Linda Stuhaug

Annonse

10. august 2016

Slik lager du sukkerfri japp iskrem!

Slik lager du sukkerfri japp iskrem!
God lille-lørdag!
På søndag la eg ut eit bilde av denne kommande oppskrifta påfacebook-sida mi, der eg spurte kva dag dere ville ha den. Det var onsdag eller fredag som gjekk mest igjen, så då fant eg ut at eg skulle dele den med dere idag 🙂 Fleire kommenterte nemlig at dei ville lage den som fredags/lørdagskos, men denne krever litt tålmodighet ettersom lag 1 må stå natta over. Men det er likevell minimalt med arbeid og ikkje så mange ingredienser som skal til, alt kan man finne på en dagligvarebutikk med godt utvalg!
Dette er en vidareutvikling av oppskrifta på sukkerfri snickers is, som blei superpopulær på ekstremt kort tid. Forskjellen her er at japp isen består av sjokoladeis i bunn, flytande karamell og sjokoladetopping… en nydelig kombinasjon, og isen er heilt fri for tilsatt sukker:
Lag 1, sjokoladeis: 2,5 dl kremfløte 1 dl kald vikingmelk (usøtet på boks) 2 ss sukrin+ 2-3 ss kakao
Lag 2, karamell: 3 dl vikingmelk (usøtet på boks) 50 g sukrin gold 25 g fibersirup gold (evt. flytande honning eller anna type sirup)
Lag 3, topping: 100 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du, dag 1: 1. La vikingmelka stå kjølig så den får kjøleskapstemperatur før du starter med isen. Miks ingrediensene til sjokoladeisen til en fyldig og luftig krem med hansmiksmaster. Dette tar ca. 10 minutter, men vil variere, så følg med! Fordel i en passelig form kledd med bakepapir eller plast (min var 14×18 cm). Sett i fryseren til sjokoladeisen har stivna, helst natta over.
2. Bland ingrediensene til karamellsausen i en stor bolle som tåler mikrobølgeovn, la massen koke i 5-10 minutter, til en rennande, men litt fyldigere karamellsaus. Etter avkjøling blir karamellsausen enda fyldigere. Du kan også koke massen i en liten kjele, men det vil ta litt lengre tid. Oppbevar i kjøleskap.
Slik gjer du, dag 2: 3. Fordel karamellsausen over den stivna sjokoladeisen. No kan du med fordel sette formen i fryseren igjen, for at karamellen skal stivne litt, da er det enklare å legge sjokoladelokket over til slutt.
4. Smelt sjokoladen skånsomt, gjerne over vannbad. Har du kokosfett kan 1 ss gjere det enklare å smelte alt sammen. Fordel som eit topplokk over karamellsausen. Sett til avkjøling i fryseren til sjokoladen er stivna.
Ved servering: kutt opp passelige biter med en stor, skarp kniv. La isen deretter stå litt romtemperert for at den skal mjukne opp litt 🙂
Vil du heller prøve deg på snickers isen?
Oppskrift finner du her. Lag gjerne begge på samme tid, dei står seg nemlig lenge i frysaren 🙂
Har du spørsmål angående ingrediensbytting eller noko anna – ta gjerne kontakt i kommentarfeltet! Håper isen(e) frister, for desse er utrulig gode!

God lille-lørdag!

På søndag la eg ut eit bilde av denne kommande oppskrifta på facebook-sida mi, der eg spurte kva dag dere ville ha den. Det var onsdag eller fredag som gjekk mest igjen, så då fant eg ut at eg skulle dele den med dere idag 🙂 Fleire kommenterte nemlig at dei ville lage den som fredags/lørdagskos, men denne krever litt tålmodighet ettersom lag 1 må stå natta over. Men det er likevell minimalt med arbeid og ikkje så mange ingredienser som skal til, alt kan man finne på en dagligvarebutikk med godt utvalg!

Dette er en vidareutvikling av oppskrifta på sukkerfri snickers is, som blei superpopulær på ekstremt kort tid. Forskjellen her er at japp isen består av sjokoladeis i bunn, flytande karamell og sjokoladetopping… en nydelig kombinasjon, og isen er heilt fri for tilsatt sukker:

Lag 1, sjokoladeis:
2,5 dl kremfløte
1 dl kald vikingmelk (usøtet på boks)
2 ss sukrin+
2-3 ss kakao

Lag 2, karamell:
3 dl vikingmelk (usøtet på boks)
50 g sukrin gold
25 g fibersirup gold (evt. flytande honning eller anna type sirup)

Lag 3, topping:
100 g sukkerfri sjokolade


Slik gjer du, dag 1:
1. La vikingmelka stå kjølig så den får kjøleskapstemperatur før du starter med isen. Miks ingrediensene til sjokoladeisen til en fyldig og luftig krem med hansmiksmaster. Dette tar ca. 10 minutter, men vil variere, så følg med! Fordel i en passelig form kledd med bakepapir eller plast (min var 14×18 cm). Sett i fryseren til sjokoladeisen har stivna, helst natta over.

2. Bland ingrediensene til karamellsausen i en stor bolle som tåler mikrobølgeovn, la massen koke i 5-10 minutter, til en rennande, men litt fyldigere karamellsaus. Etter avkjøling blir karamellsausen enda fyldigere. Du kan også koke massen i en liten kjele, men det vil ta litt lengre tid. Oppbevar i kjøleskap.

Slik gjer du, dag 2:
3. Fordel karamellsausen over den stivna sjokoladeisen. No kan du med fordel sette formen i fryseren igjen, for at karamellen skal stivne litt, da er det enklare å legge sjokoladelokket over til slutt.

4. Smelt sjokoladen skånsomt, gjerne over vannbad. Har du kokosfett kan 1 ss gjere det enklare å smelte alt sammen. Fordel som eit topplokk over karamellsausen. Sett til avkjøling i fryseren til sjokoladen er stivna.

Ved servering: kutt opp passelige biter med en stor, skarp kniv. La isen deretter stå litt romtemperert for at den skal mjukne opp litt 🙂

Vil du heller prøve deg på snickers isen?




Oppskrift finner du her. Lag gjerne begge på samme tid, dei står seg nemlig lenge i frysaren 🙂

Har du spørsmål angående ingrediensbytting eller noko anna – ta gjerne kontakt i kommentarfeltet! Håper isen(e) frister, for desse er utrulig gode!

Annonse

2 Kommentarer

C

Celia

29. mai 2018

Hei! Kan du komme på et laktosefritt alternativ til Vikingmelk?

C

Celia

29. mai 2018

Glem det, så kommentaren over

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg