Linda Stuhaug

Annonse

26. april 2016

Baconsurra steinbit med søtpotetmos og grønnsaker

Baconsurra steinbit med søtpotetmos og grønnsaker
Hei!
På tide med fiskemiddag her på bloggen igjen, denne gangen er det ikkje laks/ørret, men steinbit! Steinbit er sjelden kost her i hus, men du verden så godt det er. Med riktig tilbehør blir det en skikkelig smaksfest og er super kvardagsmiddag 🙂
Steinbit er litt saftigere og meir smak i enn en del andre typer kvit fisk, men du kan naturligvis bytte steinbit med både torsk, brosme, hyse eller det du har tilgjengelig:
Baconsurra steinbit mes søtpotetmos og grønnsaker, 2 porsjoner 500 g steinbitfilêt 4 skiver bacon 2 mellomstore søtpoteter 1 paprika, 1 løk, 2 gulerøtter, 1/2 squash, 1/2 brokkoli salt, pepper, grovkverna chili og kvitløk
Slik gjer du: 1. Start med søtpotetene. Skrell og del i mindre biter, kok møre. Mos med stavmikser med eit dryss salt og pepper.
2. Mens søtpotetene koker lager du til resten. Skjær vekk det sleipe skinnet på undersida av steinbitfilêtene, dryss over litt salt og pepper, surr rundt bacon og legg i en ildfast form.
3. Skjær grønnsaker i mindre biter, dryss over pepper, grovkverna chili og kvitløk. Fordel på en langpanne med bakepapir. Ha både grønnsakene og fisken i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Server!
En komplett middag med gode smaker og ulike konsistenser.
Velbekomme 🙂

Hei!

På tide med fiskemiddag her på bloggen igjen, denne gangen er det ikkje laks/ørret, men steinbit! Steinbit er sjelden kost her i hus, men du verden så godt det er. Med riktig tilbehør blir det en skikkelig smaksfest og er super kvardagsmiddag 🙂

Steinbit er litt saftigere og meir smak i enn en del andre typer kvit fisk, men du kan naturligvis bytte steinbit med både torsk, brosme, hyse eller det du har tilgjengelig:


Baconsurra steinbit mes søtpotetmos og grønnsaker, 2 porsjoner
500 g steinbitfilêt
4 skiver bacon
2 mellomstore søtpoteter
1 paprika, 1 løk, 2 gulerøtter, 1/2 squash, 1/2 brokkoli
salt, pepper, grovkverna chili og kvitløk

Slik gjer du:
1. Start med søtpotetene. Skrell og del i mindre biter, kok møre. Mos med stavmikser med eit dryss salt og pepper.

2. Mens søtpotetene koker lager du til resten. Skjær vekk det sleipe skinnet på undersida av steinbitfilêtene, dryss over litt salt og pepper, surr rundt bacon og legg i en ildfast form.

3. Skjær grønnsaker i mindre biter, dryss over pepper, grovkverna chili og kvitløk. Fordel på en langpanne med bakepapir. Ha både grønnsakene og fisken i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Server!


En komplett middag med gode smaker og ulike konsistenser.


Velbekomme 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg