Krema sjokoladeis på pinne

Det er sommer og istid!

Ikkje at sola og temperaturen er noko å skryte av her på Vestlandet, men is er godt uansett 🙂 Eg har forresten laga en egen kategori i menyen under «sunt salt og søtt» – is! Der har eg samla alle mine oppskrifter gjennom desse åra, forskjellige varianter og noko for einkvar smak.

Idag vil eg dele en ny oppskrift på krema sjokoladeis på pinne med dokke. Veldig rask å slenge sammen før den treng litt tid i frysaren. Uten tilsatt sukker og veldig proteinrik:

IMG_1837

Krema sjokoladeis på pinne, 6 store / 12 små 
2 dl usøta vikingmelk eller kremfløyte
1 moden banan
200 g cottage cheese (evt. greek yoghurt e.l)
2-3 ss kakao
1 ss sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 ss sukker)
en klype salt

Slik gjer du:
Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Smak til med kakao og evt. meir søtning om det er nødvendig. Hell i isformer og sett i fryseren.

La ispinnene stå litt romtemperert før servering. Nyt!

IMG_1846

Er du skeptisk på sammensetningen? Vikingmelk er en magrare variant av fløyte, banan gir sødme og konsistens, most cottage cheese gjer isen krema og ekstra proteinrik. Det blei veldig godt!

IMG_1841

Eg har mange fleire varianter av is som eg gleder meg til å dele framover! En av dei veit eg dere vil like ekstra godt 🙂

IMG_1838

Til informasjon vil det bli litt stille på bloggen den neste veka. Akkurat no sitter eg i bilen på vei til Trondheim, og i morgon starter eg og tre andre på årets ekspedisjon fra fjord til fjell: vi skal gå 120 km på 7 dager, den offisielle «Norge på Tvers«- ruten, langs 63º nord. Eg er en person som elsker fjell og friluft, og trur dette blir en unik ekspedisjonsopplevelse i godt selskap 🙂 Ønsk meg gjerne lykke til!

Eit par forhåndsskrevne innlegg kommer, og det vil bli litt action på facebook-sida mi, men eg skal faktisk nyte 7 dager med dårlig dekning og lite nett. Har godt av å koble av denne verdenen litt også!

Ønsker alle en riktig fin, kommande veke 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Karoline

    Herlig! Nyt turen og den norske naturen 🙂

    1. Det har våre en herlig tur i nydelig norsk natur 🙂

  2. Nam, herregud har helt dilla på hjemmelaget is for tida 🙂 Disse ser nydelige ut. God tur, Linda!

    1. Tusen takk, Maria 🙂 Heimelaga is er knall!

  3. Lagde disse og de ble kjempegode! Men synes banansmaken kommer litt for godt frem, er det noe annet som kan brukes?

    1. Tja – kanskje halvere mengden og bruke litt meir cottage cheese? 🙂

  4. Nam! Tror du det funker like fint å fryse isen i en boks (og da evt røre litt rundt i starten)? Har ikke ispinner 🙁

    1. Ja, det går nok fint det 😀