Linda Stuhaug

Annonse

4. august 2016

Meksikansk laksepai

Meksikansk laksepai
Hei!
For en måneds tid sida var eg med i en tine rømme- kokurranse på instagram, der deltakarane skulle finne på en ny rømme- rett inspirert av eit drømmeland. Mitt valg falt på Mexico, og en ny variant av middagspai blei laga. Denne består av grovere paibunn og fyllet er inspirert av meksikanske krydder: tacokrydder! Istedenfor kjøttdeig brukte eg salmalaks, en ny og spennande vri som også blei utrulig smakfull og populær rundt bordet.
Middagspaien er veldig enkel å lage, ikkje la deg skremme av ei lang liste ingredienser. Har du ikkje alt eller vil bruke andre typer fisk/kjøtt/grønnsaker, kan du selfølgelig det 🙂
Meksikansk laksepai, 2 stk (eller 1 stor)
Paibunn: 100 g ekte smør, romtemperert 150 g rømme / kesam 3 dl sikta speltmel* 3 dl havremel 1 ts salt 2-4 ss vatn
Paifyll: 500 g salmalaks / laksefilêt 2 store never spinet 3 stk vårløk 1/2 rødløk 200 g cherrytomater 1/2 boks mais 2 fedd kvitløk 1/2 stk chili 2-3 ss tacokryddder
Eggeblanding: 1 boks rømme / kesam 6 egg 1 dl melk 150 g revet ost salt og pepper
Slik gjer du: 1. Skjær laksen i terninger og bland sammen med tacokrydder og en slump olje. Dette skal berre stå til det skal brukes som paifyll.
2. Bland sammen ingrediensene til paibunnen, helst med en foodprosessor, men du kan og bruke hendene, til en jevn paideig. Juster med væske på slutten om det er nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, juster ved å trykke deiga ut med fingrane til heile paiformen og kantene er dekka. Stikk hull med gaffel og forsteik på 200 grader i ca. 15 minutter.
3. Fyll opp paiskallet med dei marinerte lakseterningane og resten av ingrediensene. Miks sammen eggeblandinga og hell over.
5. Steik paien på 180 grader, nederste rille i ca. 30-35 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokre minutter før servering.
Server med en frisk salat, en slump rømme og gjerne litt salsasaus!
* visst du ønsker glutenfri paibunn kan eg anbefale å bruke lyst bokhvetemel istedenfor speltmel. Hvetemel kan og erstatte speltmel.
Supergodt, håper fleire vil prøve seg på denne! Passer like godt kvardags som helg – kanskje til fredagsmiddag imorgon? 

Hei!

For en måneds tid sida var eg med i en tine rømme- kokurranse på instagram, der deltakarane skulle finne på en ny rømme- rett inspirert av eit drømmeland. Mitt valg falt på Mexico, og en ny variant av middagspai blei laga. Denne består av grovere paibunn og fyllet er inspirert av meksikanske krydder: tacokrydder! Istedenfor kjøttdeig brukte eg salmalaks, en ny og spennande vri som også blei utrulig smakfull og populær rundt bordet.

Middagspaien er veldig enkel å lage, ikkje la deg skremme av ei lang liste ingredienser. Har du ikkje alt eller vil bruke andre typer fisk/kjøtt/grønnsaker, kan du selfølgelig det 🙂

Meksikansk laksepai, 2 stk (eller 1 stor)

Paibunn:
100 g ekte smør, romtemperert
150 g rømme / kesam
3 dl sikta speltmel*
3 dl havremel
1 ts salt
2-4 ss vatn

Paifyll:
500 g salmalaks / laksefilêt
2 store never spinet
3 stk vårløk
1/2 rødløk
200 g cherrytomater
1/2 boks mais
2 fedd kvitløk
1/2 stk chili
2-3 ss tacokryddder

Eggeblanding:
1 boks rømme / kesam
6 egg
1 dl melk
150 g revet ost
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skjær laksen i terninger og bland sammen med tacokrydder og en slump olje. Dette skal berre stå til det skal brukes som paifyll.

2. Bland sammen ingrediensene til paibunnen, helst med en foodprosessor, men du kan og bruke hendene, til en jevn paideig. Juster med væske på slutten om det er nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, juster ved å trykke deiga ut med fingrane til heile paiformen og kantene er dekka. Stikk hull med gaffel og forsteik på 200 grader i ca. 15 minutter.

3. Fyll opp paiskallet med dei marinerte lakseterningane og resten av ingrediensene. Miks sammen eggeblandinga og hell over.

5. Steik paien på 180 grader, nederste rille i ca. 30-35 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokre minutter før servering.

Server med en frisk salat, en slump rømme og gjerne litt salsasaus!


* visst du ønsker glutenfri paibunn kan eg anbefale å bruke lyst bokhvetemel istedenfor speltmel. Hvetemel kan og erstatte speltmel.


Supergodt, håper fleire vil prøve seg på denne! Passer like godt kvardags som helg – kanskje til fredagsmiddag imorgon? 

Annonse

6 Kommentarer

K

Kirsti

17. september 2019

Laget denne i dag, veldig godt likt av alle rundt bordet. Kommer definitivt til å lage denne igjen. Ble også nok til to matpakker i morgen 🙂

Linda Stuhaug

18. september 2019

Fantastisk 😀 Pai er perfekt i matpakken også!!

S

Stine

14. mars 2018

Du skrev veldig mye feil

Linda Stuhaug

14. mars 2018

Jaha? Kva som er feil her då?

K

Kine

13. august 2018

Tips til hva man kan bytte ut laken med?

Linda Stuhaug

14. august 2018

Hm. Kjem litt an på, men det skal jo gå an å bruke både karbonadedeig og kyllingfilet 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg