Linda Stuhaug

Annonse

Krema sjokoladeis på pinne

Krema sjokoladeis på pinne
Det er sommer og istid!
Ikkje at sola og temperaturen er noko å skryte av her på Vestlandet, men is er godt uansett 🙂 Eg har forresten laga en egen kategori i menyen under «sunt salt og søtt» – is! Der har eg samla alle mine oppskrifter gjennom desse åra, forskjellige varianter og noko for einkvar smak.
Idag vil eg dele en ny oppskrift på krema sjokoladeis på pinne med dokke. Veldig rask å slenge sammen før den treng litt tid i frysaren. Uten tilsatt sukker og veldig proteinrik:
Krema sjokoladeis på pinne, 6 store / 12 små 2 dl usøta vikingmelk eller kremfløyte 1 moden banan 200 g cottage cheese (evt. greek yoghurt e.l) 2-3 ss kakao 1 ss sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 ss sukker) en klype salt
Slik gjer du: Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Smak til med kakao og evt. meir søtning om det er nødvendig. Hell i isformer og sett i fryseren.
La ispinnene stå litt romtemperert før servering. Nyt!
Er du skeptisk på sammensetningen? Vikingmelk er en magrare variant av fløyte, banan gir sødme og konsistens, most cottage cheese gjer isen krema og ekstra proteinrik. Det blei veldig godt!
Eg har mange fleire varianter av is som eg gleder meg til å dele framover! En av dei veit eg dere vil like ekstra godt 🙂
Til informasjon vil det bli litt stille på bloggen den neste veka. Akkurat no sitter eg i bilen på vei til Trondheim, og i morgon starter eg og tre andre på årets ekspedisjon fra fjord til fjell: vi skal gå 120 km på 7 dager, den offisielle «Norge på Tvers«- ruten, langs 63º nord. Eg er en person som elsker fjell og friluft, og trur dette blir en unik ekspedisjonsopplevelse i godt selskap 🙂 Ønsk meg gjerne lykke til!
Eit par forhåndsskrevne innlegg kommer, og det vil bli litt action på facebook-sida mi, men eg skal faktisk nyte 7 dager med dårlig dekning og lite nett. Har godt av å koble av denne verdenen litt også!
Ønsker alle en riktig fin, kommande veke 🙂

Det er sommer og istid!

Ikkje at sola og temperaturen er noko å skryte av her på Vestlandet, men is er godt uansett 🙂 Eg har forresten laga en egen kategori i menyen under «sunt salt og søtt» – is! Der har eg samla alle mine oppskrifter gjennom desse åra, forskjellige varianter og noko for einkvar smak.

Idag vil eg dele en ny oppskrift på krema sjokoladeis på pinne med dokke. Veldig rask å slenge sammen før den treng litt tid i frysaren. Uten tilsatt sukker og veldig proteinrik:

Krema sjokoladeis på pinne, 6 store / 12 små
2 dl usøta vikingmelk eller kremfløyte
1 moden banan
200 g cottage cheese (evt. greek yoghurt e.l)
2-3 ss kakao
1 ss sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 ss sukker)
en klype salt

Slik gjer du:
Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Smak til med kakao og evt. meir søtning om det er nødvendig. Hell i isformer og sett i fryseren.

La ispinnene stå litt romtemperert før servering. Nyt!

Er du skeptisk på sammensetningen? Vikingmelk er en magrare variant av fløyte, banan gir sødme og konsistens, most cottage cheese gjer isen krema og ekstra proteinrik. Det blei veldig godt!


Eg har mange fleire varianter av is som eg gleder meg til å dele framover! En av dei veit eg dere vil like ekstra godt 🙂


Til informasjon vil det bli litt stille på bloggen den neste veka. Akkurat no sitter eg i bilen på vei til Trondheim, og i morgon starter eg og tre andre på årets ekspedisjon fra fjord til fjell: vi skal gå 120 km på 7 dager, den offisielle « Norge på Tvers«- ruten, langs 63º nord. Eg er en person som elsker fjell og friluft, og trur dette blir en unik ekspedisjonsopplevelse i godt selskap 🙂 Ønsk meg gjerne lykke til!

Eit par forhåndsskrevne innlegg kommer, og det vil bli litt action på facebook-sida mi, men eg skal faktisk nyte 7 dager med dårlig dekning og lite nett. Har godt av å koble av denne verdenen litt også!

Ønsker alle en riktig fin, kommande veke 🙂

Annonse

2 Kommentarer

V

Vilde

28. mai 2018

Nam! Tror du det funker like fint å fryse isen i en boks (og da evt røre litt rundt i starten)? Har ikke ispinner 🙁

Linda Stuhaug

29. mai 2018

Ja, det går nok fint det 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg