Sprø eplechips

God (solskinns)mandag!

Deilig å våkne til sol og blå himmel – for å ikkje snakke om nysnø. Det gjer meg absolutt ingenting, for det betyr nemlig enda litt ekstra snø i fjella 🙂 Heilt topp når man er komt heim på ferie for veka!

Idag vil eg dele en supergod og enkel snack med dere: sprø eplechips! Du trenger kun to ingredienser og det er latterlig enkelt å lage til. Desse ryker fort når man først har fått smaken, så lag gjerne nokre brett når du først er i gang 🙂

IMG_1876

Sprø eplechips
epler
kanel

Vask eplene, skjær i tynne skiver og fjern frøene. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over kanel.

Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2-2,5 timer, til eplene har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.

La eplechipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir eplechipsen sprø tvers gjennom.

IMG_1887

PS! Bruk dei eplene du liker best, om det er røde, gule eller grønne. Smaken på eplechipsen vil nemlig variere etter kva epler ein bruker.

IMG_1895

Nyt som supersunn snacks akkurat som eplene er, eller kanskje med en «dip» av gresk yoghurt og honning? Kan også brukes til å toppe over havregraut og yoghurtblandinger 🙂

Slik ser det altså fortsatt ut heime: 

IMG_7721

/ annonselenke
I helga hadde vi knall sol, blå himmel og puddersnø mot toppen 😀 Noko av det beste med trivselsfylket, det er alltid en fryd å komme heim fra Oslo til dette! Kledene er fra x-life.no,  som forresten fortsatt har Mid Season Sale og ikkje minst -25% på sykkelkle ut April måned 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Nicoline

  Kan man gjøre det samme med alle frukter?Som f.eks. Mango?Annanas? ☺️

  1. Det veit eg dessverre ikkje, har ikkje prøvd. Men det kan godt hende at det gjer 🙂

 2. Jeanette

  Hei 🙂 Dette så veldig godt ut! Vil gjerne prøve, men det har seg sånn at den gamle ovnen i studentleiligheten min ikke har varmluftfunksjon 🙁 Vet du hvordan jeg kan løse dette (steketid eller temp)? Hilsen fast leser 🙂

  1. Hei!

   Du kan prøvr å bruke vanlig over-undervarme, men då må du kun ha eit brett. Kan hende dei kan steike litt lengre også – følg med underveis 🙂 Men eg trur det skal gå heilt fint uten varmluft! Lykke til 🙂

 3. Matilde

  Hei! Hvordan oppbevarer du eplechipsen? Kaldt/på kjøkkenbenken – i tett eller åpen emballasje?

  1. Hei! Det står i innlegget; lufttett glass eller boks 🙂

 4. Hei, jeg har laget eplechips flere ganger nå, men er like spent/usikkert hver gang om de blir sprø. Det blir ganske mye fuktighet underveis, de første 2 timene i ovnen. Hva gjør du da? (Jeg lufter ut manger ganger og snur dem underveis.) Men når de har stått lukket i 2 – 2,5 time, slår du bare av ovnen og lar dem stå der til de er blitt helt avkjølt? Med døren på gløtt?

  1. Hei! Eg har ikkje lagt merke til fuktighet underveis egentlig, men eg later opp innimellom berre for å sjå korleis det ser ut inni ovnen 🙂 Når eplechipsen er ferdig har eg tatt brettet ut av ovnen 🙂

 5. Hvor lang holdbarhet har eplechipsen?

  1. Det er eg dessverre litt usikker på, her har dei forsvunne samme dag eller dagen etterpå… 🙂