Linda Stuhaug

Annonse

13. juni 2016

Krema brokkoligrateng

Krema brokkoligrateng
Hei!
Det er ny kjøttfri mandag og idag har eg en knallgod, krema brokkoligrateng til dere! Denne har eg laga i to varianter før, med både kylling og laks, to oppskrifter som blei tatt veldig godt imot. Det er ikkje tvil om at raske, enkle og sunne kvardagsmiddager faller godt i smak 🙂
I dagens vegetaroppskrift har eg bytta kjøtt med kvite bønner, som blei minst like godt! Du kan nok fint bruke andre bønner eller kikerter om du foretrekker det også. En middag som er klar på ca. 20 minutter:
Krema brokkoligrateng, 2 porsjoner 1,5 brokkoli 100-150 g philadelphia kvitløk & urter 300 g kvite bønner 1/2 chili skiva eller revet ost salt & pepper
Slik gjer du: 1. Kutt brokkolien i buketter, ha over i en ildfast form. Dryss over litt salt & pepper + finhakka chili.
2. Skyll bønnene under kaldt vatn. Fordel klatter av kremosten over brokkolien, deretter bønnene og til slutt skiva eller revet ost.
3. Steik midt i ovnen, 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Server straks!
Har du lyst på litt eksta smak og saus kan eg anbefale sweet chili saus, det passer veldig godt til brokkoligratengen. Eg har en heimelaga oppskrift i arkivet som eg gjentar under bildet:
Sweet chili saus, 1 skål 3 røde chili 3 fedd kvitløk 0,5 dl eplecidereddik 2,5 dl vatn 1 ts salt 30 g sukrin+* 50 g sukrin gold* (evt. kan sukrin+ og sukrin gold byttes med anna søtning tilsvarande 110 g sukker) 1-2 ss maisenna
Slik gjer du: 1. Grovskjær chilli og fjern frøene om du ønsker det. Frøene avgjer kor sterk sausen blir, fjern desse om du ønsker en mild saus. Eg beholdt frøene i 2, og synes det blei passelig sterkt.
2. Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en foodprosessor eller blender, kjør til chilli og kvitløk er finhakka. Ha sausen over i en kasserolle, la det småkoke i 5-10 minutter.
3. Bland maisenna jevnt ut i vatn, og hell forsiktig i sausen medan den koker til du får passelig tjukk konsistens. Vær veldig forsiktig, for det er lite som skal til for å få for masse. Avkjøl sausen, den tjukner litt ekstra når den blir kald. Oppevar i glass i kjøleskap.
Kremosten smelter og lager en saus inni all brokkolien, osten stivner på toppen og kombinasjonen blir berre utrulig god!
Håper du vil prøve 🙂

Hei!

Det er ny kjøttfri mandag og idag har eg en knallgod, krema brokkoligrateng til dere! Denne har eg laga i to varianter før, med både kylling og laks, to oppskrifter som blei tatt veldig godt imot. Det er ikkje tvil om at raske, enkle og sunne kvardagsmiddager faller godt i smak 🙂

I dagens vegetaroppskrift har eg bytta kjøtt med kvite bønner, som blei minst like godt! Du kan nok fint bruke andre bønner eller kikerter om du foretrekker det også. En middag som er klar på ca. 20 minutter:


Krema brokkoligrateng, 2 porsjoner
1,5 brokkoli
100-150 g philadelphia kvitløk & urter
300 g kvite bønner
1/2 chili
skiva eller revet ost
salt & pepper

Slik gjer du:
1. Kutt brokkolien i buketter, ha over i en ildfast form. Dryss over litt salt & pepper + finhakka chili.

2. Skyll bønnene under kaldt vatn. Fordel klatter av kremosten over brokkolien, deretter bønnene og til slutt skiva eller revet ost.

3. Steik midt i ovnen, 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Server straks!


Har du lyst på litt eksta smak og saus kan eg anbefale sweet chili saus, det passer veldig godt til brokkoligratengen. Eg har en heimelaga oppskrift i arkivet som eg gjentar under bildet:

Sweet chili saus, 1 skål
3 røde chili
3 fedd kvitløk
0,5 dl eplecidereddik
2,5 dl vatn
1 ts salt
30 g sukrin+*
50 g sukrin gold* (evt. kan sukrin+ og sukrin gold byttes med anna søtning tilsvarande 110 g sukker)
1-2 ss maisenna

Slik gjer du:
1. Grovskjær chilli og fjern frøene om du ønsker det. Frøene avgjer kor sterk sausen blir, fjern desse om du ønsker en mild saus. Eg beholdt frøene i 2, og synes det blei passelig sterkt.

2. Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en foodprosessor eller blender, kjør til chilli og kvitløk er finhakka. Ha sausen over i en kasserolle, la det småkoke i 5-10 minutter.

3. Bland maisenna jevnt ut i vatn, og hell forsiktig i sausen medan den koker til du får passelig tjukk konsistens. Vær veldig forsiktig, for det er lite som skal til for å få for masse. Avkjøl sausen, den tjukner litt ekstra når den blir kald. Oppevar i glass i kjøleskap.

Kremosten smelter og lager en saus inni all brokkolien, osten stivner på toppen og kombinasjonen blir berre utrulig god!

Håper du vil prøve 🙂

Annonse

4 Kommentarer

J

Judith

25. september 2018

Kva type bønner kan ein bruke når ein ikkje får tak i kvite bønner?

Linda Stuhaug

26. september 2018

Kva som helst – det er ikkje så nøye 🙂 Svarte, kidney++

J

Judith

25. september 2018

Lurer på om eg bare doblar alt når eg skal lage dette til iallfall 8 personer. Ser spennande ut, so denne har eg tenkt å teste ut på torsdag på klubbdamene 🙂

Linda Stuhaug

26. september 2018

Hei! Ja, det stemmer – berre å doble 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg