Linda Stuhaug

Annonse

15. juni 2016

Svin med melon- og fetaostsalat

Svin med melon- og fetaostsalat
Hei godtfolk!
Det er sommer og fint ute, og idag deler eg en sommerlig middag med melon- og fetaostsalat 🙂 En fantastisk kombinasjon til kvitt kjĂžtt, som like gjerne kan grilles ute pĂ„ grillen som inni steikeovnen.
HĂ„per det frister:
Du trenger, 2 porsjoner 500 g indrefilĂȘt av svin 200 g fetaost, classic 1/4 melon 2 never spinet 2 vĂ„rlĂžk salt og pepper
Slik gjer du: 1. Start med indrefilĂȘten. Gni inn med salt og pepper, steik pĂ„ alle sider i litt smĂžr i ei steikepanne. Sett inn i ovnen pĂ„ 180 grader. For saftigast resultat anbefaler eg Ă„ bruke steiketermometer i den tjukkaste delen av filĂȘten, til den steiketemperaturen du Ăžnsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader, gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!
2. Kutt opp fetaost og vannmelon i passelige biter, bland sammen med finhakka vÄrlÞk og spinat. Du kan godt sprinkle over litt god olivenolje og/eller kvitvinseddik.
3. Server straks indrefilĂȘten er ferdig 🙂
Melon- og fetaostsalat er definitivt en kombinasjon eg kommer til Ă„ lage fleire ganger ilĂžpet av sommaren. SĂ„ friskt og godt!
Velbekomme!

Hei godtfolk!

Det er sommer og fint ute, og idag deler eg en sommerlig middag med melon- og fetaostsalat 🙂 En fantastisk kombinasjon til kvitt kjĂžtt, som like gjerne kan grilles ute pĂ„ grillen som inni steikeovnen.

HĂ„per det frister:


Du trenger, 2 porsjoner
500 g indrefilĂȘt av svin
200 g fetaost, classic
1/4 melon
2 never spinet
2 vÄrlÞk
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Start med indrefilĂȘten. Gni inn med salt og pepper, steik pĂ„ alle sider i litt smĂžr i ei steikepanne. Sett inn i ovnen pĂ„ 180 grader. For saftigast resultat anbefaler eg Ă„ bruke steiketermometer i den tjukkaste delen av filĂȘten, til den steiketemperaturen du Ăžnsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader, gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!

2. Kutt opp fetaost og vannmelon i passelige biter, bland sammen med finhakka vÄrlÞk og spinat. Du kan godt sprinkle over litt god olivenolje og/eller kvitvinseddik.

3. Server straks indrefilĂȘten er ferdig 🙂


Melon- og fetaostsalat er definitivt en kombinasjon eg kommer til Ă„ lage fleire ganger ilĂžpet av sommaren. SĂ„ friskt og godt!

Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg