Thaisuppe med red curry

Hei og god onsdag 🙂 

Idag serverer eg dere en deilig suppe som er veldig kjapp og enkel å lage, en super kvardagsmiddag med andre ord. Den kan varieres og justeres etter smak og behag, vil du ha en fyldig og krema thaigryte kan du bruke akkurat samme oppskrift!

Fri for melk og gluten, svært smakfull og proppfull av næring:

IMG_2324

Du trenger, 2 porsjoner
400 g strimla svinekjøtt (kan og bruke kyllingfilêt, scampi eller krepshaler)
1/2 løk, strimler
2 gulerøtter, strimler/tynne staver
1 pk sukkererter, delt i to
1 paprika, strimler
2 kvitløksfedd, finhakka
1/2 chili, finhakka
en liten bit ingefær, raspa
300 ml kokosmelk
3-4 dl kyllingkraft
1-2 ss red curry paste
salt og pepper
en slump soyasaus
smør/olje
evt. maisenna

Slik gjer du: 
1. Kutt opp og finn fram ingrediensene så alt er klart. Fres svinestrimlene raskt i litt smør/olje med chili, kvitløk og ingefær. Sett til side.

2. Kok opp kyllingkraft, kokosmelk og red curry paste. Tilsett grønnsakene. La suppe småkoke 5-10 minutter, deretter smaker du til med salt, pepper, en slump soyasaus og evt. meir red curry paste. Ha oppi svivestrimlene mot slutten og la det bli gjennomvarmt.

3. Vil du ha en fyldigere suppe kan du røre ut litt maisenna i kaldt vatn og tilsette medan suppa koker, til du har fått passelig konsistens.

Server straks, gjerne med ris eller nudler om du ønsker det. 

IMG_2322

Tips: 
– Kokosmelk kan byttes med matfløte.
– Vil du ha ei fyldig gryte som du kan servere med f.eks ris, justerer du konsistensen med maisenna slik som beskrevet ovenfor til en fyldig og krema konsistens.
– Bruk gjerne andre grønnsaker etter smak og behag.

IMG_2326

Full av smak og næring, virkelig god suppe som eg håper fleire vil prøve seg på!

IMG_2333

Håper det smaker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Takk for kjempegod oppskrift! Lagde med de grĂžnnsakene jeg hadde, 50-50 scampi og kylling og hadde litt eggnudler i, ble kjempegodt!

    1. SĂ„ hyggelig at oppskrifta falt i smak! Scampi skal eg prĂžve neste gang, det er jo sĂ„ godt i kombinasjon med thai-smaker 🙂 God helg, Betzy!

  2. Hei. Denne var kjempe god! Vet du om det er mulig Ă„ fryse suppen? Jeg lagde visst i overkant for mye

    1. Hei! Eg har aldri fryst supper fĂžr, men det gĂ„r heilt sikkert fint. Men den holder seg nok fint 2-3 dager i kjĂžleskap altsĂ„ 🙂

  3. Denne var kjempe god. Takk for oppskrift<3

    1. SĂ„ hyggelig med tilbakemelding, Camilla 🙂 Kjekt suppa falt i smak!

  4. Hei! Skal lage denne til middag imorgen og jeg lurtevpÄ en liten ting. NÄr du skriver kyllingkraft, kjÞper du denne ferdig eller lager du den selv? Eller bruker du utlandet buljong ?

    Gleder meg til Ă„ prĂžve suppen 🙂

    1. Hei!
      Eg varierer etter kva eg har tilgjengelig, men eg bruker stort sett Jacobs utvalgte sin kraft. Den synes eg er god pĂ„ smak med eit bedre nĂŠringsinnhold enn biljongterning 🙂

      HĂ„per suppen smaker!

  5. Hei 🙂

    Har de «Red curry Paste» i vanlige matbutikker?

    1. Hei 🙂 ja, det har dei! Ligger som regel der du finner kokosmelk, nudler og lignande.

  6. Anne-Linn

    Hei,
    Kan denne lages uten kyllingkraft? Hadde lyst Ă„ prĂžve Ă„ lage den uten noe animalsk i 🙂

    1. Hei! Ja, du kan bruke grþnnsakskraft/buljong 🙂

  7. PrÞvde meg pÄ denne i dag og den var helt magisk! Byttet ut svin med kylling og tilsatte litt koriander pÄ toppen- knallgodt. Tusen takk for god oppskrift!

    1. SĂ„ hyggelig Ă„ lese at oppskrifta falt i smak 😀 Kjekt Ă„ inspirere!