Linda Stuhaug

Annonse

5. juli 2016

Lunsjsalat med krema tunfisk og søtpotetstaver

Lunsjsalat med krema tunfisk og søtpotetstaver
God tirsdag!
Først og fremst vil eg spørre om dere har nokre Kristiansand-tips til meg? Eg befinner meg på sørlandet denne veka og vil gjerne få mest mulig ut av byen 🙂 Tips til turområder, ting å gjere, steder å spiser med meir tas imot i kommentarfeltet!
Idag deler eg en nydelig lunsjsalat med krema tunfisk med dere. Eit lett og godt måltid som passer perfekt som påfyll midt på dag – lages kjapt og krever ikkje for mange ingredienser. Eg er veldig glad i tunfisk og slike krema salater lager eg ofte:
Krema tunfisksalat, 1 porsjon 1 boks tunfisk 3 ss kesam eller lettrømme 2 stk vårløk 2 sylteagurk 1 ss lake fra sylteagurk salt og pepper
Tilbehør: Frisk salat Søtpotetstaver
Skrell og del søtpotet i mindre biter eller staver ha over litt krydder og ovnsbak på 180 grader (gjerne varmluft) til dei er møre og gylne. Dette tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen. Lag gjerne opp masse når du er i gang, bakte søtpotetstaver kan fint stå dagesvis i kjøleskapet og smaker like godt når dei varmes opp eller spises kalde.
Bland sammen ingrediensene til tunfisksalaten og smak til med salt og pepper. La gjerne salaten stå litt for at smakene skal sette seg. Server med søtpotetstavene og en frisk salat (avokado i salaten blir ekstra godt i denne kombinasjonen, men eg var tom denne gangen!).
Krema tunfisksalat bruker eg like gjerne som pålegg, enten på knekkebrød eller fyll i lomper med litt ekstra grønnsaker. Det smaker også godt i en wraps!
Har du søtpotetene ferdige, eller velger å droppe desse, så tar ikkje lunsjen meir enn 5 minutter å stelle i stand. Server gjerne med godt brød, lomper, knekkebrød eller andre ris-potetrester fra middagen!

God tirsdag!

Først og fremst vil eg spørre om dere har nokre Kristiansand-tips til meg? Eg befinner meg på sørlandet denne veka og vil gjerne få mest mulig ut av byen 🙂 Tips til turområder, ting å gjere, steder å spiser med meir tas imot i kommentarfeltet!

Idag deler eg en nydelig lunsjsalat med krema tunfisk med dere. Eit lett og godt måltid som passer perfekt som påfyll midt på dag – lages kjapt og krever ikkje for mange ingredienser. Eg er veldig glad i tunfisk og slike krema salater lager eg ofte:


Krema tunfisksalat, 1 porsjon
1 boks tunfisk
3 ss kesam eller lettrømme
2 stk vårløk
2 sylteagurk
1 ss lake fra sylteagurk
salt og pepper

Tilbehør:
Frisk salat
Søtpotetstaver

Skrell og del søtpotet i mindre biter eller staver ha over litt krydder og ovnsbak på 180 grader (gjerne varmluft) til dei er møre og gylne. Dette tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen. Lag gjerne opp masse når du er i gang, bakte søtpotetstaver kan fint stå dagesvis i kjøleskapet og smaker like godt når dei varmes opp eller spises kalde.

Bland sammen ingrediensene til tunfisksalaten og smak til med salt og pepper. La gjerne salaten stå litt for at smakene skal sette seg. Server med søtpotetstavene og en frisk salat (avokado i salaten blir ekstra godt i denne kombinasjonen, men eg var tom denne gangen!).


Krema tunfisksalat bruker eg like gjerne som pålegg, enten på knekkebrød eller fyll i lomper med litt ekstra grønnsaker. Det smaker også godt i en wraps!


Har du søtpotetene ferdige, eller velger å droppe desse, så tar ikkje lunsjen meir enn 5 minutter å stelle i stand. Server gjerne med godt brød, lomper, knekkebrød eller andre ris-potetrester fra middagen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg