Sunn og enkel tacograteng

Hei!

Det er fredag, helg og det betyr taco på menyen hos mange. Kva med å prøve en ny vri denne gangen: tacograteng?   En middag som både er rask og enkel, den lages på under halvtimen og krever heller ikkje for mange ingredienser. Perfekt helgemiddag for heile familien, som er både sunn og god 🙂

IMG_1146

Tacograteng, 4 porsjoner
800 g karbonadedeig
(bruk gjerne 600 g karbonadedeig og 1 boks kidneybønner)
2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 paprika (kan sløyfes), hakka
2 pk tacokrydder
2 dl vatn
1 glass tacosaus
5 tomater, i skiver
1/2 boks mais
ost, revet eller i skiver

Tilbehør
salsasaus
rømme
frisk salat
evt. ris / nachoschips

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og paprika. Dette må gjerne steikes i 2-3 omganger. Tilsett tacokrydder og vatn, la det surre på middels varme til det ikkje er noko væske igjen.

Fordel karbonadeigen i bunnen av en ildfast form, deretter tomater i skiver, mais og salsasaus, før du topper med revet eller skiva ost.

Steik tacogratengen på midt i ovnen på 180 grader, ca. 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Server med en frisk salat, salsasaus, rømme og gjerne litt nachoschips eller ris om du ønsker det.

collage-001

Tips og alternativer:
– eg pleier vanligvis å bruke heimelaga tacokrydder, bruk gjerne det om du har det tilgjengelig. Start med 2-3 ss og smak deg deretter fram.
– bytt gjerne tomater og mais med andre grønnsaker som topping på gratengen.
– lur inn massevis av grønnsaker med karbonadedeigen! Eg har har brukt både løk og paprika, men det er ingenting i veien med å lure inn fleire «skjulte» grønnsaker, uten at det går ut over smaken.

IMG_1155


Helgemat/kosemat treng absolutt ikkje vere usunt, avansert eller tidskrevande. Tacograteng er eit godt eksempel på det!

IMG_1161

God helg då, alle sammen!

Og… veldig kjekt med så mange hyggelige tilbakemeldinger på gårsdagens oppskrift på sukkerfri snickers is. Håper mange vil prøve 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Har prøvd så utrolig mange taco-varianter de siste årene (taco-gryte, taco-salat, etc, etc), men dette har jeg faktisk ikke prøvd. 🙂

    Blir en variant jeg tester ut i løpet av helgen hvis jeg får tid.

    1. Alltid kjekt å prøve noke nytt 🙂 Håper det smaker!

  2. Denne har blitt en stor favoritt hos oss. Kjempegodt! 🙂

    1. Så kjekt å lese, Karoline 😀