Lunsjsalat med krema tunfisk og søtpotetstaver

God tirsdag!

Først og fremst vil eg spørre om dere har nokre Kristiansand-tips til meg? Eg befinner meg på sørlandet denne veka og vil gjerne få mest mulig ut av byen 🙂 Tips til turområder, ting å gjere, steder å spiser med meir tas imot i kommentarfeltet!

Idag deler eg en nydelig lunsjsalat med krema tunfisk med dere. Eit lett og godt måltid som passer perfekt som påfyll midt på dag – lages kjapt og krever ikkje for mange ingredienser. Eg er veldig glad i tunfisk og slike krema salater lager eg ofte:

IMG_0055-001

Krema tunfisksalat, 1 porsjon
1 boks tunfisk
3 ss kesam eller lettrømme
2 stk vårløk
2 sylteagurk
1 ss lake fra sylteagurk
salt og pepper

Tilbehør:
Frisk salat
Søtpotetstaver

Skrell og del søtpotet i mindre biter eller staver ha over litt krydder og ovnsbak på 180 grader (gjerne varmluft) til dei er møre og gylne. Dette tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen. Lag gjerne opp masse når du er i gang, bakte søtpotetstaver kan fint stå dagesvis i kjøleskapet og smaker like godt når dei varmes opp eller spises kalde.

Bland sammen ingrediensene til tunfisksalaten og smak til med salt og pepper. La gjerne salaten stå litt for at smakene skal sette seg. Server med søtpotetstavene og en frisk salat (avokado i salaten blir ekstra godt i denne kombinasjonen, men eg var tom denne gangen!).

IMG_0053

Krema tunfisksalat bruker eg like gjerne som pålegg, enten på knekkebrød eller fyll i lomper med litt ekstra grønnsaker. Det smaker også godt i en wraps!

IMG_0058-001

Har du søtpotetene ferdige, eller velger å droppe desse, så tar ikkje lunsjen meir enn 5 minutter å stelle i stand. Server gjerne med godt brød, lomper, knekkebrød eller andre ris-potetrester fra middagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Rebekka

  Er det mye tunfisksmak fra denne? 🙂

  1. Ja, det smaker tunfisk 🙂

 2. Sjekk ut krsby på Facebook, de er alltid oppdatert om hva som skjer i byen 🙂 Ellers er det konsert på fiskebrygga på tirsdager. Bønder i byen er en restaurant du bør sjekke ut.Jegersberg og Baneheia er fine turområder. Sjekk ut Ravnedalen for byens beste hamburger 🙂

  1. Tusen takk for tips, Marina! Bønder i byen står allerede på lista, og på torsdag skal vi på tur på Baneheia 🙂 Skal aboslutt sjekke ut facebook sida, supert!

 3. Neihei, da var det deg jeg holdt på å gå rett inn i midt i Markens(hovedgata) i dag! Haha, beklager så mye. Uansett, kult at du er her!
  Av spisesteder er Will.I.Juice og Tilstede gode alternativer. Sistnevnte har digg veggismat. Bønder i byen har utrolig god lunch. Styr generelt unna spisestedene med de enorme uteserveringene i Markens. De er gode, men de er overpriset.

  Ellers er det Måkeskrik, byens koseligste og chilleste festival (etter min mening) denne uka, rett nedi vakre Bendiksbukt på Odderøya. Ellers er Charlies og Patricks koselige steder å ta seg en kald øl når sola er på vei ned 🙂

  1. Det kan nok stemme ja! Eg dulta borti mange denne dagen, så eg hugser ikkje heilt, men kjenner du meg igjen er det nok tilfellet 🙂 Ingen problem veit du 😉 Eg og bestevenninna mi fant ut vi skulle dra til finværet, og vi valgte ikkje feil by for å sei det sånn! Imorgon skal vi på Bønder i byen, shoppe litt, gå tur på Baneheia, innom Ravnedalen og kanskje vi skal stikke innom Charlies og Patricks før dagen er omme! Tusen takk for gode tips, Ingrid! Så får du sei hei om du ser meg igjen 🙂

 4. Hamresanden er en fantastisk fin strand, verdt en tur

  1. Takker for tipset, Malin!

 5. Hei! Jeg ser etter oppskrifter hvor jeg kan bruke tunfisk på boks. Og denne ser helt super ut! Men klarer ikke sylteagurk! Har du tips til noe som kan erstatte sylteagurken og laken? 🙂

  1. Sylteagurk kan byttast med kva som helst anna som gir litt syre – for eksempel sitron eller lime 🙂