Annonse
Rabarbrasaft uten sukker

Hei!
Eg har prøvd å lage heimelaga rabarbrasaft for første gang – og det blei suksess! Søt, men samtidig frisk med mykje smak. Uten tilsatt sukker og dermed eit sunnere alternativ er det også 🙂
Aller best er safta iskald, gjerne med isbiter. Sikker på den vil falle i smak hos store og små:

Rabarbrasaft uten sukker, ca. 1 liter ublanda
1,5 kg rabarbra ( i tynne skiver på ca. 1 cm)
3 dl vatn
100 g sukrin gold*
100 g sukrin+*
2 ts vaniljepulver (evt. 2 vaniljestenger)
saften fra 1 sitron
Slik gjer du:
Kok opp vatn og tilsett rabarbraen. Bruker du vaniljestang deler du desse på langs, skraper ut frøene og tilsetter i kjelen. La det småkoke i 20-30 minutter til rabarbraen er godt mør og begynner å ligne på «tråder». La gjerne blandinga stå å trekke ut smak.
Sil blandinga i et dørslag, silduk eller lignande. Kok deretter opp saften på nytt og tilsett sukrin gold, sukrin+, vaniljepulver og saften fra 1 sitron. Skum av under koking. Smak gjerne til om du ønsker saften søtere.
Oppbevar saften kjølig. Bland ut med vatn ved servering (det kreves gjerne litt meir saft enn det man vanligvis ville brukt). Skal du oppbevare saften over lengre tid burde den tappes varm på steriliserte glassflasker.

Tips og alternativer*
– Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna søtning tilsvarande 300 g sukker. Hugs å smak til! PS! anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
– bruk gjerne norske jordbær i kombinasjon med rabarbra. Rabarbra og jordbær smaker nydelig sammen!

Håper fleire vil prøve seg – og hugs å spørre om det er noko du lurer på 🙂
Annonse