Linda Stuhaug

Annonse

18. mai 2016

Lompetoast i vaffeljern

Lompetoast i vaffeljern
Hei og god onsdag!
Det har blitt eit par stille dager på bloggen, godt å ta seg litt fri på høgtidsdagene. I går var det 17.mai og eg håper alle hadde en fin feiring av landet vårt, med god mat og drikke fra morgen til kveld 🙂 Kvardagen er i gang igjen med faste rutiner og sunt, variert kosthold, det iallefall eg trives best med.
Lompetoast er en stor kvardagsfavoritt hos meg, det passer faktisk til alle dagens måltider: frukost, lunsj, lett middag eller kveldsmat. Skal du ha det med i matpakken er det berre å ta litt bakepapir rundt, eg synes lompetoasten er like god kald, men kan sjølvsagt varmast litt om du vil det 🙂
Lompetoast har eg tipsa dokke om mange ganger før, første gang for snart 3 år sidan, og det er blitt en favoritt hos mange:
Lompetoast i vaffeljern:
Du trenger lomper (spelt, havre, vanlig – du bestemmer) skinke, spekeskinke eller anna salt skinke ost grønn pesto
Slik gjer du: Dette er min favorittkombinasjon, men pålegget varierer du selfølgelig etter smak, tilgjengelighet og lyst. Smør pesto på ei lompe, ha over salt skinke, ost og klapp over ei ny lompe.
Steik sprø i eit varmt vaffeljern, til lompene har fått en god og gyllen farge. Nyt gjerne med litt ekstra grønnsaker på sida.
Osten smelter, lompene blir sprø på utsida og dei smaker like godt varme, lune eller kalde. En stor favoritt hos meg. Det smaker også nydelig som tilbehør til salat eller suppe 🙂
Lompetoast kan du også lage i ei tørr steikepanne, evt. i steikeovnen. Steik til dei er gylne og sprø 🙂
Ha en super onsdag godtfolk 🙂

Hei og god onsdag!

Det har blitt eit par stille dager på bloggen, godt å ta seg litt fri på høgtidsdagene. I går var det 17.mai og eg håper alle hadde en fin feiring av landet vårt, med god mat og drikke fra morgen til kveld 🙂 Kvardagen er i gang igjen med faste rutiner og sunt, variert kosthold, det iallefall eg trives best med.

Lompetoast er en stor kvardagsfavoritt hos meg, det passer faktisk til alle dagens måltider: frukost, lunsj, lett middag eller kveldsmat. Skal du ha det med i matpakken er det berre å ta litt bakepapir rundt, eg synes lompetoasten er like god kald, men kan sjølvsagt varmast litt om du vil det 🙂

Lompetoast har eg tipsa dokke om mange ganger før, første gang for snart 3 år sidan, og det er blitt en favoritt hos mange:

Lompetoast i vaffeljern:



Du trenger
lomper (spelt, havre, vanlig – du bestemmer)
skinke, spekeskinke eller anna salt skinke
ost
grønn pesto

Slik gjer du:
Dette er min favorittkombinasjon, men pålegget varierer du selfølgelig etter smak, tilgjengelighet og lyst. Smør pesto på ei lompe, ha over salt skinke, ost og klapp over ei ny lompe.

Steik sprø i eit varmt vaffeljern, til lompene har fått en god og gyllen farge. Nyt gjerne med litt ekstra grønnsaker på sida.

Osten smelter, lompene blir sprø på utsida og dei smaker like godt varme, lune eller kalde. En stor favoritt hos meg. Det smaker også nydelig som tilbehør til salat eller suppe 🙂



Lompetoast kan du også lage i ei tørr steikepanne, evt. i steikeovnen. Steik til dei er gylne og sprø 🙂


Ha en super onsdag godtfolk 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg