Snickers is uten sukker

Innlegget innholder annonselenker

Hei godtfolk!

Dagens oppskrift har eg gleda meg lenge til å dele. Den har blitt laga fleire ganger for å få det beste resultatet, og på mandag la eg ut bilde på facebooksida mi (følg meg gjerne her!) der eg skreiv at oppskrift kommer iløpet av veka. Mange har venta og no kommer den endelig 🙂

Dette er altså sukkerfri snickers is, med vaniljeis i bunn, flytande karamellsaus, salte peanøtter og sjokolade. En av dei beste kombinasjonane eg veit om! Isen er veldig enkel å lage, men den krever litt tålmodighet da lag 1 må stå natta over. Men det er likevell minimalt med arbeid og ikkje så mange ingredienser som skal til, alt kan man finne på en dagligvarebutikk med godt utvalg:

IMG_1071


Lag 1, vaniljeis:
2 dl kremfløte
1 dl kald vikingmelk (usøtet på boks)*
2 ss sukrin+
1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)

Lag 2, karamell: 
3 dl vikingmelk (usøtet på boks)*
50 g sukrin gold
25 g fibersirup gold / yaconsirup  (evt. flytande honning eller anna type sirup)

Lag 3, topping:
salte peanøtter
100 g sukkerfri sjokolade

* vikingmelk kan byttes med kremfløte. 

collage


Slik gjer du, dag 1:
1. La vikingmelka stå kjølig så den får kjøleskapstemperatur før du starter med isen. Miks ingrediensene til vaniljeisen til en fyldig og luftig krem med miksmaster. Dette tar ca. 10 minutter, men vil variere, så følg med! Fordel i en passelig form kledd med bakepapir eller plast. Sett i fryseren til vaniljeisen har stivna, helst natta over.

2. Bland ingrediensene til karamellsausen i en stor bolle som tåler mikrobølgeovn, la massen koke i 5-10 minutter, til en rennande, men litt fyldigere karamellsaus. Etter avkjøling blir karamellsausen enda fyldigere. Du kan også koke massen i en liten kjele, men det vil ta litt lengre tid. Oppbevar i kjøleskap.

Slik gjer du, dag 2: 
3. Fordel peanøtter over vaniljeisen, så nesten heile overflata er dekka, deretter karamellsausen. No kan du med fordel sette formen i fryseren igjen, for at karamellen skal stivne litt, men det er ikkje nødvendig.

4. Smelt sjokoladen skånsomt, gjerne over vannbad. Har du kokosfett kan 1 ss gjere det enklare å smelte alt sammen. Fordel som eit topplokk over peanøttene og karamellsausen. Sett til avkjøling i fryseren til sjokoladen er stivna.

IMG_1067


Ved servering: kutt opp passelige biter med en stor, skarp kniv. La isen deretter stå litt romtemperert for at den skal mjukne opp litt 🙂

IMG_1104

Du kan også dele opp isen og ha sjokoladetrekk heile veien rundt, slik som eg har gjort her:

IMG_0240

Det blei litt meir gris under tillaging, så det var like greit å lage sjokoladetopping, og heller spise isen med skei:

IMG_1080


Fantastisk god! Nesten ikkje til å tru at den er eit magrere og sukkerfritt alternativ 🙂

IMG_1053

Håper det frister!
Har du spørsmål (ingrediensbytting eller lignande) er det berre å fyre laus i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂

Ha en nydelig dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

64 kommentarer

  1. åh, den skal jeg teste!

    1. Så hyggelig – håper du liker den 🙂

  2. Kristine

    Hei! Snickers-isen ser helt nydelig ut. Er det mulig å bytte til et annet laktosefri alternativ når du lager karamell?

    1. Hei Kristine!
      Ja, du kan fint bruke laktosefri kremfløte til karamellen 🙂

      1. Kristine

        Takk for tips! Beste bloggen som finnes:)

      2. Tusen takk, Kristine! Det var hyggelig å lese 🙂

  3. Hi Linda! Jeg vil sa veldig gjerne lage snickers-is, men jeg bor i England og finner ikke vikingmelk! Er vikingmelk bare kondensert melk (for kondensert melk finnes det jo her)?

    1. Ja, vikingmelk er usøtet, kondensert melk 🙂 så den kan du fint bruke!

  4. Kan du lage sunnere sandwitch is? Min favoritt:-)

    1. Det står faktisk allerede på lista mi 🙂 Får sjå kva sommeren bringer!

  5. Hvor mye ca er 25 gram sirup/honning om man måler opp i skjeer?

    1. Tja, kanskje 2 spiseskeier 🙂

  6. Louise Petersen

    Jeg bor i Danmark og her har vi ikke vikingmelk og heller ikke usødet kondenseret mælk. Hvad kan jeg bruge i stedet ?

    1. Er du sikker på at det ikkje finnes usøtet, kondensert melk?
      Eventuelt får du berre bruke kremfløte, men det er mulig at isen blir litt vel kompakt då. Håper den faller i smak 🙂

      1. Louise Petersen

        Ja der er hverken evaporeret mælk her eller carnation mælk. Ellers skal jeg lave min egen eller bruge kokosfløde ?

      2. Forstår ikkje heilt kva evaporert mælk er. Men du kan prøve å bruke kun kremfløte istedenor vikingmelk i både isen og karamellen 🙂 Evt. kan hende kokosfløte går, men eg har ingen erfaring med det…

  7. Hei,
    Prøvde å lage isen, men den ble mislykket. Skal fløten piskes for seg selv først?

    1. Kva blei mislykka?
      Kremfløte og vikingmelk skal piskes sammen.

  8. Kan man bruke andre alternativer enn sukrin? Jeg tåler ikke sukrin(alle typer) eller stevia, så er vanskelig å finne alternative søtningsstoffer…

    1. Eg har dessverre liten erfaring med anna søtning enn sukrin og stevia. Men eg veit mange foretrekker tagatesse, kanskje det er et alternativ? 🙂

  9. Katrine

    Hei Denne ser så god ut , men fikk ikke til piske sammen krem og vikingmelk . Det skilte seg og ble ikke krem . Tips ? Elsker oppskriftene dine !

    1. Hei Katrine 🙂 Kan det vere at du har brukt romtemperert vikingmelk? (har endra innlegget no, det skal egentlig ikkje ha så stor betydning, men kan muligens bidra til at det blir enklere). Eller kan du ha vispa den veldig hardt med en kraftigere maskin enn miksmaster (handmikser)? Da kan det vere at den ikkje får «tid» til å bli en luftig krem før den skiller seg.

  10. Hei. Spennende Hvilken type sjokolade brukte du?

    1. Hei! Den er linka i innlegget 🙂 Bruker alltid sukrin- merket eller «cavalier».

  11. Hei! Lurte på om det finnes et alternativ til vikingmelk slik at det blir både gluten og melkefritt? Mange er avhengig av å zoome inn for å kunne lese oppskriftene, noe som ikke er mulig på bloggen din. Er det noe du kan gjøre noe med? : ) Superbra oppskrifter du har!

    1. Hei!
      Kva meiner du med å zoome inn? Aldri lagt merke til den funksjonen før, men eg kan undersøke det 🙂
      Skal du lage den melkefri må du h alternativ til både fløte, vikingmelk og sjokolade. Eg tørr ikkje gi deg nokre konkrete råd, for eg har ingen erfaring med å lage både iskrem og karamellsaus melkerfritt… kva bruker du som melkefri fløte? Det kan hende det fungerer 🙂

  12. Kan man bruke ismaskin når man lager isen? Hvordan gjør man det da? Pisker man opp vikingmelk og fløte før man har det i ismaskinen?

    1. Hei 🙂
      Eg veit ikkje korleis denne oppskrifta fungerer i iskremmaskin, eller om det går. Så da må du nesten berre prøve deg fram med å helle den piska kremen i iskremmaskinen og la den gå til det blir vaniljeis…

  13. Hmm.. dette må prøves! Har lest mange is-oppskrifter for folk uten iskremmaskin, og alle insisterer de på at man MÅ ha søtet kondensert melk for at det skal fungere.. Jeg synes da resultatet blir fryktelig søtt 🙁
    Har alltid lurt på om det funker å lage is med vikingmelk og sukrin i stedet. Antar nå at svaret er ja 🙂 Dette skal prøves til helgen i allefall. Takk for gode oppskrifter! 🙂

    1. Hei! Det stemmer – eg har ikkje hatt problem med å bruke usøtet vikingmelk. Men som det står er det en fordel at den er kald, da blir den enklare å piske til krem 🙂 Håper isen faller i smak, Marthe!

      1. Marthe

        Denne var bare fantastisk god! Kaken ble fortært etter en hard treningsøkt i dag, med god sammvitighet 🙂 Det eneste minuset var at den var litt hard, fordi jeg ikke hadde tålmodighet til å la den stå i romstempereatur.. Får se om jeg klarer vente litt neste gang 🙂 Knall god var den i hvertfalll, det smaker akkurat som ekte vare. Du er rå flink Linda!

      2. Den treng litt tid, då blir den best 🙂 La den stå medan du dusjer, så blir den perfekt! Tusen takk for tilbakemelding, Marthe – veldig kjekt å lese 🙂

  14. Kathrine

    Hei. Hvordan er det å bruke vanlig fibersirup i stedet for gold? Dem har ikke gold i butikken her.

    1. Bra det ordna seg 🙂

  15. Kathrine

    Hei igjen. Jeg fikk tak i den andre sirupen. Isen står nå i frysa og er faktisk nesten stivnet. Den er dog i hurtigfryse. Og den smakte himmelsk!! Måtte snike litt på slikkepotten. 😉 Karamellen smaker som deilig myk fløtekaramell. Fantastisk. Gleder meg til videre steg for ferdig snickers is. Dette er en fantastisk oppskrift Linda!

    1. Då er det berre å glede seg, Kathrine! Håper du synes den er like god som eg synes 🙂 God lørdagskveld!

  16. Hei Denne skal virkelig prøves ut, men hvor stor form ca brukte du?

    1. Mi form var 14×18 cm 🙂

  17. Hei.

    Kan en bruke sukrin + istedenfor gold i karamellen ( eller generellt)

    1. Hei! Det går nok fint her ja 🙂

  18. Malin Stuerød

    Går det an å bruke fibersirup clear istedet for gold? Er den jeg har kjøpt inn fra xlife

    1. Hei 🙂 Eg har aldri prøvd å lage karamellen med fibersirup clear. Desse har to forskjellige egenskaper, så du må nesten berre prøve deg fram, men eg veit ikkje om det fungerer like bra…

  19. Himmelsk go

    1. Så bra, Sonja 🙂

  20. Mona Elisabeth

    Hei! Har du testa å lage isen med fibersirup clear,Malin? Tenkte å bruke den selv siden det er den jeg har..☺Må jo lage denne,ser nyyydelig ut! ☺

    1. Bruk heller flytande honning, det trur eg fungerer bedre 🙂 Får du tak i på dagligvarebutikker…

  21. Fantastisk god!! Flott blogg med mange gode oppskrifter

    1. Tusen takk for det, Bjørg 🙂

  22. Ville bare si at jeg laget denne i helgen og det var så sinnsykt godt! Smakte akkurat som Snickers is kjøpt på butikken jo! 🙂 Jeg har laget masse fra bloggen din de siste par årene og blir sjeldent skuffet. Appen din er også helt genial! Takk for masse gode oppskrifter og vellykkede middager 😀

    1. Tusen hjertelig takk for hyggelige ord, Jeanette! Virkelig kjekt å lese 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg masse framover. Ha en riktig fin onsdagskveld 🙂

  23. Kathrine

    Nå lages denne i dobbel porsjon før helga. Samt epleplukking i hagen å hjemmelaget eplekake. Helgen blir ikke bedre enn dette. Dette er den beste oppskriften på snickers is! Elsker den! God helg Linda! 😀

    1. Ah, det høres godt ut altså! Veldig kjekt at oppskrifta har falt i smak hos deg 😀
      Riktig god helg vidare!

  24. Hei! Vet du hvor mye kcal det er i denne?

  25. Er det mulig å bytte vikingmelk med kokosmelk/krem?

    1. Du kan alltids prøve, men eg veit dessverre ikkje om det vil fungere å lage is med kokosmelk på samme måten som kremfløyte…

  26. Hei. Hvor stor blir denne isen? Lyst til å lage en stor form til en familie på fem. Gjerne så vi har en stor slamp.

    1. Hei! Den er like stor som bildene viser. Det burde holde med en oppskrift til en familie på fem 🙂 Eventuelt kan du jo sjølvsagt doble oppskrifta, det som er igjen står seg i frysaren 😀

  27. Hei, hva kan jeg bruke/lage til, da jeg ikke kan innta laktose?

    1. Du kan bruke laktosefri kremfløyte.

  28. Har forsøkt 2 ganger uten hell. Vikingmelk og fløte skiller seg ved pisking av iskremen..
    Brukte sukker istedenfor sukrin+
    Har du noen tips? 🙂

    1. Hei! Dette har eg aldri vore borti før. Er både vikingmelka og fløyta kald? Pisker du kanskje litt for hardt…?

  29. Hei! Gleder meg til å prøve denne! Men er engstelig for at sjokoladen skal smelte isen når jeg heller den over, og at det ikke skal bli bra. Noen tips? Går det greit å helle nysmeltet sjokolade over?

    1. Det går heilt fint så lenge du smelter sjokoladen forsiktig. Den skal ikkje vere så veldig varm 🙂