Sunne, seige snickerscookies


God fredag!

Idag har eg noken nydelige cookies til dere med smak av peanøtt, sjokolade og karamell: snickers cookies! Desse blir sprø i kantane og får en seig kjerne, bakgrunnen for det er at eg har brukt dadler som en av ingrediensene, som gir en heilt unik sødme, smak og konsistens.

Uten tilsatt sukker, næringsrike og supergode! I tillegg er dei raske å lage og krever få ingredienser:

IMG_1945

Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
100 g peanøtter
2-3 ss peanøttmel, eller anna tørrvare
1/2 ts maldonsalt
sukkerfri, mørk sjokolade

Slik gjer du: 
Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Bruk litt ekstra mel om massen er veldig klebig. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.

Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi sjokoladebiter.

Steik på 180 grader i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.

Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!

IMG_1932

Perfekt som tursnacks da det gir god energi som varer, ellers er dei supre som snacks og mellommåltid.

IMG_1934

Oppskrifta er inspirert av mi tidligere oppskrift på seige brownie cookies som du finner her. Kjempegode dei også!

IMG_3535


Eg er akkurat ferdig med eksamen og har ei veke ferie fra skulen – flyr heim i ettermiddag og skal nyte fjell, snø og sol dei kommande dagane!

Vil ønske dere alle en riktig god helg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Ingebjørg Brune

    Hvor får jeg kjøpt peanøttmel.?

    1. Helsekostbutikk eller dagligvarebutikker med godt utvalg 🙂 x-life selger også, men er tomme no…

  2. må man bruke peanøtter og peanøttmel? jeg er allergisk for nøtter…

    1. Du får ikkje snickerscookies uten. Men du kan evt. prøve med solsikkekjerner, men da ville eg forholdt meg til oppskrifta på browniescookies 🙂

  3. Hei Linda
    Er det mulig å sløyfe dadler og erstatte med fibersirup?

    1. Hei! Resultatet vil ikkje bli i nærheten det samme. Då får du en heilt anna smak og konsistens. Du kan jo prøve, men vær obs på det!

  4. Eg er skeptisk til dadler..Aldri smakt eller brukt. Grunn til å være skeptisk?

    1. Nei, ikkje vær skeptisk Janne 🙂 Dadler er nydelig, spesielt å bake med! Prøv og bli overbevist!