Saftig falafel

God kjøttfri mandag!

Idag serverer eg dere saftig falafel, en av mine favorittretter kjøttfri favorittretter, Kikerterer både billig, næringsrikt, mektigt og eit proteinrikt alternativ til kjøtt. Det er mange gode oppskrifter man kan lage med kikerter, men falafler er virkelig verdt å prøve!

Sunt, raskt og enkelt å lage: 

IMG_3910

Du treng, 1 porsjon: 
1 boks kikerter, 240 g
2 fedd kvitløk
en liten bit chili
1/3 ts av malt koriander, spisskummin, paprikakrydder og salt
eit dyss kardemomme
2-3 ss kikertmel (eller anna meltype)
gjerne urter eller grønnsaker som løk og spinat

Slik gjer du:
1. Skyll godt av kikertene. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en jevn og fin masse.
2. Form til små, runde boller mellom hendene. Steik på middels varme med litt olje i steikepanna til en gyllen farge.
3. Falaflene får en mjuk kjerne og sprøere skorpe. Spis varme som kalde, dei står seg fint nokre dager i kjøleskap!

collagesa


Tilbehøret kan varieres, min favoritt er en enkel salat og guacamole/ tatziki/ kvitløksdressing.

IMG_3908


Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Julie Røsok

  Hei!
  Først vil jeg begynne med å takke for mange supre oppskrifter (er spesielt fan av ostekaka med daddel-og nøttebunn). Tenkte bare å komme med et tips til falafel. De blir vanvittig mye bedre om du kjøper tørkede kikerter, lar de stå i vann over natta, IKKE koker de, og lager deigen med dette. Trenger nesten ikke mel en gang da, kanskje en spiseskje. Jeg syns deigen ofte blir «mushy» og har lett for å falle sammen med boks-kikerter. Prøv det en gang – lover deg du blir ikke skuffet 🙂 Litt mer jobb å huske å legge de i vann kvelden før, men bortsett fra dette så er det like enkelt!

  1. Hei Julie! Tusen takk for hyggelige ord – det setter eg stor pris på 🙂 Supert tips med tanke på falafel, dette skal eg prøve neste gang! Eg har lite erfaring med tørkede kikerter, men det skader jo ikkje å prøve. Aldri hørt om å tilberede kikertene uten å koke dei, så det blir spennande. Takk for tips – alltid kjekt å prøve noko litt nytt 😀 Ha en fin kveld!

 2. Jeg lagde disse i går som ukas kjøttfrie middag, de ble helt knall! Jeg har vegret meg litt for å lage falafel etter et mislykket forsøk med en annen oppskrift tidligere, men etter dette ble jeg nesten falafelfrelst 🙂

  1. Er det sant? Så hygglig å lese da, Malene 😀 Takk for tilbakemelding, det setter eg pris på!

 3. Hei. Skal kikertene kokes? hvilken type kikerter er best å bruke?

  1. Hei! Eg bruker ferdigkokte kikerter på boks.

 4. Denne oppskriften skal jeg prøve, de ser veldig gode ut! 🙂 Jeg bare lurer på om det er mulig å fryse disse?

  1. Ja, det går heilt fint 😀