🙂

      2. Tusen takk, Rikke! Det var veldig hyggelig å lese 🙂
        Riktig fin kveld til deg!

  6. Torill Kristiansen

    Hei,Linda.
    Jeg skal lage denne suppen til ca 70… Skal jeg da bare gange opp ingrediensene eller har du en annen lur måte å gjøre dette på?? Gleder meg til å prøve den…
    Mvh Torill

    1. Hei Torill!
      Såpass! Det er vell berre å gange opp ingrediensene ja, men passe på å tilpasse og justere underveis om det er nødvendig. Lykke til 🙂

  7. Torill Kristiansen

    Takk, Linda 😀 Prøver i litt mindre variant først 😉

    1. Det høres fornuftig ut 🙂

  8. Anne Lise

    Eg har ein gutt som ikkje skal ha mjølk. Har du eit mjølkefritt alternativ som erstatning for kesam og cottage cheese i desse havrerundstykkene?
    Eg er veldig fornøyd med desse sidene dine!

    1. Hei!
      Du kan prøve med kokoskrem kanskje? Eg har ikkje prøvd det sjølv, men vil tru det fungerer bra 🙂 Eventuelt en blanding av kokoskrem og melkefri yoghurt (som tåler varme). Gi meg gjerne et pip om du prøver!

      Tusen takk for det, så hyggelig å lese 😀

  9. Kristin

    Hei 🙂
    Jeg skal lage denne suppen i dag, men vet du om jeg kan erstatte kokosmelken med vanlig melk?

    1. Det går selfølgelig an, men du mister mykje smak, fylde og næring.

      1. Kristin

        Jeg endte med og ta med kokosmelken, og for en utrolig god suppe dette var 😀 En ny favoritt!

      2. Så bra, den blir best då altså 😀 kjekt med tilbakemelding Kristin!

  10. ELISABETH

    Bruker du vanlig eller lett kokosmelk? Og bruker du både det øverste laget og «vannet» i bunnen om du bruker vanlig? Hilsen ei som må ha det inn med teskje 😀

    1. Bruker alltid vanlig når ikkje noko anna står. Det gjelder også når det kommer til kremen, står det kokoskrem bruker eg kun kokoskremen, kokosmelk bruker eg heile kokosmelka 🙂

  11. ELISABETH

    Suppa ble kjempe god i smak. Fikk den ikke helt glatt, ble litt kornete, synes dette er godt selv men samboeren liker overhodet ikke slik konsistens. Kjørte lenge med stavmikser og så ikke at den ble noe glattere til slutt så lurer på om det er meningen at den skal bli helt saus-glatt?

    1. Det er meininga at suppa skal bli glatt ja 🙂 Kanskje gulerøttene ikkje var heilt gjennomkokt, eller stavmikseren som ikkje er den aller beste?

  12. Hei, går det ann å bytte kokosmelk med noe annet? Isåfall hva? Er ikke så glad kokossmaken 🙂

    1. Du kan fint bytte det med creme fraiche 🙂

  13. Akkurat laget og spist. Jeg elsker denne suppa Tusen takk for oppskrift!

    1. Så hyggelig å lese, Nora! Supper er alltid en slager 🙂

  14. Frøken M

    Du denne var så god! Kosa oss veldig med denne, super for snøete mørke januardagar. Og så er det bra avkobling etter jobb å hakke masse masse gulrot;)

    1. Så kjekt å lese, Frøken M 🙂 Gulrotsuppe er en av dei bedre suppene etter mi meining!