Linda Stuhaug

Annonse

21. april 2016

Sjokoladekake med krema sjokoladeglasur

Sjokoladekake med krema sjokoladeglasur
Innlegget inneholder annonselenker
Hei godtfolk!
Da er det snart helg igjen, og i den anledning vil eg dele oppskrift på ei saftig og god sjokoladekake med krema sjokoladeglasur 🙂 Denne er uten tilsatt sukker og gluten, blodsukkervennlig, næringsrik, mektig og nesten for god til å vere sunn! I tillegg er den veldig enkel å lage, holder seg fint fleire dager i kjøleskap og kan fryses (helst uten glasuren).
Dette er ei typisk kake eg lager til helg, bursdag, selskap eller lignande, da det kan komme gjester som har diabetes, glutenallergi eller andre hensyn. Likevell er det ei kake som kan nytes av alle, også som litt luksus kvardagskos:
Du trenger 4 egg 300 g kesam * 100 g havremel 30 g kokosmel / fiberfin / anna meltype 40-50 g kakao 100 g sukrin gold * 50 g sukrin+ * 1 ss bakepulver 1/3 ts salt 0,5-1 dl vatn
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene og 0,5 dl vatn til en jevn og glatt røre. La røra svelle i 5 minutter, juster med ekstra vatn om den er veldig fyldig.
2. Hell kakerøra over i en rund form på 24-26 cm i diameter. Steik midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Steiketida vil variere litt fra ovn til ovn og størrelse på kakeformen. Avkjøl.
* du kan bruke anna søtning tilsvarande 200 g sukker. Ønsker du en melkefri variant kan eg anbefale en blanding av kokoskrem og søtpotetmos/bananmos som erstatning for kesam.
Glasur 150 g kokoskrem* 150 g philadelphia naturell 2-4 ss kakao 2-3 ss sukrinmelis 1 ss sukrin gold
Slik gjer du: Rør godt sammen ingrediensene, gjerne med en miksmaster. Kokoskremen er såpass hard og stiv at den kan vere vanskelig å røre klumpfri med handvisp. Juster og smak til med kakao og søtning etter din smak. Fordel over den avkjølte kakebunnen, topp gjerne med hakkede nøtter og mørk sjokolade.
* kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt. Da skiller den seg og du får en stiv kokoskrem på toppen.
Håper du er frista 🙂
PS! Denne veka er det -25% rabatt på alle kosttilskudd hos www.x-life.no! Det vil sei det du trenger for å bake sunt søtt, slik som alternativ søtning og tørrvarer eg har brukt i dagens oppskrift. Oversikten finner du på heimesida HER (bruk rabattkoden «KOST25» i kassen).
Er du ny i denne «sunne bakeverden» eller vil vite meir om produktene kan du lese min siste guide om alle ingrediensene HER 🙂 Ellers må du berre spørre i kommentarfeltet om det er noko du lurer på, så skal eg svare så godt eg kan!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei godtfolk!

Da er det snart helg igjen, og i den anledning vil eg dele oppskrift på ei saftig og god sjokoladekake med krema sjokoladeglasur 🙂 Denne er uten tilsatt sukker og gluten, blodsukkervennlig, næringsrik, mektig og nesten for god til å vere sunn! I tillegg er den veldig enkel å lage, holder seg fint fleire dager i kjøleskap og kan fryses (helst uten glasuren).

Dette er ei typisk kake eg lager til helg, bursdag, selskap eller lignande, da det kan komme gjester som har diabetes, glutenallergi eller andre hensyn. Likevell er det ei kake som kan nytes av alle, også som litt luksus kvardagskos:


Du trenger
4 egg
300 g kesam *
100 g havremel
30 g kokosmel / fiberfin / anna meltype
40-50 g kakao
100 g sukrin gold *
50 g sukrin+ *
1 ss bakepulver
1/3 ts salt
0,5-1 dl vatn

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene og 0,5 dl vatn til en jevn og glatt røre. La røra svelle i 5 minutter, juster med ekstra vatn om den er veldig fyldig.

2. Hell kakerøra over i en rund form på 24-26 cm i diameter. Steik midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Steiketida vil variere litt fra ovn til ovn og størrelse på kakeformen. Avkjøl.

* du kan bruke anna søtning tilsvarande 200 g sukker. Ønsker du en melkefri variant kan eg anbefale en blanding av kokoskrem og søtpotetmos/bananmos som erstatning for kesam.


Glasur
150 g kokoskrem*
150 g philadelphia naturell
2-4 ss kakao
2-3 ss sukrinmelis
1 ss sukrin gold

Slik gjer du:
Rør godt sammen ingrediensene, gjerne med en miksmaster. Kokoskremen er såpass hard og stiv at den kan vere vanskelig å røre klumpfri med handvisp. Juster og smak til med kakao og søtning etter din smak. Fordel over den avkjølte kakebunnen, topp gjerne med hakkede nøtter og mørk sjokolade.

* kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt. Da skiller den seg og du får en stiv kokoskrem på toppen.


Håper du er frista 🙂

PS! Denne veka er det -25% rabatt på alle kosttilskudd hos www.x-life.no! Det vil sei det du trenger for å bake sunt søtt, slik som alternativ søtning og tørrvarer eg har brukt i dagens oppskrift. Oversikten finner du på heimesida HER (bruk rabattkoden «KOST25» i kassen).


Er du ny i denne «sunne bakeverden» eller vil vite meir om produktene kan du lese min siste guide om alle ingrediensene HER 🙂 Ellers må du berre spørre i kommentarfeltet om det er noko du lurer på, så skal eg svare så godt eg kan!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg