Linda Stuhaug

Annonse

10. mai 2016

Sunnere brownies

Sunnere brownies
Innlegget inneholder annonselenker
God tirsdag!
Idag er vi i det søte hjørnet og en har eg litt oppdatert oppskrift på sunnere brownies til dere 🙂 Den er uten tilsatt sukker og kan fint lages uten gluten og melk, heilt topp for dei med allergier, intoleranser, diabetes eller berre ønsker seg eit sunnare alternativ! Ei kake som kan passe til 17.mai kanskje? Psst… alltid lurt på prøvebake før den store dagen, for å vere sikker på at det blir eit godt resultat!
Det er mange varianter av brownies i arkivet, denne gangen er ingrediensene i røra litt oppdatert, som har resultert i enda saftigere og bedre brownies:
Du trenger, 8 kakestykker 2 egg 55 g sukin+ 30 g havremel 25 g speltmel (evt. mandel, kokos, peanøttmel) 30 g kakao 50 g ekte smør 60 g kesam* 40 g fibersirup clear (kan sløyfes) en klype salt
Smelt smøret og rør sammen med resten av ingrediendene til ei fyldig kakerøre, juster med en liten skvett vatn om nødvendig.
Hell i en ildfast form med bakepapir (14×18 cm eller 20 cm i diameter), steik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutt. Avkjøl.
Tips og alternativer* – for melkefri brownies: bytt ut smør og kesam med 80 g melkefri margarin. – ellers kan du bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, og evt. kun havremel/kun speltmel istedenfor begge to.
Som en enkel topping kan eg anbefale lettpiska krem og friske bær 🙂 I mangel på fløyte blei det erstatta med gresk yoghurt. Godt det og, og heilt topp til kvardag – men som ei eventuell festkake er en klatt krem både flottare og bedre!
Berre å spørre om det er noko du lurer på! Håper det frister 🙂
Ellers gjekk veldedighetsløpet på Sognsvann søndag over all forventning. Litt ekstra piff når det er strålande sol og topp stemning rundt heile løypa:
Lett løpejakke // Mid Rise kompresjonstights // topp.
Alle kledene er fra x-life.no – stikk innom heimesida for 50% på mange treningstights i desse dager 😉

Innlegget inneholder annonselenker

God tirsdag!

Idag er vi i det søte hjørnet og en har eg litt oppdatert oppskrift på sunnere brownies til dere 🙂 Den er uten tilsatt sukker og kan fint lages uten gluten og melk, heilt topp for dei med allergier, intoleranser, diabetes eller berre ønsker seg eit sunnare alternativ! Ei kake som kan passe til 17.mai kanskje? Psst… alltid lurt på prøvebake før den store dagen, for å vere sikker på at det blir eit godt resultat!

Det er mange varianter av brownies i arkivet, denne gangen er ingrediensene i røra litt oppdatert, som har resultert i enda saftigere og bedre brownies:

Du trenger, 8 kakestykker
2 egg
55 g sukin+
30 g havremel
25 g speltmel (evt. mandel, kokos, peanøttmel)
30 g kakao
50 g ekte smør
60 g kesam*
40 g fibersirup clear (kan sløyfes)
en klype salt

Smelt smøret og rør sammen med resten av ingrediendene til ei fyldig kakerøre, juster med en liten skvett vatn om nødvendig.

Hell i en ildfast form med bakepapir (14×18 cm eller 20 cm i diameter), steik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutt. Avkjøl.


Tips og alternativer*
– for melkefri brownies: bytt ut smør og kesam med 80 g melkefri margarin.
– ellers kan du bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, og evt. kun havremel/kun speltmel istedenfor begge to.


Som en enkel topping kan eg anbefale lettpiska krem og friske bær 🙂 I mangel på fløyte blei det erstatta med gresk yoghurt. Godt det og, og heilt topp til kvardag – men som ei eventuell festkake er en klatt krem både flottare og bedre!



Berre å spørre om det er noko du lurer på!
Håper det frister 🙂

Ellers gjekk veldedighetsløpet på Sognsvann søndag over all forventning. Litt ekstra piff når det er strålande sol og topp stemning rundt heile løypa:


Lett løpejakke // Mid Rise kompresjonstights // topp.


Alle kledene er fra x-life.no – stikk innom heimesida for 50% på mange treningstights i desse dager 😉

Annonse

10 Kommentarer

A

Anonym

22. april 2018

Hei. Kan jeg bruke fibersirup gold her?

Linda Stuhaug

22. april 2018

Hei! Ja, det kan du 🙂

C

CFW

10. mars 2018

Wow! Dette var en enkel og supergod kake. Jeg hadde ikke kesam og brukte seterrømme, og det funket like bra. Min datter på 5 år sa: mamma, denne kaken vil jeg ha til min bursdag! * Tusen takk til deg !

Linda Stuhaug

11. mars 2018

Hurra, så kjekt å lese!! 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding <3

M

Mina

7. mars 2018

Hvordan konsistens blir disse?

Linda Stuhaug

7. mars 2018

Mjuk, saftig og litt seig – men ikkje som vanlig brownies 😉

S

Silje

31. august 2018

Jeg har bare vanlig Sukrin, kan det brukes eller er det krise? Hvor mange gram skal jeg isåfall bruke av det? Havremel kan lages av malte havregryn?

Linda Stuhaug

1. september 2018

Ja, eg vil faktisk påstå at det er heilt krise, hehe. Vanlig sukrin funker dårlig i bakst. Les meir om det her: http://www.lindastuhaug.no/2017/10/05/kva-er-egentlig-forskjellen-mellom-dei-ulike-sukrin-variantane-har-du-min-guide/ Men selfølgelig, det går an 😉 Og havregryn kan du blende til havremjøl sjølv ja.

B

Benedicte John

8. november 2020

Hei, Fulgte din oppskrift nesten til punget og prikke. Malte selv havregryn og mandler til mel. Brukte ikke egg, men yoghurt som erstatter. Resten var etter oppskriften. Etter at den har stått i 15 minutter i ovnen var den fortsatt « rå». Etter 30 minutter var kaken satt seg på toppen, men fortsatt rå inni. Etter 45 minutter det samme. Hva har jeg gjort feil

Linda Stuhaug

9. november 2020

Hei! Mulig det er egget, eller veit eg dessverre ikkje :/ Egget er ganske vesentig i bakst etter min erfaring.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg