Laksepakke på grillen

God onsdag!

Sjølv om sola ikkje stråler fra skyfri, blå himmel idag (vertfall ikkje her hos meg!), så er det sesong for grilling. Finværet kommer forhåpentligvis tilbake snart, og da er det ingenting som er bedre enn å lage middagen på grillen!  Grilling treng absolutt ikkje å bety pølser og grillribbe, det er så masse anna sunt og godt man kan lage på grillen. Til informasjon så har eg en egen kategori under «oppskrifter» i menyen med «grill«, der eg samler mange gode tips til både grillmat og tilbehør.

Idag vil eg tipse dere om å lage en smakfull laksepakke på grillen. Denne består av friske grønnsaker, laks, krydder og baconost – som smelter og lager en nydelig saus i laksepakken:

IMG_1022


Du trenger, 4 laksepakker
1 purreløk
4 gulerøtter
1 rødløk
4 laksefilêter
urtesalt, pepper og kvitløkskrydder
baconost på tube

Slik gjer du:
Skjær purreløk og løk i tynne strimler, samme med gulerøttene, men her brukte eg spiralizer. Du kan fint skjære gulerøttene i tynne staver med kniv. Fordel grønnsakene på fire store biter med aluminiumsfolie, deretter laksefilêt, krydder og til slutt en god sprut med baconost.

Bre rundt folien så du får en tett laksepakke. Grill ca. 10 minutter på grillen, eller til laksen er stekt og baconosten smelta. Server straks, gjerne med litt grønt.

collagefd

Baconost er min favoritt i kombinasjon med laks, men du kan bruke andre typer tubeost, som for eksempel rekeost.

IMG_1030


Laksepakken kan selfølgelig lages i ovnen også. Bruk 180 grader og steik i ca. 10-15 minutter.

IMG_1031


Dette var berre en av fleire retter vi hadde på grillen, så mengdene må justeres etter kor mange som skal spise, kva anna mat mat har, tilbehør og sult.

God grilling 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Hei, er det mulig å lage flere av disse råytt for å fryse ned, for siden å ta opp etter behov og steke?

  1. Det fungerer nok heilt fint! 🙂

 2. Gir baconosten mye smak, eller hvordan synes du den preger retten? Aldri hørt om bruk av smelteoster i fiskeretter og er derfor skeptisk

  1. Nei, det er noko eg fant ut passa perfekt til laks for nokon år tilbake 🙂 Det er knallgodt, prøv det!

 3. Helle Winters Hvidsten

  Kjempegodt!!! Ikke noe stor bacon- fan, men dette var bare helt nydelig! Mannen i huset syntes det også, og han har ikke fisk som favoritt.

  1. Hurra, så kjekt å lese, Helle 😀 Baconost på laksen er berre en SÅ god kombinasjon!