Heisann!
Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.
Resten av tilbehøret varieres etter kva eg har tilgjengelig, men det er noko som går igjen og igjen: krema fiskesaus! Denne passer utmerket til ulike fiskeretter, da spesielt laks eller ørret.
Krema, fyldig, rik på smak og utrulig god. Denne må du prøve neste gang du har laks/ørrret på menyen:

Ovnsbakt laks og grønnsaker med krema fiskesaus, 4 porsjoner
8 laksefilêter
en slump soyasaus
1 langpanne grønnsaker, denne gangen brukte eg:
1 brokkoli, 2 løk, 6 gulerøtter, 1 paprika, 1/2 purreløk, 5 fedd kvitløk
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Start å kutte grønnsakene, bruk det du liker og har tilgjengelig. Fordel over en langpanne med bakepapir, strø over eit dryss salt, pepper og gjerne grovkverna chili. Sett inn i ovnen ca. 10 minutter før laksen.
Ha soyasaus over laksefilêtene. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene i 10-15 minutter.
Krema fiskesaus
1 beger creme fraiche, lett/vanlig
1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte –
(evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong)
2-3 ss soyasaus
salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.

Ris, kokte poteter, ovnsbakte potetbåter/potetskiver, søtpotetskiver, søtpotetmos, kokte søtpoteter, bakte søtpotetterninger, quinoa eller lignande er forslag på ekstra tilbehør til laksemiddagen.

En sunn og næringsrik kvardagsmiddag for heile familien!

Velbekomme 🙂
Hei! Er det noe annet man kan bruke enn fiskebuljong/kraft i sausen, evt. droppe det? Tenkte å lage dette i dag, men fant ikke kraft på nærbutikken, mens buljongen visstnok ikke var glutenfri.. 🙂
Hei! Du kan droppe det altså, men den mister jo litt smak uten. Bruk litt ekstra krydderier så blir det godt 🙂
Denne så veldig god ut og skal forsøkes imorgen. Skal bli godt med litt annen saus enn Toros saus til laks 🙂
Saus er så utrulig masse bedre heimelaga. Håper det smaker 🙂
Hei, lagde nettopp kremasausen med fiskebuljong(terning) som sto og det smakte faktisk brunost! Skjønner ikke hvordan det skjedde
Hææ? Det kan eg ikkje heilt skjønne?
Hei!
Fikk lyst til å dele MIN beste laksesaus, som vi har brukt i minst 20 år og aldri blir lei av! Den er kjemperask å lage, med få ingredienser; 1 boks creme fraiche, 1 dl fløte ( matfløte eller kremfløte) og 1 fiskebuljongterning. Varmes opp, ikke kokes.
Hei! Takk for tips 🙂