Sunn jordbær panna cotta

Over halvveis til helg!

Etter mange regnværsdager var det godt at sola kom tilbake! Temperaturen har fortsatt litt å gå på, men det kommer seg fort no framover 🙂

Dagens oppskrift er en ny variant av panna cotta, nemlig med smak av jordbær! I arkivet finner du forskjellige varianter, blant anna med smak av bringebær, sjokolade, vanilje og ulike sauser. Det eg liker ekstra godt med desse oppskriftene er at dei lages på 1-2-3 og er en perfekt kvardagsdessert som både er sukkerfri, mager og kalorilett 🙂 I tillegg smaker dei veldig godt, er ikkje for mektige og har få ingredienser:

IMG_0331

Du trenger, 6 mellomstore porsjoner
500 g frosne jordbær
50 g sukrin+
400 g gresk yoghurt (eller anna naturell yoghurt)
6 plater gelatin
1 dl vatn

Slik gjer du:
1. Ha jordbær, sukrin+ og vatn i en liten kjele. Kok opp under omrøring. Når jordbærene godt møre, mos til en klumpfri jordbærsaus med en stavmikser.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, til dei er mjuke. Knip ut vatnet og la dei smelte i den varme jordbærsausen. Avkjøl litt.

3. Tilsett deretter yoghurten og bland godt. Hell over i 6 mellomstore porsjonsformer og sett i kjøleskap. Panna cottaen er spiseklar etter 3-4 timer.

4. Server med heimelaga vaniljesaus eller gjer det enkelt slik som meg: sukkerfri vaniljeyoghurt (dobbel 0% vanilje, av merket Yoplait) og gjerne litt ekstra bær.

IMG_0317

Tips og alternativer*
– Bytt gjerne sukrin+ med anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Anbefaler ikkje vanlig sukrin.
– Jordbærene kan byttes med bringebær, bjørnebær, skogsbær eller en anna god blanding.

IMG_0320

Nyt en porsjon eller tre med den beste samvittighet! Like godt som dessert, kveldskos, mellommåltid, før/etter trening eller som oppfriskande kos i sola 🙂

IMG_0326

Skal nokon av mine tidligere sukkerfri varianter friste er her en oversikt med link under bildet:

collagesd


1 ♥ med smak av lime- og bringebær 
2 ♥ sjokolade panna cotta
3 ♥ med frisk pasjonsfruktsaus
4 ♥ med eplesaus
5 ♥ bringebær- panna cotta med funlight 
6 ♥ vanilje- og lime panna cotta med jordbærsaus
7 ♥ panna cotta med bringebærcoulis
8 ♥ panna cotta med rabarbrasaus
9 ♥ med mangosaus


Håper noko frister 🙂

Psst… hugs å laste opp bilde av kjøleskapet ditt på LG-innlegget på facebook sida mi her! Så er du med i trekningen av eit gavekort på valgfri restaurant på 2000 kr ,- 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Har bare sukring liggende, hvorfor anbefaler du ikke denne? Så veldig godt ut 🙂

  2. Ser utrolig lekkert ut! 😀

    1. Tusen takk for det 🙂

  3. Suzanne

    Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?

    1. Iallefall 3-4 dager.

  4. Caroline

    Kan man bruke sukrin gold? Jeg har ikke sukrin+ liggende og tenkte å prøve de ut i dag 🙂

    1. Ja, det skal gå fint, men hugs å doble mengden 🙂

  5. Kan man erstatte gelatinplatene med gelatinpulver? 🙂 Såfall hvor mye?

    1. Hei!
      Ja, det går nok fint. 1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 stk gelatinplater 🙂

  6. Prøvde denne i dag, og den var farlig god! Blir definitivt en gjenganger 🙂

    1. Så kjekt å lese, Kajsa 😀 Prøv å bytte jordbær med bringebær også, det trur eg er min favoritt!

  7. Kan man bruke kokosblomstsukker i stedet for sukrin+ ?

    1. Ja, det går jo under «anna søtning» 🙂 Håpe den smake!