Linda Stuhaug

Annonse

11. april 2016

Omelett med søtpotet

Omelett med søtpotet
Hei!
Det er ny kjøttfri mandag og idag har eg en smakfull oppskrift på omelett til dere. Omelett synes eg er heilt supert, det passer like godt til frukost, lunsj, lettvint middag og kveldsmat. Den er like god kald som varm, kan fint lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskap.
Egg er en superingrediens proppfull av næring. Visste du at det einaste vitaminet/mineralet egg ikkje inneholder er vitamin C? En god grunn for å inkludere egg enda meir i kostholdet! I tillegg til å være svært næringsrik så metter egg godt, gir stabilt blodsukker, smaker nydelig og det er uendelig mange måter å variere måltider med egg på.
Søtpotet og egg er en fantastisk god kombinasjon, og nettopp derfor har eg laga omelett med søtpotet som dagens kjøttfri oppskrift:
Omelett med søtpotet, 1 porsjon 3-4 egg en liiiten slump melk 100-150 g søtpotet sukkererter spisspaprika salt, pepper og hvitløkspulver
1. Skrell søtpoteta og bak den i mikrobølgeovnen til den er mør, 5-10 minutter. Alternativt kan du bruke rester av søtpotet som er kokt eller bakt. Del i terninger.
2. Visp egg lett sammen med melk og krydder. Hell over i en steikepanne på middels varme. Topp med søtpotetbitene og gjerne litt ekstra grønnsaker, eg brukte sukkererter og spisspaprika, men her bruker du det du liker og har tilgjengelig.
3. Steik under lokk til omeletten har satt seg. Server varm eller kald, gjerne med litt ekstra grønt.
Juster mengdene etter måltid og dine behov! Eg pleier å lage opp en stor porsjon omelett når eg først er i gang, så tar eg med rester som en sunn, næringsrik og mettande lunsj dagen etterpå.
En kombinasjon som må prøves om du enda ikkje har smakt egg og søtpotet sammen 🙂
God mandag vidare alle sammen!

Hei!

Det er ny kjøttfri mandag og idag har eg en smakfull oppskrift på omelett til dere. Omelett synes eg er heilt supert, det passer like godt til frukost, lunsj, lettvint middag og kveldsmat. Den er like god kald som varm, kan fint lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskap.

Egg er en superingrediens proppfull av næring. Visste du at det einaste vitaminet/mineralet egg ikkje inneholder er vitamin C? En god grunn for å inkludere egg enda meir i kostholdet! I tillegg til å være svært næringsrik så metter egg godt, gir stabilt blodsukker, smaker nydelig og det er uendelig mange måter å variere måltider med egg på.

Søtpotet og egg er en fantastisk god kombinasjon, og nettopp derfor har eg laga omelett med søtpotet som dagens kjøttfri oppskrift:


Omelett med søtpotet, 1 porsjon
3-4 egg
en liiiten slump melk
100-150 g søtpotet
sukkererter
spisspaprika
salt, pepper og hvitløkspulver

1. Skrell søtpoteta og bak den i mikrobølgeovnen til den er mør, 5-10 minutter. Alternativt kan du bruke rester av søtpotet som er kokt eller bakt. Del i terninger.

2. Visp egg lett sammen med melk og krydder. Hell over i en steikepanne på middels varme. Topp med søtpotetbitene og gjerne litt ekstra grønnsaker, eg brukte sukkererter og spisspaprika, men her bruker du det du liker og har tilgjengelig.

3. Steik under lokk til omeletten har satt seg. Server varm eller kald, gjerne med litt ekstra grønt.


Juster mengdene etter måltid og dine behov!
Eg pleier å lage opp en stor porsjon omelett når eg først er i gang, så tar eg med rester som en sunn, næringsrik og mettande lunsj dagen etterpå.


En kombinasjon som må prøves om du enda ikkje har smakt egg og søtpotet sammen 🙂

God mandag vidare alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg