Annonse
4. juli 2016
Rabarbramuffins uten sukker og gluten
God mandag!
Det blir en del oppskrifter med rabarbra om dagane, men den må utnyttes når den er i sesong, og oppskriftene må deles før sesongen er over 🙂 Så klart kan man fryse rabarbra og bruke det igjen seinare, men da er det ikkje like aktuelt og tilgjengelig for alle.
Dagens oppskrift er saftige rabarbramuffins uten sukker og gluten. Desse er såpass sunne og næringsrike at dei fint kan nytes til frukost om man vil 🙂
Rabarbramuffins, 8-9 stk
2 egg
130 g kesam
50 g havremjøl
30 g kokosmjøl eller anna valgfri mjøltype
50 g sukrin+ *
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
9 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy, evt. rabarbrapurê
Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensene utenom syltetøyet til en jevn og glatt røre. Juster med ca. 0,5 dl vatn om nødvendig (det vil variere med kva tørrvarer du bruker).
Fordel røra i 8-9 muffinsformer, gjerne muffinsbrett om du har det. Ha 1 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy i kvar muffins og rør litt rundt.
Steik muffinsene på 180 grader, midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dei er gjennomstekt og gylne på overflata.
Tips og alternativer*
– bruk gjerne andre tørrvarer tilsvarande 80 g mel. Du kan fint bruke en blanding mellom havre og spelt for eksempel (men da er dei ikkje lenger glutenfri).
– sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukker, og kan byttes med anna søtning tilsvarande 100 g. Anbefaler ikkje vanlig sukrin.
Server varme, lune eller kalde, saftige og gode er dei uansett! Ønsker du glasur til muffinsene kan eg anbefale philadelphiaglasur: visp sammen philadelphia og smak til med sukrinmelis, gjerne eit par dråper stevia eller 1/2 ts vaniljepulver om du har det. Bre over dei avkjølte muffinsane.
Muffinsene kan også serveres med en klatt vaniljekesam eller gresk yoghurt 🙂
Kos deg med den beste samvittighet!
Ha en fin start på den nye veka, alle sammen 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Gunn
8. juli 2020
Linda Stuhaug
9. juli 2020
Trine Myhre
9. juni 2021
Linda Stuhaug
10. juni 2021
Lene Sandaker
24. februar 2018
Linda Stuhaug
25. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR