Linda Stuhaug

Annonse

28. juni 2016

Rabarbrasaft uten sukker

Rabarbrasaft uten sukker
Hei!
Eg har prøvd å lage heimelaga rabarbrasaft for første gang – og det blei suksess! Søt, men samtidig frisk med mykje smak. Uten tilsatt sukker og dermed eit sunnere alternativ er det også 🙂
Aller best er safta iskald, gjerne med isbiter. Sikker på den vil falle i smak hos store og små:
Rabarbrasaft uten sukker, ca. 1 liter ublanda 1,5 kg rabarbra ( i tynne skiver på ca. 1 cm) 3 dl vatn 100 g sukrin gold* 100 g sukrin+* 2 ts vaniljepulver (evt. 2 vaniljestenger) saften fra 1 sitron
Slik gjer du: Kok opp vatn og tilsett rabarbraen. Bruker du vaniljestang deler du desse på langs, skraper ut frøene og tilsetter i kjelen. La det småkoke i 20-30 minutter til rabarbraen er godt mør og begynner å ligne på «tråder». La gjerne blandinga stå å trekke ut smak.
Sil blandinga i et dørslag, silduk eller lignande. Kok deretter opp saften på nytt og tilsett sukrin gold, sukrin+, vaniljepulver og saften fra 1 sitron. Skum av under koking. Smak gjerne til om du ønsker saften søtere.
Oppbevar saften kjølig. Bland ut med vatn ved servering (det kreves gjerne litt meir saft enn det man vanligvis ville brukt). Skal du oppbevare saften over lengre tid burde den tappes varm på steriliserte glassflasker.
Tips og alternativer* – Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna søtning tilsvarande 300 g sukker. Hugs å smak til! PS! anbefaler ikkje kun vanlig sukrin. – bruk gjerne norske jordbær i kombinasjon med rabarbra. Rabarbra og jordbær smaker nydelig sammen!
Håper fleire vil prøve seg – og hugs å spørre om det er noko du lurer på 🙂

Hei!

Eg har prøvd å lage heimelaga rabarbrasaft for første gang – og det blei suksess! Søt, men samtidig frisk med mykje smak. Uten tilsatt sukker og dermed eit sunnere alternativ er det også 🙂

Aller best er safta iskald, gjerne med isbiter. Sikker på den vil falle i smak hos store og små:

Rabarbrasaft uten sukker, ca. 1 liter ublanda
1,5 kg rabarbra ( i tynne skiver på ca. 1 cm)
3 dl vatn
100 g sukrin gold*
100 g sukrin+*
2 ts vaniljepulver (evt. 2 vaniljestenger)
saften fra 1 sitron

Slik gjer du:
Kok opp vatn og tilsett rabarbraen. Bruker du vaniljestang deler du desse på langs, skraper ut frøene og tilsetter i kjelen. La det småkoke i 20-30 minutter til rabarbraen er godt mør og begynner å ligne på «tråder». La gjerne blandinga stå å trekke ut smak.

Sil blandinga i et dørslag, silduk eller lignande. Kok deretter opp saften på nytt og tilsett sukrin gold, sukrin+, vaniljepulver og saften fra 1 sitron. Skum av under koking. Smak gjerne til om du ønsker saften søtere.

Oppbevar saften kjølig. Bland ut med vatn ved servering (det kreves gjerne litt meir saft enn det man vanligvis ville brukt). Skal du oppbevare saften over lengre tid burde den tappes varm på steriliserte glassflasker.


Tips og alternativer*

– Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna søtning tilsvarande 300 g sukker. Hugs å smak til! PS! anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
– bruk gjerne norske jordbær i kombinasjon med rabarbra. Rabarbra og jordbær smaker nydelig sammen!

Håper fleire vil prøve seg – og hugs å spørre om det er noko du lurer på 🙂

Annonse

16 Kommentarer

E

Else

4. juli 2020

Nå har jeg prøvd denne oppskriften to ganger,men den blir jo til GRØT,hva gjør jeg feil?

Linda Stuhaug

5. juli 2020

Skal skal vere grautette i konsistensen før du siler den av.

R

Rebekka

29. juni 2020

Når jeg er ferdig å koke rabarbraen, synes jeg fremdeles det er mye smak igjen i rabarbramassen. Kan man bruke det som en form for syltetøy?

Linda Stuhaug

29. juni 2020

Ja, det kan du absolutt gjere 🙂

I

Ingunn Berg

8. juni 2021

Hvor lang holdbarhet har utlandet saft i kjøleskapet? Takk for spennende og fine oppskrifter.

Linda Stuhaug

9. juni 2021

Står seg vertfall fint eit par veker 😀

V

Vibeke

25. mai 2021

Hvor mye jordbær anbefaler du å tilsette? Bruker jeg da mindre rabarbra?

Linda Stuhaug

26. mai 2021

Du kan bruke så mykje du vil 🙂 Bruker du 500 g jordbær bruker du 500 g mindre rabarbra 🙂

C

Cathrine

1. juni 2020

Skal prøve oppskriften din i morgen Er den for sterk til å drikke «bar»?

Linda Stuhaug

1. juni 2020

Ja, det er den. Den må blandast 🙂

I

Iren

6. juni 2018

Hei Linda! Har du prøvd å laga rabarbrasaft eller hylleblomstsaft med berre steviosa som søtningsmiddel? Trur du det kan fungera?

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Hei! Nei, eg bruka ikkje steviosa, men fngerer nok heilt fint det altså 🙂

R

Ruth Anna Paulsen

6. juni 2018

Hei. Jeg har vanlig sukrin og sukrin gold, kan jeg bytte ut sukrin+ med vanlig sukrin?

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Då ville eg heller brukt kun sukrin gold 🙂

R

Randi

20. juni 2023

Går det greit å fryse safta i plastflasker ?

Linda Stuhaug

21. juni 2023

Det vil eg tru, så lenge du ikkje fyller heilt opp :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg