Linda Stuhaug

Annonse

30. mai 2016

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne
God mandag!
Dagens kjøttfri middagsrett er en variant av vegetarlasagne. Min oppskrift idag består av smakfull tomatsaus med ulike grønnsaker, men det er og vanlig å bruke kikerter, bønner eller linser som proteinkilde framfor kjøtt. Eg stilte meg mange spørsmål underveis korleis sluttresultatet ville bli og om eg ville bli mett på en grønnsaksrett, men det blei veldig godt, smakfullt og mektig, anbefales virkelig å prøve!
Håper det kan friste som en kjøttfri middag, kvardag eller helg:
Vegetarlasagne, 4-5 personer
Tomat- og grønnsakssaus: 2 løk 4 gulerøtter 2 stilker stangselleri 1 purreløk 5 sjampinjong 1/2 squash 2 fedd kvitløk 1/2 chili 1 boks hakkede tomater 3 ss tomatpurê 1,5 dl vatn 1 ss smør salt, pepper, oregano, basilikum
8-12 pastaplater eller 6-8 lomper 500 g creme fraiche revet ost salt og pepper
PS! Det gjer ingenting at du ikkje har alle ingrediensene. Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig – for eksempel paprika i ulike farger, aubergine, rødløk, ulike sopp, mais, spinat osv. Prøv deg fram og smak til, så blir det godt uansett 🙂
Slik gjer du: 1. Kutt grønnsakene i små biter, finhakk kvitløk og chili. Fres alt i litt smør i en kjele til grønnsakene er blanke og møre. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, krydder og vatn. La det småkoke til en fyldig tomatsaus og smak til underveis.
2. Rør opp creme fraiche med salt, pepper og gjerne litt revet ost.
3. Finn fram en ildfast form. Legg tomat- og grønnsakssaus, lasagneplater / lomper og creme fraiche lagvis i 3-4 lag. Avslutt med ost på toppen.
4. Om du bruker lasagneplater: steik på nederste rille, 200 grader i 30-40 minutter. Om du bruker lomper: steik midt i ovnen, 200 grader i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
5. Server med en frisk salat.
Smaksmessig er ikkje forskjellen så stor mellom pastaplater og lomper, men lomper er enda meir lettvint etter mi meining, så går det raskere på steiketida. I tillegg er det eit supert alternativ for dei som ikkje tåler pasta så godt 🙂 Bruk i tilfelle dei lompene du foretrekker, lag gjerne heimelaga (kan lages glutenfri) om du ønsker det!
Velbekomme!

God mandag!

Dagens kjøttfri middagsrett er en variant av vegetarlasagne. Min oppskrift idag består av smakfull tomatsaus med ulike grønnsaker, men det er og vanlig å bruke kikerter, bønner eller linser som proteinkilde framfor kjøtt. Eg stilte meg mange spørsmål underveis korleis sluttresultatet ville bli og om eg ville bli mett på en grønnsaksrett, men det blei veldig godt, smakfullt og mektig, anbefales virkelig å prøve!

Håper det kan friste som en kjøttfri middag, kvardag eller helg:


Vegetarlasagne, 4-5 personer

Tomat- og grønnsakssaus:
2 løk
4 gulerøtter
2 stilker stangselleri
1 purreløk
5 sjampinjong
1/2 squash
2 fedd kvitløk
1/2 chili
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpurê
1,5 dl vatn
1 ss smør
salt, pepper, oregano, basilikum

8-12 pastaplater eller 6-8 lomper
500 g creme fraiche
revet ost
salt og pepper

PS! Det gjer ingenting at du ikkje har alle ingrediensene. Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig – for eksempel paprika i ulike farger, aubergine, rødløk, ulike sopp, mais, spinat osv. Prøv deg fram og smak til, så blir det godt uansett 🙂

Slik gjer du:
1. Kutt grønnsakene i små biter, finhakk kvitløk og chili. Fres alt i litt smør i en kjele til grønnsakene er blanke og møre. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, krydder og vatn. La det småkoke til en fyldig tomatsaus og smak til underveis.

2. Rør opp creme fraiche med salt, pepper og gjerne litt revet ost.

3. Finn fram en ildfast form. Legg tomat- og grønnsakssaus, lasagneplater / lomper og creme fraiche lagvis i 3-4 lag. Avslutt med ost på toppen.

4. Om du bruker lasagneplater: steik på nederste rille, 200 grader i 30-40 minutter. Om du bruker lomper: steik midt i ovnen, 200 grader i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

5. Server med en frisk salat.


Smaksmessig er ikkje forskjellen så stor mellom pastaplater og lomper, men lomper er enda meir lettvint etter mi meining, så går det raskere på steiketida. I tillegg er det eit supert alternativ for dei som ikkje tåler pasta så godt 🙂 Bruk i tilfelle dei lompene du foretrekker, lag gjerne heimelaga (kan lages glutenfri) om du ønsker det!

Velbekomme!

Annonse

2 Kommentarer

M

Marit

7. juni 2022

Hei. Skal lage denne til bryllupsgjest. Kan den lagest klar kvelden før og steike rette dagen. Eller steike dagen før og varme opp igjen trur du? PS. Kjempegod!

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Hei! Begge deler fungerer, men for å få den ferskast mulig så er den super å steike samme dagen, men klargjøre kvelden før. Så kjekt du skal servere denne til bryllupsgjest🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg