Linda Stuhaug

Annonse

13. april 2016

Thaisuppe med red curry

Thaisuppe med red curry
Hei og god onsdag 🙂
Idag serverer eg dere en deilig suppe som er veldig kjapp og enkel å lage, en super kvardagsmiddag med andre ord. Den kan varieres og justeres etter smak og behag, vil du ha en fyldig og krema thaigryte kan du bruke akkurat samme oppskrift!
Fri for melk og gluten, svært smakfull og proppfull av næring:
Du trenger, 2 porsjoner 400 g strimla svinekjøtt (kan og bruke kyllingfilêt, scampi eller krepshaler) 1/2 løk, strimler 2 gulerøtter, strimler/tynne staver 1 pk sukkererter, delt i to 1 paprika, strimler 2 kvitløksfedd, finhakka 1/2 chili, finhakka en liten bit ingefær, raspa 300 ml kokosmelk 3-4 dl kyllingkraft 1-2 ss red curry paste salt og pepper en slump soyasaus smør/olje evt. maisenna
Slik gjer du: 1. Kutt opp og finn fram ingrediensene så alt er klart. Fres svinestrimlene raskt i litt smør/olje med chili, kvitløk og ingefær. Sett til side.
2. Kok opp kyllingkraft, kokosmelk og red curry paste. Tilsett grønnsakene. La suppe småkoke 5-10 minutter, deretter smaker du til med salt, pepper, en slump soyasaus og evt. meir red curry paste. Ha oppi svivestrimlene mot slutten og la det bli gjennomvarmt.
3. Vil du ha en fyldigere suppe kan du røre ut litt maisenna i kaldt vatn og tilsette medan suppa koker, til du har fått passelig konsistens.
Server straks, gjerne med ris eller nudler om du ønsker det.
Tips: – Kokosmelk kan byttes med matfløte. – Vil du ha ei fyldig gryte som du kan servere med f.eks ris, justerer du konsistensen med maisenna slik som beskrevet ovenfor til en fyldig og krema konsistens. – Bruk gjerne andre grønnsaker etter smak og behag.
Full av smak og næring, virkelig god suppe som eg håper fleire vil prøve seg på!
Håper det smaker 🙂

Hei og god onsdag 🙂

Idag serverer eg dere en deilig suppe som er veldig kjapp og enkel å lage, en super kvardagsmiddag med andre ord. Den kan varieres og justeres etter smak og behag, vil du ha en fyldig og krema thaigryte kan du bruke akkurat samme oppskrift!

Fri for melk og gluten, svært smakfull og proppfull av næring:


Du trenger, 2 porsjoner
400 g strimla svinekjøtt (kan og bruke kyllingfilêt, scampi eller krepshaler)
1/2 løk, strimler
2 gulerøtter, strimler/tynne staver
1 pk sukkererter, delt i to
1 paprika, strimler
2 kvitløksfedd, finhakka
1/2 chili, finhakka
en liten bit ingefær, raspa
300 ml kokosmelk
3-4 dl kyllingkraft
1-2 ss red curry paste
salt og pepper
en slump soyasaus
smør/olje
evt. maisenna

Slik gjer du:
1. Kutt opp og finn fram ingrediensene så alt er klart. Fres svinestrimlene raskt i litt smør/olje med chili, kvitløk og ingefær. Sett til side.

2. Kok opp kyllingkraft, kokosmelk og red curry paste. Tilsett grønnsakene. La suppe småkoke 5-10 minutter, deretter smaker du til med salt, pepper, en slump soyasaus og evt. meir red curry paste. Ha oppi svivestrimlene mot slutten og la det bli gjennomvarmt.

3. Vil du ha en fyldigere suppe kan du røre ut litt maisenna i kaldt vatn og tilsette medan suppa koker, til du har fått passelig konsistens.

Server straks, gjerne med ris eller nudler om du ønsker det.


Tips:
– Kokosmelk kan byttes med matfløte.
– Vil du ha ei fyldig gryte som du kan servere med f.eks ris, justerer du konsistensen med maisenna slik som beskrevet ovenfor til en fyldig og krema konsistens.
– Bruk gjerne andre grønnsaker etter smak og behag.


Full av smak og næring, virkelig god suppe som eg håper fleire vil prøve seg på!


Håper det smaker 🙂

Annonse

6 Kommentarer

A

Anne-Linn

15. oktober 2018

Hei, Kan denne lages uten kyllingkraft? Hadde lyst å prøve å lage den uten noe animalsk i 🙂

Linda Stuhaug

15. oktober 2018

Hei! Ja, du kan bruke grønnsakskraft/buljong 🙂

K

K.T.A

26. mars 2019

Prøvde meg på denne i dag og den var helt magisk! Byttet ut svin med kylling og tilsatte litt koriander på toppen- knallgodt. Tusen takk for god oppskrift!

Linda Stuhaug

27. mars 2019

Så hyggelig å lese at oppskrifta falt i smak 😀 Kjekt å inspirere!

T

Tove S.Eggen

14. april 2022

Helt nydelig …😀

Linda Stuhaug

18. april 2022

🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg