Sukkerfri sjokolademuffins med bringebærglasur

Hei!

Det er fortsatt sesong for norske bringebær, og idag har eg en oppskrift på sjokolademuffins med innbakte bringebær og bringebærglasur som er heilt topp å bake med dei ferske bærene! Lages både raskt og enkelt, og muffinsene er fri for sukker og gluten. Saftige og veldig gode – håper det kan friste:

IMG_1922

Sjokolademuffins med bringebær, 8 stk 
2 egg
130 g kesam original
45 g havremjøl*
20 g speltmjøl
20-25 g kakao
50 g sukrin gold*
25 g sukrin+*
1 ts bakepulver
en god klype salt
0,5 dl vatn (om nødvendig)
150 g bringebær

Glasur:
80 g ferske bringebær
100 g philadelphia/kremgo original
2-3 ss sukrinmelis

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom vatn og bringebær. La røra svelle i 5 minutter, juster deretter med 0,5 dl vatn om nødvendig.

2. Fyll litt røre i muffinsformene, legg 4-5 bringebær ned i kvar form og etterfyll med muffinsrøre. Steik midt i ovnen i 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl.

3. Bland sammen bringebær, philadelphia og smak til med sukrinmelis. Bre over dei avkjølte muffinsene før servering. Nyt 🙂

IMG_1924

Tips og alternativer:
♦ du kan fint bruke anna søtning i muffinsrøra tilsvarande 100 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

♦ havremjøl og speltmkøl kan også erstattes av anna tørrvare, gjerne en kombinasjon av to typer.

IMG_1929

Nyt en muffins eller tre med god samvittighet – kvardag som helg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Elena Østrem

    Går det ann å bruke noe annet enn sukrinmelis i glasuren? Jeg har ikke sukrinmelis, men jeg har sukrin, sukrin+, sukrin gold og fibersirup clear og gold

    1. Prøv med sukrin+, men hugs å halvere mengden 🙂

  2. Josefine KL

    Hvor mange muffins fikk du av denne oppskriften? 🙂

  3. Yngvild

    Kan jeg bruke vanlig mel hvis jeg ikke har det som står i oppskriften?

  4. Kan man bruke proteinpulver i stedet for kokosmel?

    1. Har forresten laget disse med speltmel i stedet for kokosmel og fått veldig godt resultat! Ble ikke helt fortrolig med glasuren, men heldigvis er de minst like gode uten 🙂

      1. Så kjekt du likte muffinsane! Glasuren kan manjo mikse og trikse litt på sjølv også 🙂

    2. Ja, det kan du 🙂