Seige pistasje trøfler

Hei godtfolk!

Vil du lage noke superenkelt og nydelig godt som kveldssnack ikveld? Prøv desse seige pistasje trøflane! Lagast på 1-2-3 og trenger berre litt tid i frysaren, så er dei spiseklare. Dei kan også oppbevares vekesvis kjølig, perfekt å lage opp å ha liggande til man blir litt fysen eller får uventa kaffibesøk 🙂

Uten tilsatt sukker og gluten (bruk glutenfritt havremjøl), med dadler som søtning som gir den gode konsistensen og sødmen:

IMG_1967

Pistasje trøfler, 15-20 stk
80 g saftige dadler (uten stein)
80 g pistasjenøtter (uten skall)
1 ss havremjøl
1/2 ts maldonsalt
valgfritt: ca. 40 g lys eller mørk sukkerfri sjokolade

Slik gjer du: 
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender i 1-2 minutter, til alt er godt malt og du får er klebig masse. Bruk litt ekstra havremel om det klisser.

Trill til munnfulle kuler mellom hendene. Om du ønsker sjokoladetrekk rundt eller på toppen, smelt sjokoladen og dypp kulene. Dei er like gode uten.Sett til avkjøling i frysaren minst 30 minutter før servering.

IMG_1954

Tips:
– bruk gjerne 70% eller 86% mørk sjokolade som sjokoladetrekk, det får man jo tak i på dagligvarebutikker slik som resten av ingrediensene.

IMG_1961

Aller best smaker dei rett fra frysaren, eller etter eit par minutter i romtemperatur. Som nevnt kan dei altså stå vekesvis i frysaren, så det er berre å lage opp masse når du først er i gang!

IMG_1981

Fulle av vitaminer, mineraler og sunt fett. Supersnacks med helseeffekter, så det er berre å nyte med den beste samvittighet!

IMG_1973

God torsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Jeg bare ELSKER pistasj 😀 Så gode ut!

  1. Eg og! Det er så godt 🙂

 2. Så ut som en god oppskrift! Skal absolutt testes. Men hvor finner du saftige dadler nå? Fant det over alt rett før jul, men nå ser jeg bare de tørkede.

  1. Det er tørkede dadler det er snakk om, berre at dei er saftige 😉 Ikkje dei små og tørre man kan få ferdiginnpakka i plast 🙂 Eg bruker dei i lausveks som regel!

 3. Disse må prøves 🙂 Men jeg har ikke maldon salt… kan jeg bruke vanlig salt?

  1. Har du grovt havsalt? Visst ikkje kan du bruke vanlig salt, men kanskje litt mindre 🙂

 4. ELISABETH

  Bør Pistasjenøttene være usaltet eller saltet?

  1. Du kan bruke begge deler 🙂 Eg bruker oftast usaltede.

 5. Victoria

  Hvor får du kjøpt usaltede pistasjnøtter? Har bare sett saltede.. 🙁

  1. Iherb blant anna 🙂 Men du kan bruke salte, men dropp det ekstra maldonsaltet i tilfelle.

 6. Susanne Steffenak

  Det er gluten i havremel (og det står i innledningen over oppskriften at disse er uten gluten). Måtte bare si fra! 🙂 Ellers ser disse supergode ut, og jeg skal prøve de! <3

  1. Hei! Havremjøl er i utgangspunktet glutenfritt. Eg trur nok dei fleste med glutenallergi forstår og veit at dei må bruke spesifisert glutenfritt havremjøl for å vere sikker på at dei er 100% glutenfri, må akkurat samme måte som havregryn 😉 Men, eg skal likevell endre innlegget 🙂