Sprø eplechips

God (solskinns)mandag!

Deilig å våkne til sol og blå himmel – for å ikkje snakke om nysnø. Det gjer meg absolutt ingenting, for det betyr nemlig enda litt ekstra snø i fjella 🙂 Heilt topp når man er komt heim på ferie for veka!

Idag vil eg dele en supergod og enkel snack med dere: sprø eplechips! Du trenger kun to ingredienser og det er latterlig enkelt å lage til. Desse ryker fort når man først har fått smaken, så lag gjerne nokre brett når du først er i gang 🙂

IMG_1876

Sprø eplechips
epler
kanel

Vask eplene, skjær i tynne skiver og fjern frøene. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over kanel.

Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2-2,5 timer, til eplene har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.

La eplechipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir eplechipsen sprø tvers gjennom.

IMG_1887

PS! Bruk dei eplene du liker best, om det er røde, gule eller grønne. Smaken på eplechipsen vil nemlig variere etter kva epler ein bruker.

IMG_1895

Nyt som supersunn snacks akkurat som eplene er, eller kanskje med en «dip» av gresk yoghurt og honning? Kan også brukes til å toppe over havregraut og yoghurtblandinger 🙂

Slik ser det altså fortsatt ut heime: 

IMG_7721

/ annonselenke
I helga hadde vi knall sol, blå himmel og puddersnø mot toppen 😀 Noko av det beste med trivselsfylket, det er alltid en fryd å komme heim fra Oslo til dette! Kledene er fra x-life.no,  som forresten fortsatt har Mid Season Sale og ikkje minst -25% på sykkelkle ut April måned 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Nicoline

    Kan man gjøre det samme med alle frukter?Som f.eks. Mango?Annanas? ☺️

    1. Det veit eg dessverre ikkje, har ikkje prøvd. Men det kan godt hende at det gjer 🙂

  2. Jeanette

    Hei 🙂 Dette så veldig godt ut! Vil gjerne prøve, men det har seg sånn at den gamle ovnen i studentleiligheten min ikke har varmluftfunksjon 🙁 Vet du hvordan jeg kan løse dette (steketid eller temp)? Hilsen fast leser 🙂

    1. Hei!

      Du kan prøvr å bruke vanlig over-undervarme, men då må du kun ha eit brett. Kan hende dei kan steike litt lengre også – følg med underveis 🙂 Men eg trur det skal gå heilt fint uten varmluft! Lykke til 🙂