Linda Stuhaug

Annonse

11. mai 2016

Biffsalat med mango & avokado

Biffsalat med mango & avokado
Hei!
I dette deilige sommerværet smaker det ekstra godt med friske salater til lunsj eller middag. Med dei rette ingrediensene kan salat bli eit fullverdig, smakfult og mettande måltid for både små og store.
Idag har eg en variant til dere med biff, mango og avokado, en knallgod kombinasjon som smakte veldig godt en fredagskveld ute på balkongen i kveldssola:
Du trenger, 2 porsjoner 450 g biffstrimler 1 moden mango 1-2 avokadoer 1 liten pk. babyspinat 2 never ruccola plommetomater maldonsalt og grovkverna pepper smør til steiking
Steik biffstrimlene i smør med salt og pepper. Kutt opp mango, avokado og tomat i biter.
Lag til to tallerkener med babyspinat og ruccola, ha over biffstrimlene og topp med mango, avokado og tomat, til slutt eit dryss maldonsalt og grovkverna pepper.
Nyt straks!
Lag gjerne en vinaigrette med olje og balsamico, det smaker også nydelig over salaten til slutt. Ellers kan eg anbefale en neve kvitløkskrutonger for litt ekstra crunch og smak 🙂
Ønsker du eit salatbrød kan eg anbefale for eksempel proteinrike havrebriks. Desse er supre å ha i frysaren og tine nokre minutter i mikrobølgeovnen 🙂 Ellers er dei relativt kjappe å lage om du vil ha dei ferske.
Lunsj eller middag på 10-15 minutter, perfekt på slike dager! Ingen vil vell stå lenge inne på kjøkkenet i sola å kokkelere, da er det bedre å bruke tida på å nyte måltidet ute 🙂
Ha en fin onsdag 😀

Hei!

I dette deilige sommerværet smaker det ekstra godt med friske salater til lunsj eller middag. Med dei rette ingrediensene kan salat bli eit fullverdig, smakfult og mettande måltid for både små og store.

Idag har eg en variant til dere med biff, mango og avokado, en knallgod kombinasjon som smakte veldig godt en fredagskveld ute på balkongen i kveldssola:


Du trenger, 2 porsjoner
450 g biffstrimler
1 moden mango
1-2 avokadoer
1 liten pk. babyspinat
2 never ruccola
plommetomater
maldonsalt og grovkverna pepper
smør til steiking

Steik biffstrimlene i smør med salt og pepper. Kutt opp mango, avokado og tomat i biter.

Lag til to tallerkener med babyspinat og ruccola, ha over biffstrimlene og topp med mango, avokado og tomat, til slutt eit dryss maldonsalt og grovkverna pepper.

Nyt straks!

Lag gjerne en vinaigrette med olje og balsamico, det smaker også nydelig over salaten til slutt. Ellers kan eg anbefale en neve kvitløkskrutonger for litt ekstra crunch og smak 🙂

Ønsker du eit salatbrød kan eg anbefale for eksempel proteinrike havrebriks. Desse er supre å ha i frysaren og tine nokre minutter i mikrobølgeovnen 🙂 Ellers er dei relativt kjappe å lage om du vil ha dei ferske.


Lunsj eller middag på 10-15 minutter, perfekt på slike dager! Ingen vil vell stå lenge inne på kjøkkenet i sola å kokkelere, da er det bedre å bruke tida på å nyte måltidet ute 🙂

Ha en fin onsdag 😀

Annonse

2 Kommentarer

M

May Linda

23. juni 2018

Nyt straks, betyr det at kjøttet bør/skal vere varmt til denne salaten?

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Kjøttet skal i utgangspunktet vere varmt ja, men går like fint å ete kaldt 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg