Linda Stuhaug

Annonse

21. mai 2016

Sukkerfri gulrotmuffins med innbakt glasur

Sukkerfri gulrotmuffins med innbakt glasur
Innholder annonselenker
God lørdags morgen alle!
Gulrotkake er en av mine favorittkaker, også i min sunnare versjon. Kombinasjonen mellom den saftige kaka og smakfulle glasuren er berre fantastisk god! Da eg tidligere i vinter skulle på langtur på ski og hadde lyst på gulrotkake som turkos slo tanken meg å lage gulrotmuffins framfor kake, da den allerede er porsjonert og enklere å ha med på tur. Problemet var berre glasuren som kom til å klisse og gli av kaka underveis…
Derfor kom eg på idêen om å lage innbakt kremostglasur! Like godt, ingen kliss og heilt supert å ta med på tur. I tillegg er dei enda bedre å fryse da glasuren holder seg bedre ved opptining.
Sukkerfri, (glutenfri), saftige, mektige og veldig gode:
Sukkerfri og saftige gulrotmuffins, 8-10 stk 2 egg 55 g sukrin+ 50 g havremjøl 30 g speltmjøl, eller anna mjøltype som glutenfritt mjøl 130 g kesam original 1 ts bakepulver 2 ts kanel 1 ts kardemomme 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 150 g gulrot (før rasping)
Glasur 1 pk philadelphia (200 g) 3-4 ss sukrinmelis (smak til) 1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfast
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsene utenom gulrot. Juster evt med en skvett vatn for en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i røra til slutt.
2. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til med sukrinmelis.
3. Hell muffinsrøra i stabile muffinsformer, gjerne smurt muffinsbrett. Fordel en stor klatt glasur i midten av kvar muffins. Steik midt i ovnen ca. 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk gjerne underveis. Avkjøl.
Eg etterfylte med litt glasur etter steiking og avkjøling, men det er absolutt ikkje nødvendig.
Oppskrifta er nesten akkurat den samme som saftig gulrotkake uten tilsatt sukker som er blitt veldig populær:
Lag desse og ta med på søndagsturen, i matpakken, spis som kos eller frys ned til en seinare anledning!
Velbekomme 🙂

Innholder annonselenker

God lørdags morgen alle!

Gulrotkake er en av mine favorittkaker, også i min sunnare versjon. Kombinasjonen mellom den saftige kaka og smakfulle glasuren er berre fantastisk god! Da eg tidligere i vinter skulle på langtur på ski og hadde lyst på gulrotkake som turkos slo tanken meg å lage gulrotmuffins framfor kake, da den allerede er porsjonert og enklere å ha med på tur. Problemet var berre glasuren som kom til å klisse og gli av kaka underveis…

Derfor kom eg på idêen om å lage innbakt kremostglasur! Like godt, ingen kliss og heilt supert å ta med på tur. I tillegg er dei enda bedre å fryse da glasuren holder seg bedre ved opptining.

Sukkerfri, (glutenfri), saftige, mektige og veldig gode:

Sukkerfri og saftige gulrotmuffins, 8-10 stk
2 egg
55 g sukrin+
50 g havremjøl
30 g speltmjøl, eller anna mjøltype som glutenfritt mjøl
130 g kesam original
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
150 g gulrot (før rasping)

Glasur
1 pk philadelphia (200 g)
3-4 ss sukrinmelis (smak til)
1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfast

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsene utenom gulrot. Juster evt med en skvett vatn for en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i røra til slutt.

2. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til med sukrinmelis.

3. Hell muffinsrøra i stabile muffinsformer, gjerne smurt muffinsbrett. Fordel en stor klatt glasur i midten av kvar muffins. Steik midt i ovnen ca. 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk gjerne underveis. Avkjøl.



Eg etterfylte med litt glasur etter steiking og avkjøling, men det er absolutt ikkje nødvendig.



Oppskrifta er nesten akkurat den samme som saftig gulrotkake uten tilsatt sukker som er blitt veldig populær:

Lag desse og ta med på søndagsturen, i matpakken, spis som kos eller frys ned til en seinare anledning!



Velbekomme 🙂

Annonse

12 Kommentarer

S

Silje

6. juni 2021

Hei:) Skal man bruke sammalt eller siktet spelt?

Linda Stuhaug

7. juni 2021

Alltid sikta om det ikkje står anna 🙂

S

Silje

7. juni 2021

Tusen takk for svar

M

Mari

12. april 2021

Hvor mye glasur blir det?

Linda Stuhaug

13. april 2021

Kva meina du?

A

Amalie

14. april 2019

Er disse frysevennlige?

Linda Stuhaug

15. april 2019

Jepp, det står i innlegget 🙂

H

Helene Myrvang

1. juli 2021

Hei er det store elle små muffinsformer ein skal bruke til gulrotmuffing

Linda Stuhaug

2. juli 2021

Du kan bruke begge deler.

H

Helene Myrvang

2. juli 2021

Takk for svar

L

Linda

11. mai 2020

Kan man bruke vanilje kesam fremfor vanlig?

Linda Stuhaug

12. mai 2020

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg