Linda Stuhaug

Annonse

29. juli 2016

Sukkerfri vaniljefudge med kun 4 ingredienser!

Sukkerfri vaniljefudge med kun 4 ingredienser!
Innholder annonselenker
Det er fredag og helg, kva med å lage noko sunt søtt å fylle opp frysaren med? No er det vell 3 år sida denne oppskrifta blei publisert for første gang her på bloggen, så mange kjenner den godt, men det er ingen grunn for å ikkje dele den igjen 🙂 Sukkerfri vaniljefudge som lages veldig enkelt, med kun 4 ingredienser!
No er det -20% på alle kosttilskudd hos x-life, da er det perfekt å fylle opp lagrene med bakevarer, litt billigere. Derfor tenkte eg denne oppskrifta passa godt å dele med dere idag, en av mine store favoritter:
Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk 2 dl vikingmelk (usøtet på boks) 40 g sukrin gold 15 g yaconsirup eller fibersirup gold 10 g ekte smør eller kokosfett evt. maldonsalt
Slik gjer du: 1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.
3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.
4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.
Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse.
Tips og alternativer* – Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens.
– Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales.
– Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke 🙂
Ca. 32 kalorier pr. stk, og desse smaker etter mi (og mange leseres) meining bedre enn candyking sine! Smelter på tunga, og kombinsjonen mellom det salte og søte er berre fantasisk godt 🙂
Så dere, ta en titt på x-life si heimeside under kosttilskudd (her) og fyll opp lagrene! Salget gjeld både proteinpulver, vitaminer, bakevarer, siruper, sjokolader, Questbarer, proteinpudding med meir. Bruk rabattkoden «kost20» i kassen 🙂
Eg har fleire guider her på bloggen innen bakevarene eg bruker, blant anna her. Har du ellers spørsmål er det berre å spørre i kommentarfeltet 🙂
God helg!

Innholder annonselenker

Det er fredag og helg, kva med å lage noko sunt søtt å fylle opp frysaren med? No er det vell 3 år sida denne oppskrifta blei publisert for første gang her på bloggen, så mange kjenner den godt, men det er ingen grunn for å ikkje dele den igjen 🙂 Sukkerfri vaniljefudge som lages veldig enkelt, med kun 4 ingredienser!

No er det -20% på alle kosttilskudd hos x-life, da er det perfekt å fylle opp lagrene med bakevarer, litt billigere. Derfor tenkte eg denne oppskrifta passa godt å dele med dere idag, en av mine store favoritter:


Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk
2 dl vikingmelk (usøtet på boks)
40 g  sukrin gold
15 g  yaconsirup eller  fibersirup gold
10 g ekte smør eller kokosfett
evt. maldonsalt

Slik gjer du:
1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.

3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.

4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.

Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse.


Tips og alternativer*
– Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens.

– Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales.

– Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke 🙂


Ca. 32 kalorier pr. stk, og desse smaker etter mi (og mange leseres) meining bedre enn candyking sine! Smelter på tunga, og kombinsjonen mellom det salte og søte er berre fantasisk godt 🙂


Så dere, ta en titt på x-life si heimeside under kosttilskudd (her) og fyll opp lagrene! Salget gjeld både proteinpulver, vitaminer, bakevarer, siruper, sjokolader, Questbarer, proteinpudding med meir. Bruk rabattkoden «kost20» i kassen 🙂


Eg har fleire guider her på bloggen innen bakevarene eg bruker, blant anna her. Har du ellers spørsmål er det berre å spørre i kommentarfeltet 🙂

God helg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg