Søte, saftige, sukkerfri pannekaker

/innholder annonselenker

Pannekaker er noko eg spiser nesten kvar einaste dag. Proteinrike, sukkerfri, grove og mektige pannekaker til frukost, lunsj eller kveldsmat. Det lages på kort tid og krever ingredienser som alltid er tilgjengelig hos meg, derfor er det ekstra lettvint. Så må eg sei det smaker fantastisk med nystekte, søte og saftige pannekaker med deilig topping 🙂

Lag deg eit pannekakemåltid du også, med sommerens friske bær som tilbehør. Eg bruker min faste oppskrift som er så innimari enkel:

IMG_0952-001

Havrepannekaker, 1 porsjon
♦ 1 egg
♦ 100 g kesam
♦ 30 g havremel
♦ 15 g vaniljeprotein (kan byttes med meir havremel)
♦ 1/2-1 ts sukrin+ (kan byttes med anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ eit godt dryss kanel og kardemomme
♦ evt. litt væske

Slik gjer du: 
Bland sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske etter korleis du ønsker pannekakene dine: fyldig røre gir færre fyldige pannekaker, tynn røre gir fleire tynnere pannekaker. For å få fluffy, litt tjukke pannekaker (nesten lapper) så anbefaler eg å ikkje bruke væske.

Steik gylne på litt over middels varme (5-6 /9) til en gyllen og fin farge. Server helst nystekte, men dei er også gode lune eller kalde.

IMG_0947-001


Snu pannekakene når overflata begynner å boble (for fyldige pannekaker!):

IMG_0944-001


Nyt pannekakene med den toppingen du liker! Min store favoritt, som eg nesten alltid spiser, er cottage cheese med sukkerfritt jordbærsyltetøy.

Men det er også godt med en klatt gresk yoghurt, friske bær og eit dryss sukrin+ :

IMG_0955-001


Det skjer at eg lager pannekakene i vaffeljern istedenfor, eller bytter litt om på ingredienser for variasjon. Søtpotetpannekaker, gulrotpannekaker, eplepannekaker, sjokoladepannekaker er nokre andre varianter eg lager innimellom, men den aller beste oppskrifta, dagens variant,  er den som eg bruker aller mest 🙂

IMG_0950-001

 God mandag 🙂 

14 kommentarer

 1. Anne-Line

  Lagde disse i dag! Fantastisk gode. De skal vu lage masse mer av Jentungen elsket de

  1. Fantastisk, Anne-Line 🙂 kjekt med tilbakemelding!

 2. Birgitte

  Bruker du vanlig kesam eller mager? 🙂

  1. Alltid vanlig, visst ikkje skriver eg mager kesam 🙂

 3. Guro Kvenild

  Ca antall kalorier?

  1. Hei!
   Kalorier er ikkje noko eg ønsker å ha fokus på her på bloggen, og sjelden eit spørsmål eg veit noko om, da eg ikkje rekner på det sjølv. Men sida eg veit sånn cirka kan eg svare deg her, og pannekakerøra ligger på rundt 350, grovt utrekna 😉

 4. Disse skal lagesVar du forsøkt med Sukrin Gold? Eneste søtningsmiddel jeg har i hus så håper det kan fungere.

  1. Ja, berre doble mengden 🙂

 5. Ruth Elisabeth

  Kjempegode! Hatt dei til lunsj idag med ferske jordbær frå åkeren 😀

  1. Mmm, det høres godt ut, Ruth Elisabeth 🙂

 6. Hvor mange pannekaker blir det av 1 porsjon?
  Og hvis man vil lage feks. gulerotpannekake, er det noe vi skal bytte ut eller skal jeg bare fylle på?

  1. Det kjem heilt an på væskemengde du bruker og størrelse. Du kan lage 10 små, du kan lage 3 store 😉
   Berre tilsett revet gulrot, så får du gulrotpannekaker 🙂

 7. Hei! Kor mange lappar får du av ein porsjon?

  1. Hei! Som det står kjem det an på pannekakerøra di: fyldig røre gir færre fyldige pannekaker, tynn røre gir fleire tynnere pannekaker.
   Eg bruker sjelden ekstra væske og lager fyldige pannekaker, men størrelsen varierer fra gang til gang, så det kjem an på om du vil ha færre store eller mange små pannekaker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *