Sukkerfri vaniljefudge med kun 4 ingredienser!

Innholder annonselenker

Det er fredag og helg, kva med å lage noko sunt søtt å fylle opp frysaren med? No er det vell 3 år sida denne oppskrifta blei publisert for første gang her på bloggen, så mange kjenner den godt, men det er ingen grunn for å ikkje dele den igjen 🙂 Sukkerfri vaniljefudge som lages veldig enkelt, med kun 4 ingredienser!

No er det -20% på alle kosttilskudd hos x-life, da er det perfekt å fylle opp lagrene med bakevarer, litt billigere. Derfor tenkte eg denne oppskrifta passa godt å dele med dere idag, en av mine store favoritter:

IMG_4456

Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk
2 dl vikingmelk (usøtet på boks)
40 g sukrin gold
15 g yaconsirup eller fibersirup gold
10 g ekte smør eller kokosfett
evt. maldonsalt

Slik gjer du:
1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.

3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.

4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.

Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse. 

IMG_4461


Tips og alternativer*
– Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens.

– Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales.

– Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke 🙂

IMG_4463


Ca. 32 kalorier pr. stk, og desse smaker etter mi (og mange leseres) meining bedre enn candyking sine! Smelter på tunga, og kombinsjonen mellom det salte og søte er berre fantasisk godt 🙂

IMG_4476

Så dere, ta en titt på x-life si heimeside under kosttilskudd (her) og fyll opp lagrene! Salget gjeld både proteinpulver, vitaminer, bakevarer, siruper, sjokolader, Questbarer, proteinpudding med meir. Bruk rabattkoden «kost20» i kassen 🙂

IMG_2860

Eg har fleire guider her på bloggen innen bakevarene eg bruker, blant anna her. Har du ellers spørsmål er det berre å spørre i kommentarfeltet 🙂

God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Elisabeth

    Wow! Smaker som hapå pålegget! Veldig gode.
    Men personlig liker jeg candy king sine bedre. Men de var utrolig gode og myyye sunnere enn candy king så jeg kommer garantert til å lage de igjen!

    Tusen takk for oppskrift!

    1. Har nesten lik oppskrift på HaPå-pålegg i arkivet også 🙂 Ekte vare smaker som regel best, men kjekt desse falt i smak og at du vil lage dei igjen!
      Ha en fin mandag 🙂

  2. Hei, hvordan tror du det vil fungere å bruke fibersirup clear? Jeg har sukrin gold, men bare klar fibersirup, og kunne tenke med å lage de uten å måtte handle 🙂

    1. Hei! Det veit eg dessverre ikkje. Du kan jo prøve, men det er ikkje sikkert det fungerer like godt med tanke på både smak og konsistens. Men verdt forsøket – kan hende det fungerer heilt fint 🙂

      1. Anette

        Takk for svar, jeg prøver meg 🙂 Koker det i en kjele, så jeg kan sjekke konsistensen underveis. Jeg føler det er lettere å ha kontroll med hvordan det tykner på den måten så lenge det er uprøvd. Også hadde jeg i litt vaniljepulver fra økosjokolade. Håper det blir bra, så har jeg litt lørdagsgodt 🙂

      2. Det høres ut som en god plan! Eg bruker ofte litt vaniljepulver også, det er veldig godt 🙂 Håper resultatet blir bra!

        Riktig god helg, Anette.

      3. Anette

        Tenkte å gi tilbakemelding i tilfelle noen andre lurer på det samme. Smaken ble helt fantastisk, men konsistensen ble det verre med. Jeg kokte det i 45 minutter, og det føltes veldig tykt da jeg tok det av plata, men det har fortsatt ikke stivnet ordentlig i dag. Tjukkere enn hapå, men mykere enn fudge. Så jeg tror jeg må koke det enda lengre neste gang.

      4. Det må du nok 🙂 Eg synes det er like greit å koke massen 10 minutter i mikroen, det går så masse raskare. La den stå i fryseren litt til, det kan hende den stivner etterkvart!

  3. Henriette

    Jeg lagde disse i går i teflonpanne og de ble perfekte både i smak, utseende og konsistens! 🙂 Rørte hele tiden, det tok cirka 30 min i panna før vi brukte skje til å legge fudgen i muffinsformer (hadde ikke andre former så bare fylte et lite lag nederst i vanlige muffinsformer). Mitt tips er at blandingen bør være ganske tykk når du heller/legger over i form. Satt de deretter rett i kjøleskap. SUPERGODE!! Takk Linda 🙂

    1. Så kjekt oppskrifta falt i smak, Henriette! Det stemmer som du skriver: blandinga MÅ være tjukk. Det er nok den feilen mange gjer. Skal ha en rømme- konsistens før den er ferdigkokt 🙂 En glede å inspirere med oppskrift, takk for tilbakemelding!

  4. Camilla

    Hei, tror du disse går an å lage på stekeplate og deretter kutte i biter med kniv etter en stund i fryseren?

    1. Er det en grunn til at du ikkje vil koke i en kjele? Eg veit egentlig ikkje om det fungerer på steikepanne, men det gjer nok trulig det 🙂

      1. Camilla

        Neida, jeg har uttrykt meg litt feil ser jeg. Jeg mener etter jeg har laget massen helt ferdig og skal avkjøle den. Jeg har ikke noen silikonformer nå, så tenkte om det var mulig å avkjøle/ha i fryseren på stekebrett med bakepapir?

      2. Åja! Du kan helle massen over på eit bakepapir ja. Kan for eksempel ta bakepapir i en liten matboks og bruke som form, så skjærer du opp i biter når den er avkjølt 🙂

  5. hei!
    laga desse i sjokolade varianten og de blei veldig smøraktige..? burde de stått ennå lenger i mikroen, eller har eg gjort noko aent feil? 🙂

    1. Hei 🙂
      Nei, da skulle du nok berre kokt massen enda lengre, visst du ellers fulgte oppskrita!

  6. Elisabeth

    Står til kjølig nå! Veldig viktig å passe på I slutten ja! Måtte kaste første for den svei seg.. hehe. Brukte agavesirup, funket fint, men gir en liten annerledes smak. Gleder meg til å smake!!

    1. Da håper eg det smaker, Elisabeth 🙂

  7. Elisabeth

    Skulle ønske du kunne lagt ut bilde av karamellmassen, litt lettere å forstå hvordan den skal se ut da 🙂 den første svei seg, den andre runda så det greit ut men da stivna det ikke, så var for lite I mikroen! Nå er jeg på 3. Forsøk! Håper jeg har fått det til hehe …

    1. Eg har lagt ut bilde av karamellmassen fleire ganger i innlegg tidligere 🙂 Du finner blant anna eit bilde i dette (gamle) innlegget:
      http://www.lindastuhaug.no/2014/02/20/magre-og-sukkerfri-vaniljefudge-med-fleire-varianter-peanottfudge-sjokoladefudge/

      1. Elisabeth

        Åh for en redning! Snickers brownies på gang nå 😀

      2. Fantastisk! Håper det smaker 😀