Linda Stuhaug

Annonse

13. juli 2016

Svin med mango- og fetasalat

Svin med mango- og fetasalat
Heihei!
Vi er halvveis i veka allerede, og for min del snart halvveis i sommarferien. Kor blir tida av? Heldigvis er det mykje kjekt som står på kalendaren framover, sommar betyr både årlige festivaler som er blitt en tradisjon, og nye turer og reiser i hovedsak til fjells. Eg skal blant anna gå Norge på tvers, 140 km fordelt på 7 etapper med overnatting på hytter. Det er nok årets høgdepunkt for min del, og eg gleder meg veldig!
Men det er ikkje det innlegget handler om, eg har nemlig eit sunt, raskt, enkelt og veldig godt middagstips til dere idag – indrefilêt av svin med mango- og fetasalat:
Du trenger, 2 porsjoner 500 g indrefilêt av svin 200 g fetaost, classic 1 stor, moden mango 2 stk vårløk 1/2 chili salt og pepper
1. Start med indrefilêten. Gni inn med salt og pepper, steik på alle sider i litt smør i ei steikepanne. Sett inn i ovnen på 180 grader. For saftigast resultat anbefaler eg å bruke steiketermometer i den tjukkaste delen av filêten, til den steiketemperaturen du ønsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader, gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!
2. Skjær mango og fetaost i terninger, hakk vårløk og finhakk chili. Bland sammen og server til svinefilêten når den er klar.
Indrefilêten kan like gjerne grilles på medium varme, bruk gjerne steiketermometer då også, eller følg med/sjekk underveis om den er gjennomstekt.
Sommermiddag på sitt beste, nam!
Håper du får en strålande onsdag 🙂

Heihei!

Vi er halvveis i veka allerede, og for min del snart halvveis i sommarferien. Kor blir tida av? Heldigvis er det mykje kjekt som står på kalendaren framover, sommar betyr både årlige festivaler som er blitt en tradisjon, og nye turer og reiser i hovedsak til fjells. Eg skal blant anna gå Norge på tvers, 140 km fordelt på 7 etapper med overnatting på hytter. Det er nok årets høgdepunkt for min del, og eg gleder meg veldig!

Men det er ikkje det innlegget handler om, eg har nemlig eit sunt, raskt, enkelt og veldig godt middagstips til dere idag – indrefilêt av svin med mango- og fetasalat:

Du trenger, 2 porsjoner
500 g indrefilêt av svin
200 g fetaost, classic
1 stor, moden mango
2 stk vårløk
1/2 chili
salt og pepper

1. Start med indrefilêten. Gni inn med salt og pepper, steik på alle sider i litt smør i ei steikepanne. Sett inn i ovnen på 180 grader. For saftigast resultat anbefaler eg å bruke steiketermometer i den tjukkaste delen av filêten, til den steiketemperaturen du ønsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader, gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!

2. Skjær mango og fetaost i terninger, hakk vårløk og finhakk chili. Bland sammen og server til svinefilêten når den er klar.

Indrefilêten kan like gjerne grilles på medium varme, bruk gjerne steiketermometer då også, eller følg med/sjekk underveis om den er gjennomstekt.


Sommermiddag på sitt beste, nam!

Håper du får en strålande onsdag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg