Annonse
Svin med melon- og fetaostsalat
Hei godtfolk!
Det er sommer og fint ute, og idag deler eg en sommerlig middag med melon- og fetaostsalat đ En fantastisk kombinasjon til kvitt kjĂžtt, som like gjerne kan grilles ute pĂ„ grillen som inni steikeovnen.
HĂ„per det frister:
Du trenger, 2 porsjoner
500 g indrefilĂȘt av svin
200 g fetaost, classic
1/4 melon
2 never spinet
2 vÄrlÞk
salt og pepper
Slik gjer du:
1. Start med indrefilĂȘten. Gni inn med salt og pepper, steik pĂ„ alle sider i litt smĂžr i ei steikepanne. Sett inn i ovnen pĂ„ 180 grader. For saftigast resultat anbefaler eg Ă„ bruke steiketermometer i den tjukkaste delen av filĂȘten, til den steiketemperaturen du Ăžnsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader, gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!
2. Kutt opp fetaost og vannmelon i passelige biter, bland sammen med finhakka vÄrlÞk og spinat. Du kan godt sprinkle over litt god olivenolje og/eller kvitvinseddik.
3. Server straks indrefilĂȘten er ferdig đ
Melon- og fetaostsalat er definitivt en kombinasjon eg kommer til Ă„ lage fleire ganger ilĂžpet av sommaren. SĂ„ friskt og godt!
Velbekomme!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR