Ovnsbakt laks med den beste fiskesausen

Heisann!

Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.

Resten av tilbehøret varieres etter kva eg har tilgjengelig, men det er noko som går igjen og igjen: krema fiskesaus! Denne passer utmerket til ulike fiskeretter, da spesielt laks eller ørret.

Krema, fyldig, rik på smak og utrulig god. Denne må du prøve neste gang du har laks/ørrret på menyen:

IMG_2260

Ovnsbakt laks og grønnsaker med krema fiskesaus, 4 porsjoner
8 laksefilêter
en slump soyasaus
1 langpanne grønnsaker, denne gangen brukte eg:
1 brokkoli, 2 løk, 6 gulerøtter, 1 paprika, 1/2 purreløk, 5 fedd kvitløk

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Start å kutte grønnsakene, bruk det du liker og har tilgjengelig. Fordel over en langpanne med bakepapir, strø over eit dryss salt, pepper og gjerne grovkverna chili. Sett inn i ovnen ca. 10 minutter før laksen.

Ha soyasaus over laksefilêtene. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene i 10-15 minutter.

Krema fiskesaus
1 beger creme fraiche, lett/vanlig
1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte –
(evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong)
2-3 ss soyasaus
salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.

IMG_2255

Ris, kokte poteter, ovnsbakte potetbåter/potetskiver, søtpotetskiver, søtpotetmos, kokte søtpoteter, bakte søtpotetterninger, quinoa eller lignande er forslag på ekstra tilbehør til laksemiddagen.

IMG_2267

En sunn og næringsrik kvardagsmiddag for heile familien!

IMG_2261


Velbekomme 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Hei! Er det noe annet man kan bruke enn fiskebuljong/kraft i sausen, evt. droppe det? Tenkte å lage dette i dag, men fant ikke kraft på nærbutikken, mens buljongen visstnok ikke var glutenfri.. 🙂

    1. Hei! Du kan droppe det altså, men den mister jo litt smak uten. Bruk litt ekstra krydderier så blir det godt 🙂

  2. Kristin

    Denne så veldig god ut og skal forsøkes imorgen. Skal bli godt med litt annen saus enn Toros saus til laks 🙂

    1. Saus er så utrulig masse bedre heimelaga. Håper det smaker 🙂

  3. Hei, lagde nettopp kremasausen med fiskebuljong(terning) som sto og det smakte faktisk brunost! Skjønner ikke hvordan det skjedde

    1. Hææ? Det kan eg ikkje heilt skjønne?

  4. Anita H. Ovesen

    Hei!
    Fikk lyst til å dele MIN beste laksesaus, som vi har brukt i minst 20 år og aldri blir lei av! Den er kjemperask å lage, med få ingredienser; 1 boks creme fraiche, 1 dl fløte ( matfløte eller kremfløte) og 1 fiskebuljongterning. Varmes opp, ikke kokes.

    1. Hei! Takk for tips 🙂