Rabarbrasaft uten sukker

Hei!

Eg har prøvd å lage heimelaga rabarbrasaft for første gang – og det blei suksess! Søt, men samtidig frisk med mykje smak. Uten tilsatt sukker og dermed eit sunnere alternativ er det også 🙂

Aller best er safta iskald, gjerne med isbiter. Sikker på den vil falle i smak hos store og små:

IMG_1242

Rabarbrasaft uten sukker, ca. 1 liter ublanda 
1,5 kg rabarbra ( i tynne skiver på ca. 1 cm)
3 dl vatn
100 g sukrin gold*
100 g sukrin+*
2 ts vaniljepulver (evt. 2 vaniljestenger)
saften fra 1 sitron

Slik gjer du: 
Kok opp vatn og tilsett rabarbraen. Bruker du vaniljestang deler du desse på langs, skraper ut frøene og tilsetter i kjelen. La det småkoke i 20-30 minutter til rabarbraen er godt mør og begynner å ligne på «tråder». La gjerne blandinga stå å trekke ut smak.

Sil blandinga i et dørslag, silduk eller lignande. Kok deretter opp saften på nytt og tilsett sukrin gold, sukrin+, vaniljepulver og saften fra 1 sitron. Skum av under koking. Smak gjerne til om du ønsker saften søtere.

Oppbevar saften kjølig. Bland ut med vatn ved servering (det kreves gjerne litt meir saft enn det man vanligvis ville brukt). Skal du oppbevare saften over lengre tid burde den tappes varm på steriliserte glassflasker.

IMG_1244


Tips og alternativer*

– Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna søtning tilsvarande 300 g sukker. Hugs å smak til! PS! anbefaler ikkje kun vanlig sukrin. 
– bruk gjerne norske jordbær i kombinasjon med rabarbra. Rabarbra og jordbær smaker nydelig sammen!

IMG_1239

Håper fleire vil prøve seg – og hugs å spørre om det er noko du lurer på 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Rita Hausmann

    Hei!
    Fant deg pÄ instagram med bilde av rabarbrasaften.
    Med nyplukket rabarbra gleder jeg meg til Ă„ prĂžve ut nye ting Ă„ lage av den.
    Og med din oppskrift pĂ„ sunn saft og med meg med diabetes, gleder jeg meg til Ă„ prĂžve ut denne. 😀 Tusen takk for at du deler! 😀

    1. Hei Rita!
      SĂ„ hyggelig at du har funne fram til min blogg 🙂 HĂ„per safta smaker og at eg kan inspirere med fleire oppskrifter framover!

      Ønsker deg en fin dag 🙂

  2. SĂ„ sommerslig og godt 🙂

    1. Veldig! Rabarbra hþrer virkelig sommeren med 🙂

  3. Hei, stemmer det med 3 dl vann? Ikke 3 L altsÄ?

    1. Det stemmer med 3 dl ja. Rabarbraen skiller ut masse véske 🙂

  4. Marte Bleken

    Er denne veldig sĂžt?
    …tror du det er for seint Ă„ bruke rabarbraen nĂ„?
    God sommer! ☀

    1. Nei, det synes eg ikkje. Men rabarbra kan og vere ulike pĂ„ syre, sĂ„ det vil komme litt an pĂ„. Eg bruker fortsatt rabarbra 🙂 God sommer!

  5. Ruth Anna Paulsen

    Hei. Jeg har vanlig sukrin og sukrin gold, kan jeg bytte ut sukrin+ med vanlig sukrin?

    1. DĂ„ ville eg heller brukt kun sukrin gold 🙂

  6. Hei Linda!

    Har du prĂžvd Ă„ laga rabarbrasaft eller hylleblomstsaft med berre steviosa som sĂžtningsmiddel? Trur du det kan fungera?

    1. Hei!
      Nei, eg bruka ikkje steviosa, men fngerer nok heilt fint det altsĂ„ 🙂