Linda Stuhaug

Annonse

Fetafylte aubergineruller

Fetafylte aubergineruller
Hei og god mandag!
En ny dag med strålande sol, masse energi og godt humør! Det er også vekas kjøttfri dag her på bloggen, og idag deler eg smakfulle aubergineruller som kan nytes som en enkel rett for seg sjølv, som tapas eller tilbehør til lunsj, middag eller grillmat:
Fetafylte aubergineruller, 1 porsjon 1 stor, lang aubergine 4 ss fetaost i terninger 1 stor ss kremost «krydder» 1/2 – 1 fedd pressa kvitløk 1 liten neve spinat (kan sløyfes) salt og pepper
Slik gjer du: 1. Vask auberginen og skjær i ca 0,5 cm tjukke skiver. Fordel på en langpanne med bakepapir, strø over litt salt og pepper. Steik på 200 grader i 10 minutter, slik at dei blir mjuke og kan rulles.
2. Mos fetaost med kremost og kvitløk. Bruk gjerne ulike krydder for ekstra smak. Fyll aubergineskivene med spinat og osteblandinga, rull sammen og legg med kanten ned i en liten ildfast form.
3. Steik vidare på 200 grader i 15-20 minutter.
Aller best smaker dei varme eller lunkne. Bakt aubergine er rik på smak og osten smelter i munn, nam!
Aubergineruller kan lages i mange varianter, prøv deg fram med ulike typer ost og ekstraingredienser for å få en anna vri på retten 🙂
Håper det smaker!

Hei og god mandag!

En ny dag med strålande sol, masse energi og godt humør! Det er også vekas kjøttfri dag her på bloggen, og idag deler eg smakfulle aubergineruller som kan nytes som en enkel rett for seg sjølv, som tapas eller tilbehør til lunsj, middag eller grillmat:


Fetafylte aubergineruller, 1 porsjon
1 stor, lang aubergine
4 ss fetaost i terninger
1 stor ss kremost «krydder»
1/2 – 1 fedd pressa kvitløk
1 liten neve spinat (kan sløyfes)
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Vask auberginen og skjær i ca 0,5 cm tjukke skiver. Fordel på en langpanne med bakepapir, strø over litt salt og pepper. Steik på 200 grader i 10 minutter, slik at dei blir mjuke og kan rulles.

2. Mos fetaost med kremost og kvitløk. Bruk gjerne ulike krydder for ekstra smak. Fyll aubergineskivene med spinat og osteblandinga, rull sammen og legg med kanten ned i en liten ildfast form.

3. Steik vidare på 200 grader i 15-20 minutter.


Aller best smaker dei varme eller lunkne. Bakt aubergine er rik på smak og osten smelter i munn, nam!

Aubergineruller kan lages i mange varianter, prøv deg fram med ulike typer ost og ekstraingredienser for å få en anna vri på retten 🙂

Håper det smaker!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg