Linda Stuhaug

Annonse

Rabarbramuffins uten sukker og gluten

Rabarbramuffins uten sukker og gluten
God mandag!
Det blir en del oppskrifter med rabarbra om dagane, men den må utnyttes når den er i sesong, og oppskriftene må deles før sesongen er over 🙂 Så klart kan man fryse rabarbra og bruke det igjen seinare, men da er det ikkje like aktuelt og tilgjengelig for alle.
Dagens oppskrift er saftige rabarbramuffins uten sukker og gluten. Desse er såpass sunne og næringsrike at dei fint kan nytes til frukost om man vil 🙂
Rabarbramuffins, 8-9 stk 2 egg 130 g kesam 50 g havremjøl 30 g kokosmjøl eller anna valgfri mjøltype 50 g sukrin+ * 1 ts kanel 1 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 9 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy, evt.rabarbrapurê
Slik gjer du: Bland sammen alle ingrediensene utenom syltetøyet til en jevn og glatt røre. Juster med ca. 0,5 dl vatn om nødvendig (det vil variere med kva tørrvarer du bruker).
Fordel røra i 8-9 muffinsformer, gjerne muffinsbrett om du har det. Ha 1 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy i kvar muffins og rør litt rundt.
Steik muffinsene på 180 grader, midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dei er gjennomstekt og gylne på overflata.
Tips og alternativer* – bruk gjerne andre tørrvarer tilsvarande 80 g mel. Du kan fint bruke en blanding mellom havre og spelt for eksempel (men da er dei ikkje lenger glutenfri). – sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukker, og kan byttes med anna søtning tilsvarande 100 g. Anbefaler ikkje vanlig sukrin.
Server varme, lune eller kalde, saftige og gode er dei uansett! Ønsker du glasur til muffinsene kan eg anbefale philadelphiaglasur: visp sammen philadelphia og smak til med sukrinmelis, gjerne eit par dråper stevia eller 1/2 ts vaniljepulver om du har det. Bre over dei avkjølte muffinsane.
Muffinsene kan også serveres med en klatt vaniljekesam eller gresk yoghurt 🙂
Kos deg med den beste samvittighet!
Ha en fin start på den nye veka, alle sammen 🙂

God mandag!

Det blir en del oppskrifter med rabarbra om dagane, men den må utnyttes når den er i sesong, og oppskriftene må deles før sesongen er over 🙂 Så klart kan man fryse rabarbra og bruke det igjen seinare, men da er det ikkje like aktuelt og tilgjengelig for alle.

Dagens oppskrift er saftige rabarbramuffins uten sukker og gluten. Desse er såpass sunne og næringsrike at dei fint kan nytes til frukost om man vil 🙂


Rabarbramuffins, 8-9 stk
2 egg
130 g kesam
50 g havremjøl
30 g kokosmjøl eller anna valgfri mjøltype
50 g sukrin+ *
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
9 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy, evt. rabarbrapurê

Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensene utenom syltetøyet til en jevn og glatt røre. Juster med ca. 0,5 dl vatn om nødvendig (det vil variere med kva tørrvarer du bruker).

Fordel røra i 8-9 muffinsformer, gjerne muffinsbrett om du har det. Ha 1 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy i kvar muffins og rør litt rundt.

Steik muffinsene på 180 grader, midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dei er gjennomstekt og gylne på overflata.


Tips og alternativer*
– bruk gjerne andre tørrvarer tilsvarande 80 g mel. Du kan fint bruke en blanding mellom havre og spelt for eksempel (men da er dei ikkje lenger glutenfri).
– sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukker, og kan byttes med anna søtning tilsvarande 100 g. Anbefaler ikkje vanlig sukrin.

Server varme, lune eller kalde, saftige og gode er dei uansett! Ønsker du glasur til muffinsene kan eg anbefale philadelphiaglasur: visp sammen philadelphia og smak til med sukrinmelis, gjerne eit par dråper stevia eller 1/2 ts vaniljepulver om du har det. Bre over dei avkjølte muffinsane.

Muffinsene kan også serveres med en klatt vaniljekesam eller gresk yoghurt 🙂


Kos deg med den beste samvittighet!

Ha en fin start på den nye veka, alle sammen 🙂

Annonse

6 Kommentarer

G

Gunn

8. juli 2020

Kan man erstatte eggene med noe?

Linda Stuhaug

9. juli 2020

Det kan du heilt sikkert, det må vere ein slags egg-erstatning i tilfelle. Dette er dessverre ikkje mitt felt. Anbefaler deg å bruke det du pleier å bruke istedenfor egg i slike bakverk 🙂

T

Trine Myhre

9. juni 2021

Hei Linda Jeg har den siste tida prøvd flere av oppskriftene dine og synes dette er helt toppers. Er ikke fan av sukrin i oppskriftene.Kan jeg bruke honning istedet? Skal jeg da ev bruke lik mengde? Mvh Trine

Linda Stuhaug

10. juni 2021

Hei! Det går ikkje an å skjære alle oppskrifter over samme kam. Du kan bytte ut med honning i noken oppskrifter, men det vil ikkje fungere i alle 🙂

L

Lene Sandaker

24. februar 2018

kan man bruke kokokskrem i stedet for kesam i denne oppskriften?

Linda Stuhaug

25. februar 2018

Det går nok heilt fint 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg