Varme nektariner med karamelliserte valnøtter

Hei!

Det begynner å bli sesong for fersken og nektariner, to frukter som står høgt på mi liste over favorittfrukter. Ikkje berre smaker dei nydelig som dei er, begge to er også supre frukter å lage desserter med.

Å ovnsbake eller pannesteike både fersken og nektarin er utrulig godt. Frukten får en heilt ny smak og sødme som er perfekt som en sunn kvardagsdessert. Dagens oppskrift er derfor pannestekt nektarin med karamelliserte valnøtter, en dessert som lages på 1-2-3 og krever få ingredienser:

IMG_0007-001


Du trenger, 2 porsjoner
2 nektariner
2-3 ss flytande honning
1 ss smør
1 neve valnøtter
4 ss vaniljeis, vaniljekesam eller yoghurt til servering

Skjær båter av nektarinene, ha i en steikepanne med smør, honning og valnøtter. Steik på middels varme til nektarinene er møre og har fått en gyllen farge.

Server varme eller lune med vaniljeis, vaniljekesam eller yoghurt.

IMG_0008-001

Varme, møre og søte nektariner i kombinasjon med crunch fra valnøttene og is/ yoghurt som smelter på tunga. Berre fantastisk godt, dette må dere prøve!

IMG_0013-001

Håper det frister 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Dette så helt fantastisk godt ut! Er det vaniljeis du har på toppen der?

    1. Det stemmer 🙂