Mini smuldrepai med blåbær

Innholder annonselenker

Hei!

Blåbærsesongen er i full gang, og eg ha allerede spist eit par skåler med nyplukka blåbær – det er jo så godt 🙂 Men blåbærene er ikkje berre supergode å spise aleine, dei er også heilt supre å bake med.

Eg har fleire søte oppskrifter med blåbær i arkivet, og før eg deler nye oppskrifter vil eg dra fram en tidligere favoritt. Mini smulrepai uten sukker som lages relativt kjapt og enkelt. Denne får eit crunchy havrelokk og sammen med den varme blåbærblandinga i bunn blir det en nydelig dessert:

1713031-10-1409945698999

Mini smuldrepai med blåbær, 2-3 stk 
200 g ferske eller frosne blåbær
25 g sukrin+
15 g sukrin gold
0,5 dl vatn
1 ss potetmjøl

40 g havregryn, lettkokte
20 g sukrin gold
20 g ekte smør

Slik gjer du: 
Ha blåbæra i en kjele sammen med vatn, sukrin+ og sukringold. Varm opp, rør underveis og la det småkoke noken minutter. Ta kjelen av panna og visp inn potetmjøl. Ha blandinga over i porsjonsformer eller paiform.

Smelt smør i ei steikepanne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, rør rundt og la det få surre litt uten at det blir brunt. Fordel som topping over blåbærblandinga. Steik paiene på 175 grader i 10-20 minutter, til havregrynene får en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge du lot havregrynblandinga surre i panna. Avkjøl litt før servering så toppingen blir crunchy.

Server gjerne varm eller lun – kanskje med en klatt vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam/yoghurt?

1713031-10-1409945726061

Tips og alternativer*
– bytt gjerne sukrin+ og sukrin gold med anna tilsvarande søtning, men eg anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
– bruk store, glutenfri havregryn for 100% glutenfri smuldrepai.
bringebær eller andre bær kan gjerne erstatte blåbær. 

1713031-10-1409945792851


Kanskje denne passer å lage iløpet av helga, med nyplukka bær?
Blåbærsesongen skal utnyttes til det fulle hos meg iallefall!

Ha en strålande fredag 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hvorfor vil du ikke anbefale vanlig sukrin?

    1. Fordi det som regel ikkje gir eit godt resultat smaksmessig eller på konsistens.

      1. Takk for svar:-)

  2. Kan jeg erstatte sukrin+ med syskrin gold? Evt.hvor mye?:)

    1. Hei! Ja, det kan du. Bruk dobbel mengde 🙂