Sunn pizza med enkel havrebunn – uten heving!

Hei og god torsdag!

Eg har laga fleire spesielle pizzaer dei siste årene, blant anna pizza med søtpotetbunn og tunfiskbunn. Førstnevnte er mi mest populære oppskrift som matblogger og har falt i smak hos enormt mange, og det gledes! Men fleire har etterspurt en meir nøytral pizzabunn som er både sunn, enkel og god – eg har eit par stykker i arkivet, men idag har eg en ny og bedre oppskrift til dere.

Denne pizzabunnen er basert på havremel, så den er både grov og mektig, i tillegg har den en god dose proteiner fra egg og kesam. Den trenger verken elting eller heving – rører berre sammen ingrediensene og forsteiker straks. Den er glutenfri (bruk glutenfritt havremel) og lages med tradisjonelle ingredienser fra dagligvarebutikken.

Heimelaga pizza med kjøttfyll:

IMG_0109

Til en pizzabunn trenger du: 
300 g havremel (kan male havregryn til havremel i blender/foodprosessor)
150 g kesam*
2 egg
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 dl vatn

Rør sammen ingrediensene til en klissette deig og la den svelle 5 minutter. Bre over en langpanne med bakepapir med en våt slikkepott, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 200 grader i 15 minutter, eller til overflata er gyllen og begynner å bli sprø. I mellomtida lager du fyllet:

Pizzafyll til en pizza: 
400 g karbonadedeig
1 løk
1 paprika og en stor neve spinat (kan sløyfes)
2 fedd kvitløk
2 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
1-2 dl vatn
chili, salt, pepper, pizzakrydder og paprikakrydder
revet ost

Steik karbonadedeig med grønnsakene, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det putre på middels varme til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.

Bre pizzafyllet over den forstekte pizzabunnen, topp med ost og gjerne litt ekstra grønt eller andre ingredienser du har tilgjengelig (peperoni, skinke, spekeskinke urter osv…). Sett inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Server straks!

collagess

* Tips og alternativer:
– for melkefri bunn: kesam kan sløyfes, men bruk i tilfelle eit ekstra egg.

selfølgelig kan du bruke det fyllet du ønsker! Kvit pizza med philadelphia, pesto, kylling/skinke og spekeskinke er anna favoritt hos meg.

IMG_0087

Sjølv om bunnen er 100% grov er den ikkje tung og kompakt, men luftig og saftig med sprø kanter. Det kjennes ikkje ut som den er så grov som den faktisk er! Sikker på denne vil falle i smak hos både store og små 🙂

IMG_0103


IMG_0102

Server gjerne med en frisk salat, kesam eller kvitløksdressing:

IMG_0127

Komplett sunt og næringsrikt måltid som kan nytes kvardag som helg! Pizza trenger absolutt ikkje vere usunt for å smake godt. Lag opp ekstra og ta med i lunsjboksen dagen etterpå, eller frys ned til en kjapp middag seinare.

Håper det smaker!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

82 kommentarer

  1. Hei,
    Har prøvd både søtpotet- og tunfiskbunnen din med stort hell, og vil gjerne prøve denne også. Men lurer på om du vet hvor man får kjøpt glutenfritt havremel? Har ikke utstyr til å male selv for tiden, og sliter med å finne ferdig. Sambo er cøliaker, så må ha garantert glutenfritt. Pizza er alltid en sikker vinner, gleder meg til å prøve denne også:-)

    1. Du får tak i glutenfritt havremel på diverse innvandrerbutikker, nokre helsekostbutikker eller x-life.no (men dei er tomme no, dessverre). Godt mulig at dagligvarebutikker med godt utvalg også har havremel, det har eg ikkje sjekka så nøye 🙂 Har du stavmikser? Den går også an å bruke for å male grynene, blir ikkje like godt malt nautruligvis, men fungerer fint som en erstatning. Håper det var til hjelp 🙂

    2. Hei! Kan en bruke lett eksamen? 🙂

      1. Lett kesam meiner du kanskje? 😀 hehe!
        Det skal nok gå fint, men det er mulig bunnen blir litt tørrere. Mager kesam tåler ikkje like godt oppvarming som original kesam.

  2. Karoline

    Den ser jo så god ut! Skal ta bare på oppskriften og lage når eg kjem heim fra utveksling, for her har vi en lags mikro/kombiovn, som ikkje fungerer godt til slike ting. Håper du nyter «helg» og takk for all inspirasjon 🙂

    1. Kjenner til det «problemet» 😉 Budde i Florida i 4 mnd med en mikro/kombiovn, heilt håplaust. Gjett om det var godt å komme heim til steikeovnen igken 😀

  3. Kristine

    Liker bloggen din! Denne pizzaen skal prøves i helgen

    1. Så hyggelig, Kristine! Håper pizzaen faller i smak 🙂

      1. Kristine

        Må komme med en oppdatering: pizzaen var kjempegod og mettet godt! Spørs om jeg kommer til å lage «vanlig» bunn med hvetemel og gjær etter dette. Det eneste jeg vil kommentere, er at det er lurt å holde litt igjen på havremelet til du ser at deigen/røren har riktig konsistens. Min ble litt «fast» med 300 g havremel.

      2. Hei!
        Så hyggelig med tilbakemelding, Kristine 🙂 Veldig kjekt at pizzaen falt i smak!
        Du fekk altså en fast deig, som i heilt «tørr»?

  4. Takk for en enkel og sunn oppskrift:-) Testet denne nettopp, synes bunnen ble litt for deigete i midten, men med sprø kanter. Skal den være slik? Og har du i så fall noen tips til hvordan jeg kan få hele bunnen sprø neste gang?:-)

    1. Da kan du prøve å steike den litt lengre, slik at den er bedre forstekt. Da skal det ikkje vere noko problem 🙂 Gjerne varmluft for ekstra piff.

  5. Hjemmelaget pizza er noe av det beste; og så er det uendelige muligheter for å variere. Takk for oppskrift! Gleder meg til å prøve denne, og er sikker på at havrebunnen blir god 🙂

    1. Heimelaga pizza er alltid en slager! Håper oppskrifta faller i smak hos deg – her har den våre en favoritt ei stund 🙂

  6. Utroooolig god! Beste pizzaen jeg har spist på lenge:)

    1. Fantastisk 😀

  7. Hei! Jeg ble nysgjerrig på den hvite pizza du snakket om… Har du Philadelphia ost i steden for tomatpuré? Og hvor har du pestoen? 🙂 takk for svar

    1. Hei! Smører philadelphia og grønn pesto over bunnen, topper med kylling/skinke, spekeskinke, grønnsaker og gjerne pinjekjerner.
      Nesten som denne oppskrifta: http://www.lindastuhaug.no/2015/10/29/kvit-sotpotetpizza/

      Knallgod den også 🙂

  8. Er det mulig å lage denne uten egg?

    1. Kanskje «no egg» erstatter vil fungere?

  9. Hei.
    Ser digg ut… Tenker å prøve til helgen.
    Kan man erstatte kesam med kefir eller rømme??

    1. Hei! Da ville eg brukt rømme 🙂 Håper det smaker!

      1. Therese

        Hei! Kan du da bruke lett rømme? (tror faktisk jeg har ekstra lett rømme)

      2. Litt usikker på fettinnholdet i ekstra lett rømme? Er det 10 g pr. 100 g? Da går det fint 🙂 Ikkje gå under 8 g fett pr. 100 g, det er fettinnholdet i kesam!

      3. Therese

        Eller blir det samme som lett kasam kommentaren lengere opp? At den kan bli mete tørr?

      4. To forskjellige meieriprodukt med ulike fettinnhold, så blir ikkje det samme! Mager kesam har 1% fett.

  10. Charlotte

    Hei! Denne ser kjempe god ut!
    Jeg lurte på om du har noen anelse om hva kaloriinnholdet er?

    1. Hei 🙂 Nei, det har eg ikkje noko oversikt over.

  11. Kathrine

    Hei Beste pizzaen jeg har smakt på lenge. Så smakfullt det ble med havremel bunn. Også en hit hos to litt kresne små frøkner så denne skal lages igjen. Tusen takk for enkel og god oppskrift

    1. Herlig, Kathrine! Veldig kjekt at pizzaen også falt i smak hos to kresne 🙂

  12. Kjempebra pizzabunn!! Til og med min skeptiske mann synes den var god Tusen takk Linda

    1. Fantastisk! Veldig hyggelig med tilbakemelding, Kirsti 🙂

  13. Denna pizzaen e berre heillt sUper!! Har laga den fleire gonger!

    1. Så hyggelig tilbakemelding, Oda 🙂 kjekt å lese!

  14. Endelig en sunnare pizzavariant som var kjempegod, og som hadde deig som var lett å bearbeide:) Supert!

    Til du som lurte på kaloriinnholdet : Etter mine kalkuleringar er det 1448,5 kcal i pizzabunnen (brukte mager kesam). I fyllet blir det ca 884 kcal (då brukt lettere Norvegia i ferdig oppdelte skiver, 12 stk). Blir 12 pizzastykker, 194 kcal per stykke 🙂

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Lyn 🙂 Superpizza med godt næringsinnhold!

  15. Hvor mange er denne beregnet på? 🙂 Gleder meg til å prøve!

    1. ca. 4 personer kanskje, kommer litt an på kor storspiste man er 🙂 Håper det smaker!

  16. kristina

    Hei! Tror du det går greit å erstatte keisam med cottage Cheese?
    Klem

    1. Hei. Ja, det skal gå fint 🙂 Klem!

  17. Vanessa

    Hei!
    Tunfiskpizzaen har vært en gjenganger i hverdagen hos oss i snart et år, og nå har vi fått en ny helgekos. Pizzaen ble superbra! Vi laget den forrige helg, og har gledet oss til fredag hele uken, for i dag står den på menyen igjen.
    Tusen takk for supre oppskrifter 🙂 God helg!

    1. Hei Vanessa!
      Så hyggelig tilbakemelding – veldig kjekt at begge oppskriftene har falt i smak hos dere. En glede å inspirere når oppskriftene blir tatt så godt imot 🙂 Riktig god helg til deg!

  18. Hvilken kesam? Mager kesam naturel? Eller kesam orginal?

    1. Alltid original når ikkje anna er presisert.

  19. Anne Marte

    Hei. Denne pizzabunnen fikk jeg lyst til å prøve i dag. Høres digg ut! Har ikke Kesam. Har Lett Cottage Cheese og Gresk Yoghurt, kan en av disse erstatte Kesam?

    1. Hei! Eg anbefaler deg ikkje å bruke lettprodukt. Du får ikkje samme saftigheten, og dei tåler dårlig oppvarming. Du kan jo gjere eit forsæk med en av delene, men vær obs på resultatet 🙂

  20. Caroline

    Hei Linda! 🙂
    Har prøvd denne mange ganger og er kjempefornøyd! Blir veldig godt med kyllingkjøttdeig også 🙂
    Går det an å bruke sammalt hvetemel i stedet for havremel tror du?

    1. Hei! Så hyggelig å lese, Caroline 🙂 Det går sikkert fint å bruke sammalt hvete, men kan hende du må bruke litt ekstra. Havre tiltrekker seg nemlig litt ekstra væske. Lykke til, gi gjerne en lyd om korleis resultatet blir 🙂

      1. Caroline

        Tusen takk for kjapt svar, det reddet middagen! Pizzaen ble bra med litt ekstra mel (to «dasher») og litt lenger steketid 🙂

      2. Supert! Da veit eg det sikkert visst nokon andre spørr 🙂

  21. Kristine

    Hvordan er det å fryse ned bunnen?

    1. Det går fint 🙂

  22. Cathrine K. Olsen

    Den beste pizzabunnen vi har hatt siden mini fikk cøliaki for to år siden. Kan varmt anbefales, og vi kommer til å bruke den framover

    1. Så kjekt å lese, Cathrine! Det gledes at oppskrifta falt så godt i smak 🙂

  23. Kjempe god pizza! Minien på 3 og kresen mann elsket denne!

    Takk for gode sunne oppskrifter! 🙂

    1. Fantastisk! Kjekt når oppskriftene også faller i smak hos dei små 😀
      God helg!

  24. madelaine

    Hvor mange personer laget du den til? kan man bruke mager kesam?

    1. Passer til 3-4 personer, litt ettersom. Ikkje bruk mager kesam, då blir bunnen tørr 😉

  25. Denne såg veldig god ut, takk for oppskrift kan eg bruke kokosmelk (den på kartong fra rema1000) istadenfor kesam?

    1. Hei! Den er knallgod 😀
      Det trur eg skal gå fint ja 🙂

  26. Jag gjorde denna idag, men Kesam finns ju inte i Sverige, så jag tog cottage cheese i stället. Det blev jättebra. Min äldsta son sa «Vilken god pizzabotten pappa!» 🙂 Jag hade vanlig pizzatopping (det vill säga tomatsås, ost, skinka) och majs.

    1. Så bra, Tobbe! Det er ekstra kjekt når oppskriftene også faller i smak hos dei små 🙂 God helg!

  27. Vet du om man kan lage bunnen flere timer i forveien? Steke den ferdig og la den stå på benken i noen timer. Eller tror du den blir tørr da? Veldig god pizza foresten, mye bedre enn den «orgiginale» pizzaen

    1. Hei! Neida, det går heilt fint 🙂

  28. Hvordan er det å forsteke bunnen dagen før den skal spises tror du?:-)

    1. Det er ingen problem, gjer det ofte sjølv 🙂

  29. Går det an å bruke creme freche istedet??

  30. Hei
    Meg og kompisene mine skal starte en kantine på skolen.
    vi syntes at bildene dine var veldig fine, dermed lurer vi på om vi kan bruke dine bilder på vår reklame plakat. (Plakatene skal kun henges innafor skolen)

    1. Hei 🙂
      Vi kan inngå en avtale om at de kjøper rettighet på bildet, men dette er ikkje noko eg gir vekk. Ta kontakt på mail om det er av interesse, slike ting tar eg ikkje i kommentarfeltet på bloggen 😉

  31. nydelig! Også tålte jeg den mye bedre enn den ferdige glutenfrie bunnen jeg av og til ha kjøpt i butikken! Takk for glimrende oppskrift og fantastisk blogg. (Ps, veldig takknemlig for godt alternativ til melkeprodukt, jeg tåler melkeerstatninger ganske dårlig så å kunne bruke et ekstra egg i stedet var midt i blinken❤️)

    1. Fantastisk Kaisa <3 Så hyggelig å lese at denne falt i smak hos deg – og at du tålte den godt 🙂 Då blir det vell mykje pizza framover? Hihi!

  32. Alexander Berg

    Fulgte oppskriften slavisk, med unntak av at jeg brukte mager kesam. Fantastisk god bunn og fyll. Anbefales!!

    1. Så hyggelig, Alexander!! Kjekt med slik tilbakemelding 😀

  33. Lagde denne pizzaen i går og den var nydelig! Oppdaget nettopp bloggen din, og jeg elsker alle de gode oppskriftene du har. Denne kommer til å bli laget mange ganger fremover 🙂

    1. Hurra, så stas Thea! Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover <3

  34. Veldig enkel og god pizza! Tenkte å tipsa om å leggja plastfolie over deigen, og kjevla den utover bakepapiret. Då blir det endå enklare

    1. Kjekt du likte pizzaen 😀 Og takk for tips!

  35. Hei,
    Går det ann å bruke denne oppskriften hvis man skal steke pizzaen på gassgrillen, og eventuelt hvordan gjør man det?
    Denne deigen er en stor favoritt hos meg. Min favorittpizza er havredeigen med creme fraice og oppkuttet skinke, og maisog ost på toppen.
    Hilsen Emma

    1. Hei Emma 🙂 Det går heilt sikkert fint det, men heilt ærlig har eg aldri steikt slik type pizza på grillen før, og er heller ikkje heilt sikker på korleis det gjerast på best mulig måte.

  36. Hei. Gleder meg til å prøve denne. Leste i en kommentar at deigen kan fryses… Kan/skal den fryses før steking, etter steking (halvsteking?) eller evt. begge deler?

    1. Pizzabunnen kan frysast ETTER forsteiking 🙂