Sunnere brownies

Innlegget inneholder annonselenker

God tirsdag!

Idag er vi i det søte hjørnet og en har eg litt oppdatert oppskrift på sunnere brownies til dere 🙂  Den er uten tilsatt sukker og kan fint lages uten gluten og melk, heilt topp for dei med allergier, intoleranser, diabetes eller berre ønsker seg eit sunnare alternativ! Ei kake som kan passe til 17.mai kanskje? Psst… alltid lurt på prøvebake før den store dagen, for å vere sikker på at det blir eit godt resultat!

Det er mange varianter av brownies i arkivet, denne gangen er ingrediensene i røra litt oppdatert, som har resultert i enda saftigere og bedre brownies:

IMG_0002

Du trenger, 8 kakestykker
2 egg
55 g sukin+
30 g havremel
25 g speltmel (evt. mandel, kokos, peanøttmel)
30 g kakao
50 g ekte smør
60 g kesam*
40 g fibersirup clear (kan sløyfes)
en klype salt

Smelt smøret og rør sammen med resten av ingrediendene til ei fyldig kakerøre, juster med en liten skvett vatn om nødvendig.

Hell i en ildfast form med bakepapir (14×18 cm eller 20 cm i diameter), steik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutt. Avkjøl.

IMG_0017

Tips og alternativer*
– for melkefri brownies: bytt ut smør og kesam med 80 g melkefri margarin.
– ellers kan du bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, og evt. kun havremel/kun speltmel istedenfor begge to.

IMG_0022

Som en enkel topping kan eg anbefale lettpiska krem og friske bær 🙂 I mangel på fløyte blei det erstatta med gresk yoghurt. Godt det og, og heilt topp til kvardag – men som ei eventuell festkake er en klatt krem både flottare og bedre!


IMG_0006

Berre å spørre om det er noko du lurer på! 
Håper det frister 🙂

Ellers gjekk veldedighetsløpet på Sognsvann søndag over all forventning. Litt ekstra piff når det er strålande sol og  topp stemning rundt heile løypa:

13161233_10153442462401993_1561497339_o

Lett løpejakke // Mid Rise kompresjonstights // topp.

collage

Alle kledene er fra x-life.no – stikk innom heimesida for 50% på mange treningstights i desse dager 😉

36 kommentarer

  1. Hedda Haugene

    Kan man brune vanlig sukrin, eller evt. Sukrin melis, istedenfor sukrin+?

    1. Da ville eg brukt sukrinmelis. Men hugs å doble mengden 🙂

  2. Har lagd de forrige browniesene du la ut, men de ble aldri seige som brownies egentlig skal være. Blir disse det?

    1. Hei!

      Nei, oppskrifta gir ikkje den samme seigheten som ekte brownies.

  3. Jeg er en trofast leser og utprøver av oppskriftene dine og er stort sett alltid fornøyd. Men her har du virkelig overgått deg selv! 😀 TUSEN TAKK FOR NYDELIG OPPSKRIFT! Brukte halvt om halvt med sukringold og sukrinmelis og 2ss kaffe, og resultatet ble helt fortreffelig. Anbefaler ofte bloggen din til venner og kjente!

    1. Tuusen takk for hyggelig tilbakemelding, Stine! Det setter eg enormt stor pris på 🙂 Superkoselig at du anbefaler bloggen vidare også!
      Ha en nydelig kveld 🙂

  4. Hei Linda
    Takk for masse inspirasjon!
    Lurer på om du har regnet på hvor mange kalorier det er i kaka?
    Mvh
    Lene

    1. Hei!

      Det er en glede å inspirere 🙂 Kalorier rekner eg ikkje på, så det veit eg ikkje.

  5. er det noe annet man kan bruke enn fibersyrup?

    1. Du kan berre sløyfe den som det står 😉 Ellers kan du bruke f.eks yaconsirup, men det er ikkje nødvendig.

  6. Hei!
    Hvilken type form er det du bruker i kakene dine som er 14×18 cm? Jeg har vært å sett etter en slik form overalt men finner den ingen sted! Høres også utrolig lite ut med 14×18 cm? Er redd kakene vil bli utrolig mye tynnere i en rund form på 20 cm i diameter..

    1. Hei!
      Det er en vanlig ildfast form. Har fleire stykker, kjøpt på blant anna jernia. Det er en liten form, men du kan jo evt. doble oppskrifta og bruke større form 🙂 Ellers passer nok 20 cm i diameter til denne oppskrifta!

  7. Liv Berit

    Jeg er ny her, hva er forskjell på sukrin og sukrin + hvor bestilles disse ?
    Flott blogg foressten 🙂

    1. http://www.lindastuhaug.no/2014/06/19/funksjonell-mat-guide-ulike-sotninger/

      Les denne, så blir du klok på dette med søtninger 🙂 Bestilles på x-life.no, men akkurat no har dei ikkje så mykje inne, men eg rekner med dei får påfyll iløpet av veka. Tusen takk, Liv Berit 🙂 Berre å spørre om det er noko meir du lurer på!

  8. Monica Andersson

    Hei. Kan jeg bytte til glutenfritt mel – sånn uten videre?

    1. Speltmel kan du fint bytte til glutenfritt mel ja 🙂 Havremel er jo glutenfritt, bruk merka variant for å vere 100%.

  9. Hei Linda!
    Jeg bare lurer på hva forskjellen mellom fibersirup clear og gold er?

    1. Hei 🙂

      Fibersirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fiber som er laga av plantefiberet isomalto-oligosakkarid. Sirupen er heilt uten tilsatt sukker, med heile 70 g fiber og 5 g sukkerarter pr. 100 g.

      Dette er en superingrediens som smaker godt og gjer godt for kroppen på samme tid. Fibersirup clear er det som skal til i baking og matlaging for å få en sprø utside og mjuk kjerne, og er eit vidundermiddel i barer for å få den småseige konsistensen.

      Fibersirup gold er tilsatt en liten mengde stevia og matekstrakt, som gir gyllen farge og fyldig søtsmak. Fungerer som eit mindre kaloririk og blodsukkervennlig alternativ til honning og sirup, smaker nydelig over pannekaker, yoghurtblandinger, bær, desserter, havregrøt og lignande.

      Håper det var til hjelp 🙂

  10. Ser utrolig god ut 🙂 Kan denne fryses?

    1. Hei! Ja, det går fint 🙂

  11. anne thunem

    hei, du har kjempemange gode oppskrifter som blir godt mottatt her i huset. Lurer bare på en ting: du bruker dadler i noen av oppskriftene dine, er det ikke veldig mye sukker i dadler da?

    1. Dadler er naturlig fruktose i jo 😉 Det er heller ikkje noke eg bruker mykje av. Men eg bruker ikkje sukker i form a kvitt raffinert sukker.

  12. Disse var nydelige med kokosmel i stedet for spelt, og smør i stedet for kesam. Hadde laktosefri youghurt naturell og jordbær til, og det passet veldig godt! Tusen takk for mange gode og sunne oppskrifter, og for at du skriver inn alternative ingredienser for oss som ikke tåler alt .

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Anne! Det er kjekt å kunne inspirere med alternative oppskrifter 🙂 Fortsatt god pinse!

  13. Hei,
    Du har en veldig inspirende blogg med mange gode oppskrifter, Linda 🙂 Keep up the good work!
    Kan man bruke Sukrin Gold i kaken?

    Mvh
    Marte

    1. Tusen takk, Marte! Så hyggelig 🙂
      Ja, du kan bruke sukrin gold, men hugs å doble mengden!

  14. Hvordan konsistens blir disse?

    1. Mjuk, saftig og litt seig – men ikkje som vanlig brownies 😉

  15. Wow! Dette var en enkel og supergod kake. Jeg hadde ikke kesam og brukte seterrømme, og det funket like bra. Min datter på 5 år sa: mamma, denne kaken vil jeg ha til min bursdag! * Tusen takk til deg !

    1. Hurra, så kjekt å lese!! 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding <3

  16. Hei. Kan jeg bruke fibersirup gold her?

    1. Hei! Ja, det kan du 🙂

  17. Jeg har bare vanlig Sukrin, kan det brukes eller er det krise? Hvor mange gram skal jeg isåfall bruke av det? Havremel kan lages av malte havregryn?

    1. Ja, eg vil faktisk påstå at det er heilt krise, hehe. Vanlig sukrin funker dårlig i bakst. Les meir om det her:
      http://www.lindastuhaug.no/2017/10/05/kva-er-egentlig-forskjellen-mellom-dei-ulike-sukrin-variantane-har-du-min-guide/

      Men selfølgelig, det går an 😉

      Og havregryn kan du blende til havremjøl sjølv ja.

  18. Benedicte John

    Hei,
    Fulgte din oppskrift nesten til punget og prikke. Malte selv havregryn og mandler til mel. Brukte ikke egg, men yoghurt som erstatter. Resten var etter oppskriften. Etter at den har stått i 15 minutter i ovnen var den fortsatt « rå». Etter 30 minutter var kaken satt seg på toppen, men fortsatt rå inni. Etter 45 minutter det samme. Hva har jeg gjort feil

    1. Hei! Mulig det er egget, eller veit eg dessverre ikkje :/ Egget er ganske vesentig i bakst etter min erfaring.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *