Vegetarlasagne

God mandag!

Dagens kjøttfri middagsrett er en variant av vegetarlasagne. Min oppskrift idag består av smakfull tomatsaus med ulike grønnsaker, men det er og vanlig å bruke kikerter, bønner eller linser som proteinkilde framfor kjøtt. Eg stilte meg mange spørsmål underveis korleis sluttresultatet ville bli og om eg ville bli mett på en grønnsaksrett, men det blei veldig godt, smakfullt og mektig, anbefales virkelig å prøve!

Håper det kan friste som en kjøttfri middag, kvardag eller helg:

IMG_0460

Vegetarlasagne, 4-5 personer 

Tomat- og grønnsakssaus: 
2 løk
4 gulerøtter
2 stilker stangselleri
1 purreløk
5 sjampinjong
1/2 squash
2 fedd kvitløk
1/2 chili
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpurê
1,5 dl vatn
1 ss smør
salt, pepper, oregano, basilikum

8-12 pastaplater eller 6-8 lomper
500 g creme fraiche
revet ost
salt og pepper

PS! Det gjer ingenting at du ikkje har alle ingrediensene. Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig – for eksempel paprika i ulike farger, aubergine, rødløk, ulike sopp, mais, spinat osv. Prøv deg fram og smak til, så blir det godt uansett 🙂

IMG_0457

Slik gjer du:
1. Kutt grønnsakene i små biter, finhakk kvitløk og chili. Fres alt i litt smør i en kjele til grønnsakene er blanke og møre. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, krydder og vatn. La det småkoke til en fyldig tomatsaus og smak til underveis.

2. Rør opp creme fraiche med salt, pepper og gjerne litt revet ost.

3. Finn fram en ildfast form. Legg tomat- og grønnsakssaus, lasagneplater / lomper og creme fraiche lagvis i 3-4 lag. Avslutt med ost på toppen.

4. Om du bruker lasagneplater: steik på nederste rille, 200 grader i 30-40 minutter. Om du bruker lomper: steik midt i ovnen, 200 grader i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

5. Server med en frisk salat.

IMG_0455

Smaksmessig er ikkje forskjellen så stor mellom pastaplater og lomper, men lomper er enda meir lettvint etter mi meining, så går det raskere på steiketida. I tillegg er det eit supert alternativ for dei som ikkje tåler pasta så godt 🙂 Bruk i tilfelle dei lompene du foretrekker, lag gjerne heimelaga (kan lages glutenfri) om du ønsker det!

Velbekomme! 

12 kommentarer

 1. Margrethe

  Mmm, dette såg nydelig ut!! Tror du det går fint å bytte ut creme fraiche med cottage cheese?

  1. Så bra! Det går heilt fint å bruke cottage cheese 🙂

 2. Kan du anbefale å fryse den denne lasagnen?:-)

  1. Absolutt, det har eg gjort fleire ganger 🙂 Berre tin den langsomt opp igjen!

 3. Hei!
  Denne lasagnen smakte utrolig godt! Lurer på en ting, har du prøvd denne oppskriften med bønner i stedenfor linser? Vurderer å prøve dette selv, gjerne med kidneybønner.

  1. Mente selvfølgelig den andre lasagne-oppskriften som er vegetar!

   1. Kan og berre tilsette bønner i denne oppskrifta eventuelt 🙂

  2. Hei!
   Ja, eg har laga lasagnen med bønner også. Eg er veldig glad i bønner og konsistensen av det, men akkurat i lasagne liker eg best å mose dei litt, slik at dei mister litt konsisensen. Men veldig godt det også 🙂

 4. Mari Dal

  Oppskriften på vegetarlasagne ser veldig god ut, men jeg lurer på hvordan du får til 3-4 lag med 8-10 plater og 500 gram creme fraiche? Bruker du en ganske liten form? Hvis man lager bare to lag, blir den f.eks tørr eller går det bra?

  1. Formen var ikkje så veldig stor nei 😉 Har ikkje så mykje å bety – bruk den formen du har og så mange lag det blir, den vil ikkje bli tørr 🙂

 5. rebekka

  kan ein bruke kesam istaden for creme fraiche ? 🙂

  1. Det vil eg ikkje anbefale, for kesam tåler ikkje oppvarming like godt og vil skille seg under steiking :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *