Laks med baconostsaus

Hei!

Laks med baconostsaus er en middag eg lenge har hatt høgt på lista mi over favoritt lakseoppskrifter. Dette er en super kvardagsmiddag der både laksen og tilbehøret lager seg sjølv i ovnen i løpet av 25- 30 minutter.

Prinsippet her er altså baconost på tube over laksefilêtene før dei ovnsbakes, resultatet blir smelta, fyldig baconostsaus som stivner lett på toppen. Det er eit par år sida eg delte oppskrift på denne middagen, og eg vil gjerne dele den igjen 🙂 I mellomtida har eg også delt oppskrift på laks med rekesaus, der prinsippet er akkurat det samme, berre med rekeost på tube istedenfor baconost.

Håper du blir frista til å prøve: 

IMG_3020-001

Juster mengedene etter behov og kor mange som skal spise!

Laks med baconostsaus
laksefilêter
baconost på tube
salt & pepper

Tilbehør
grønnsaker i mindre biter
småpoteter delt i to
salt, pepper, paprikakrydder, grillkrydder, kvitløk

Slik gjer du: 
1. Kutt valgfri grønnsaker i mindre biter, småpoteter i to og krydre godt. Sett inn i ovnen på 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

2. Ha litt salt og pepper over laksefilêtene, deretter fordeler du baconost over. Sett laksen inn i ovnen sammen med grønnsaker og poteter dei siste 15 minuttane, så er alt ferdig på likt.

3. Server straks!

collagess


Bruk gjerne eeenda meir baconost enn det bildene viser, det er så godt med litt ekstra saus!

IMG_3014

Raskare og enklare laksemiddag får man nesten ikkje! Og så godt da 🙂 En middag eg er sikker på vil falle i smak hos heile familien, store som små.

Varier gjerne smaken på tubeosten for variasjon, eller server med anna tilbehør som for eksempel søtpotetmos og en frisk salat.

IMG_3016

Velbekomme 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Emily B

    Jøss, det har jeg aldri tenkt på før! Det skal jeg prøve imorgen 😀 kan jeg bruke baconost på kylling også??

    Du er super, som vanlig 😀

    1. Hei 🙂 Så bra du vil prøve middagen! Eg har brukt det på kylling før også, veldig godt – men aller best på laks etter mi meining! Håper det smaker 🙂