Linda Stuhaug

Annonse

Snickers is uten sukker

Snickers is uten sukker
Hei godtfolk!
Dagens oppskrift har eg gleda meg lenge til å dele. Den har blitt laga fleire ganger for å få det beste resultatet, og på mandag la eg ut bilde på facebooksida mi (følg meg gjerneher!) der eg skreiv at oppskrift kom iløpet av veka. Mange har venta og no kommer den endelig 🙂
Dette er altså sukkerfri snickers is, med vaniljeis i bunn, flytande karamellsaus, salte peanøtter og sjokolade. En av dei beste kombinasjonane eg veit om! Isen er veldig enkel å lage, men den krever litt tålmodighet da lag 1 må stå natta over. Men det er likevell minimalt med arbeid og ikkje så mange ingredienser som skal til, alt kan man finne på en dagligvarebutikk med godt utvalg:
Lag 1, vaniljeis: 2 dl kremfløte 1 dl kald usøta, kondensert melk (eller meir kremfløyte) 2 ss sukrin+ 1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfas)
Lag 2, karamell: 3 dl usøta, kondensert melk (eller kremfløyte) 50 g sukrin gold 25 g sukrinsirup (eller anna sukkerfri sirup, evt honning)
Lag 3, topping: salte peanøtter 100 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du, dag 1: 1. Miks ingrediensene til vaniljeisen til en fyldig og luftig krem med miksmaster. Fordel i en passelig form kledd med bakepapir eller plast. Sett i fryseren til vaniljeisen har stivna, helst natta over.
2. Bland ingrediensene til karamellsausen i en stor bolle som tåler mikrobølgeovn, la massen koke i 5-10 minutter, til en rennande, men litt fyldigere karamellsaus. Etter avkjøling blir karamellsausen enda fyldigere. Du kan også koke massen i en liten kjele, men det vil ta litt lengre tid. Oppbevar i kjøleskap.
Slik gjer du, dag 2: 3. Fordel peanøtter over vaniljeisen, så nesten heile overflata er dekka, deretter karamellsausen. Sett tilbake i frysaren så karamellen får stivna litt.
4. Smelt sjokoladen og fordel som eit topplokk over karamellsausen. Sett i frysaren til sjokoladen er stivna.
Ved servering: kutt opp passelige biter med en stor, skarp kniv. La isen deretter stå litt romtemperert for at den skal mjukne opp litt 🙂
Du kan også dele opp isen og ha sjokoladetrekk heile veien rundt, slik som eg har gjort her:
Det blei litt meir gris under tillaging, så det var like greit å lage sjokoladetopping, og heller spise isen med skei:
Fantastisk god! Nesten ikkje til å tru at den er eit magrere og sukkerfritt alternativ 🙂
Håper det frister! Har du spørsmål (ingrediensbytting eller lignande) er det berre å fyre laus i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂
Ha en nydelig dag!

Hei godtfolk!

Dagens oppskrift har eg gleda meg lenge til å dele. Den har blitt laga fleire ganger for å få det beste resultatet, og på mandag la eg ut bilde på facebooksida mi (følg meg gjerne her!) der eg skreiv at oppskrift kom iløpet av veka. Mange har venta og no kommer den endelig 🙂

Dette er altså sukkerfri snickers is, med vaniljeis i bunn, flytande karamellsaus, salte peanøtter og sjokolade. En av dei beste kombinasjonane eg veit om! Isen er veldig enkel å lage, men den krever litt tålmodighet da lag 1 må stå natta over. Men det er likevell minimalt med arbeid og ikkje så mange ingredienser som skal til, alt kan man finne på en dagligvarebutikk med godt utvalg:

Lag 1, vaniljeis:
2 dl kremfløte
1 dl kald usøta, kondensert melk (eller meir kremfløyte)
2 ss sukrin+
1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfas)

Lag 2, karamell:
3 dl usøta, kondensert melk (eller kremfløyte)
50 g sukrin gold
25 g sukrinsirup (eller anna sukkerfri sirup, evt honning)

Lag 3, topping:
salte peanøtter
100 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du, dag 1:
1. Miks ingrediensene til vaniljeisen til en fyldig og luftig krem med miksmaster. Fordel i en passelig form kledd med bakepapir eller plast. Sett i fryseren til vaniljeisen har stivna, helst natta over.

2. Bland ingrediensene til karamellsausen i en stor bolle som tåler mikrobølgeovn, la massen koke i 5-10 minutter, til en rennande, men litt fyldigere karamellsaus. Etter avkjøling blir karamellsausen enda fyldigere. Du kan også koke massen i en liten kjele, men det vil ta litt lengre tid. Oppbevar i kjøleskap.

Slik gjer du, dag 2:
3. Fordel peanøtter over vaniljeisen, så nesten heile overflata er dekka, deretter karamellsausen. Sett tilbake i frysaren så karamellen får stivna litt.

4. Smelt sjokoladen og fordel som eit topplokk over karamellsausen. Sett i frysaren til sjokoladen er stivna.

Ved servering: kutt opp passelige biter med en stor, skarp kniv. La isen deretter stå litt romtemperert for at den skal mjukne opp litt 🙂

Du kan også dele opp isen og ha sjokoladetrekk heile veien rundt, slik som eg har gjort her:



Det blei litt meir gris under tillaging, så det var like greit å lage sjokoladetopping, og heller spise isen med skei:

Fantastisk god! Nesten ikkje til å tru at den er eit magrere og sukkerfritt alternativ 🙂

Håper det frister!
Har du spørsmål (ingrediensbytting eller lignande) er det berre å fyre laus i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂

Ha en nydelig dag!

Annonse

22 Kommentarer

A

Anette

1. august 2019

Hei! Gleder meg til å prøve denne! Men er engstelig for at sjokoladen skal smelte isen når jeg heller den over, og at det ikke skal bli bra. Noen tips? Går det greit å helle nysmeltet sjokolade over?

Linda Stuhaug

5. august 2019

Det går heilt fint så lenge du smelter sjokoladen forsiktig. Den skal ikkje vere så veldig varm 🙂

T

Tone

30. juli 2019

Har forsøkt 2 ganger uten hell. Vikingmelk og fløte skiller seg ved pisking av iskremen.. Brukte sukker istedenfor sukrin+ Har du noen tips? 🙂

Linda Stuhaug

31. juli 2019

Hei! Dette har eg aldri vore borti før. Er både vikingmelka og fløyta kald? Pisker du kanskje litt for hardt…?

I

Inger Lise

30. juli 2019

Hei, hva kan jeg bruke/lage til, da jeg ikke kan innta laktose?

Linda Stuhaug

31. juli 2019

Du kan bruke laktosefri kremfløyte.

T

Tommy S

24. juli 2019

Hei. Hvor stor blir denne isen? Lyst til å lage en stor form til en familie på fem. Gjerne så vi har en stor slamp.

Linda Stuhaug

29. juli 2019

Hei! Den er like stor som bildene viser. Det burde holde med en oppskrift til en familie på fem 🙂 Eventuelt kan du jo sjølvsagt doble oppskrifta, det som er igjen står seg i frysaren 😀

R

Rannveig

22. juli 2019

Er det mulig å bytte vikingmelk med kokosmelk/krem?

Linda Stuhaug

22. juli 2019

Du kan alltids prøve, men eg veit dessverre ikkje om det vil fungere å lage is med kokosmelk på samme måten som kremfløyte…

S

Silje

27. mai 2018

Hei! Vet du hvor mye kcal det er i denne?

Linda Stuhaug

28. mai 2018

Nei 😉

H

Heidi

6. mai 2020

Hei Linda, hva annet enn vikingmelk an jeg bruke? En får ikke kjøpt vikingmelk på butikken mer. Heidi

Linda Stuhaug

6. mai 2020

Fløyte kan erstatte vikingmelk i alle oppskrifter 😀

K

Kari Selnes

3. mai 2020

Byttet ut kremfløte og vikingmelk i isen med Gryr og kokosyouhurt, og d funka veldig bra! Hadde Gryr i karamellen også, og d smakte godt. Brukte nesten 20 min på karamellen, men d var verd d!! Kjempegodt

Linda Stuhaug

4. mai 2020

Så bra, Kari 😀 Kanon!

R

Ranveig

1. april 2020

Hei. Du har verdens beste Snickers is men nå får vi ikke tak i viking melk lenger har du andre alternativer? Den blir veldig mektig hvis jeg bruker bare fløte

Linda Stuhaug

2. april 2020

Dessverre, det er ingen andre alternativ til vikingmelk enn fløyte :/

A

Ann Kristin

16. oktober 2020

Denne må jeg nok prøve. Ca størrelse på den forma du har brukt?

Linda Stuhaug

17. oktober 2020

Tja, 20×15 kanskje 🙂 Håper det smaker 😀

A

Ann Kristin

17. oktober 2020

Takk takk.

Linda Stuhaug

18. oktober 2020

🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg