Linda Stuhaug

Annonse

Bli med inn i mitt kjøleskap!

Bli med inn i mitt kjøleskap!
Hei og god onsdag!
Idag tenkte eg rett og slett å ta dere med inn i kjøleskapet mitt! Eg synes alltid det er så spennande å sjå i andre sitt kjøleskap, så etter en liten runde på butikken her om dagen fant eg ut at eg skulle knipse noken bilder å dele med dere. Kanskje det er litt til inspirasjon for noken av dere?
Innholdet varierer naturligvis noko fra en tid til en anna, men det meste er ganske likt og eg har mine faste matvarer som går igjen. Eg bur aleine her i Oslo og har eit stort kjøleskap heilt for meg sjølv, og som stor matentusiast må det seiast at kjøleskapet mitt alltid er fullt. Ikkje nok med det, skapene mine med alle andre matvarer er og stappfulle og det minker aldri… Men sånn er det, vil helst ha alt tilgjengelig heile tida og handler inn så fort noko er tomt 😉
Eg veit det er en del av desse matvarene som ikkje trenger å stå kaldt, men mangel på plass i skapene gjer til at det havner i kjøleskap. Da er det på tide å starte å vise dere:
Skuffer og hylle 1, grønnsaker:
I skuffene: Søtpotet, småpoteter (synes dei er så masse bedre!), gulrøtter, løk, kvitløk, ingefær, isbergsalat (kjøper eg nesten aldri, men butikken hadde verken spinat eller ruccola), sitron.
I hylle 1: Agurk, tomat, avokado (pleier eg i utgangpunktet å oppbevare i romtemperatur), spisspaprika, aubergine, aquash, sukkererter.
Grønnsaker er en stor del av kostholdet mitt, og eg har alltid eit stort lager. Elsker variasjon!
Hylle 2, 3, 4 – pålegg og meieriprodukter:
Hylle 2: Baconost, magerost med skinke, kaviar, kremost i smakene «krydder» og «urter» og cherrytomater.
Hylle 3: Spekeskinke, bacon, hamburgerrygg, norvegoa kvitost (stort sett kjøper eg Jarlsberg), skiva brunost og cheddarost heilt bak.
Hylle 4: Cottage cheese, mager kesam, sylteagurk, rødbeter, makrell i tomat. Eg pleier å ha eit mykje større utvalg av meieriprodukter, fleire bokser med cottage cheese, original kesam og gresk yoghurt er så og sei alltid å finne i kjøleskapet mitt.
Hylle 5 og 6, diverse:
Hylle 5: To appelsiner og to epler. Resten av frukta har eg i romtemperatur, men eg alltid noko stånde i kjøleskap fordi eg liker frukt best kalde. Cocosa i begge varianter har eg også her, som stort sett brukes til steiking, baking eller i smoothie.
Hylle 6: Olden boble, farris (nam!), og ZerOh saft.
I døra, diverse:
1: NOCCO BCAA, lettmelk (må ha til havregraut!), eplecidereddik (kva er brokkolisalat uten?!) og soyasaus.
2: Sukkerfritt jordbærsyltetøy, hot tacosaus (hadde taco nokre dager før…), red curry paste, søtpotetpurê (kjøpt på iherb for lenge sida, blir berre ståande), tomatpurê og hakkede tomater.
3, 4: Parmesan, peperoni (sjelden vare), ekte smør og lettmajones og egg (4-5 stk av eggene er kokte, eg har alltid kokte egg i kjøleskapet!).
Finn du ikkje «middagsmaten»? Det er nemlig fordi det er i frysaren, og eg tar opp etter behov 🙂 I frysaren min er det både kyllingfilêt, laks, karbonadedeig, biff, svinefilêt, torsk, reker, røkt påleggslaks, i tillegg til fryste bær (både bringebær, jordbær og blåbær heimefra), fryst frukt i biter (banan, mango, ananas), diverse middagsrester og bakst.
Eit kjøleskap fylt med massevis av sunne matvarer for eit sunt, godt og variert kosthold! Mat som gir hjernen drivstoff og kroppen byggesteiner 🙂
Håper dere liker innlegget! Kom gjerne med en tilbamelding – kanskje eg skal ta dere med inn i kjøkkenskapene mine etterkvart også…? 😉

Hei og god onsdag!

Idag tenkte eg rett og slett å ta dere med inn i kjøleskapet mitt! Eg synes alltid det er så spennande å sjå i andre sitt kjøleskap, så etter en liten runde på butikken her om dagen fant eg ut at eg skulle knipse noken bilder å dele med dere. Kanskje det er litt til inspirasjon for noken av dere?

Innholdet varierer naturligvis noko fra en tid til en anna, men det meste er ganske likt og eg har mine faste matvarer som går igjen. Eg bur aleine her i Oslo og har eit stort kjøleskap heilt for meg sjølv, og som stor matentusiast må det seiast at kjøleskapet mitt alltid er fullt. Ikkje nok med det, skapene mine med alle andre matvarer er og stappfulle og det minker aldri… Men sånn er det, vil helst ha alt tilgjengelig heile tida og handler inn så fort noko er tomt 😉

Eg veit det er en del av desse matvarene som ikkje trenger å stå kaldt, men mangel på plass i skapene gjer til at det havner i kjøleskap. Da er det på tide å starte å vise dere:


Skuffer og hylle 1, grønnsaker:


I skuffene:
Søtpotet, småpoteter (synes dei er så masse bedre!), gulrøtter, løk, kvitløk, ingefær, isbergsalat (kjøper eg nesten aldri, men butikken hadde verken spinat eller ruccola), sitron.

I hylle 1:
Agurk, tomat, avokado (pleier eg i utgangpunktet å oppbevare i romtemperatur), spisspaprika, aubergine, aquash, sukkererter.

Grønnsaker er en stor del av kostholdet mitt, og eg har alltid eit stort lager. Elsker variasjon!

Hylle 2, 3, 4 – pålegg og meieriprodukter:



Hylle 2:
Baconost, magerost med skinke, kaviar, kremost i smakene «krydder» og «urter» og cherrytomater.

Hylle 3:
Spekeskinke, bacon, hamburgerrygg, norvegoa kvitost (stort sett kjøper eg Jarlsberg), skiva brunost og cheddarost heilt bak.

Hylle 4:
Cottage cheese, mager kesam, sylteagurk, rødbeter, makrell i tomat.

Eg pleier å ha eit mykje større utvalg av meieriprodukter, fleire bokser med cottage cheese, original kesam og gresk yoghurt er så og sei alltid å finne i kjøleskapet mitt.

Hylle 5 og 6, diverse:


Hylle 5:
To appelsiner og to epler. Resten av frukta har eg i romtemperatur, men eg alltid noko stånde i kjøleskap fordi eg liker frukt best kalde. Cocosa i begge varianter har eg også her, som stort sett brukes til steiking, baking eller i smoothie.

Hylle 6:
Olden boble, farris (nam!), og ZerOh saft.

I døra, diverse:


1:
NOCCO BCAA, lettmelk (må ha til havregraut!), eplecidereddik (kva er brokkolisalat uten?!) og soyasaus.

2:
Sukkerfritt jordbærsyltetøy, hot tacosaus (hadde taco nokre dager før…), red curry paste, søtpotetpurê (kjøpt på iherb for lenge sida, blir berre ståande), tomatpurê og hakkede tomater.


3, 4:
Parmesan, peperoni (sjelden vare), ekte smør og lettmajones og egg (4-5 stk av eggene er kokte, eg har alltid kokte egg i kjøleskapet!).

Finn du ikkje «middagsmaten»? Det er nemlig fordi det er i frysaren, og eg tar opp etter behov 🙂 I frysaren min er det både kyllingfilêt, laks, karbonadedeig, biff, svinefilêt, torsk, reker, røkt påleggslaks, i tillegg til fryste bær (både bringebær, jordbær og blåbær heimefra), fryst frukt i biter (banan, mango, ananas), diverse middagsrester og bakst.

Eit kjøleskap fylt med massevis av sunne matvarer for eit sunt, godt og variert kosthold! Mat som gir hjernen drivstoff og kroppen byggesteiner 🙂

Håper dere liker innlegget! Kom gjerne med en tilbamelding – kanskje eg skal ta dere med inn i kjøkkenskapene mine etterkvart også…? 😉

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg