Blåbærkake med ostekrem

Hei!

Det er fredag og helg, midt i blåbærsesongen. Det er perfekt tid for å komme seg til skogs å plukke med seg nokre liter ferske blåbær. Ikkje berre er det gratis, men blåbærene smaker nydelig nyplukka, dei er perfekte å bake med, og man får masse frisk luft i samme slengen!

Kanskje denne sunnere og sukkerfri blåbærkaka med kremostglasur kan friste? Den er veldig saftig, enkel å lage og super å fryse, så man har sunnere alternativ til kake tilgjengelig utover høsten:

IMG_1992

Blåbærkake:
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 g ferske blåbær

Glasur:
1 pk philadelphia
50-100 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.

2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).

IMG_1990

Tips og alternativer*
– du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g, f.eks kun havremel, kun speltmel eller kombinsjon mellom fleire meltyper.
– du kan også bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.
for melkefri kake: bytt kesam med f.eks kokoskrem, eller en kombinasjon mellom kokoskrem og most banan. Kokoskrem kan også brukes som erstatning for philadelphia.


IMG_2008

Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂

79126_Funksjonell_Mat_Bakemiks_for_sunn_kake_glute_1

Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 kommentarer

 1. Karoline

  Den ser nydelig ut! Lagde blåbærmuffinsene dine med ostekrem for nokre dager siden i full fart, for kort tid før vi fekk besøk fekk eg vite at besøket hadde diabetes. Dei falt i smak og blir absolutt ikkje siste gang eg lager dei 🙂 Håper du får ei fin helg 🙂

  1. Så hyggelig, Karoline! Veldig kjekt muffinsane falt i smak 🙂
   Riktig god søndag til deg!

 2. Denne ser fantastisk god ut, og skal testes i nærmeste fremtid! Var flere ingredienser som jeg ikke hadde tilgjengelig, så kjøpte kakemixen. Ser du har skrevet at en skal tilsette olje/kesam, kan jeg tilsette kun kesam, og vil resultatet bli like bra?

  Har prøvd flere av oppskriftene dine, og det er alltid en suksess rundt middagsbordet!

  1. Hei Karina!
   Eg bruker aldri olje i denne kakemiksen, eg synes faktisk den blir bedre med berre kesam. Bruker 150 g 🙂 Kaka blir supersaftig og veldig god, så det kan absolutt anbefales!

   Så hyggelig at oppskriftene mine har falt i smak hos deg. Håper eg kan fortsette å inspirere framover 🙂 Ha en fortsatt fin veke!

 3. Kristin

  Hei:)
  Jeg lurte på om du kunne lage en oppskrift på sukkerfri Safarikake? Det er knuste safarikjeks (Jeg har funnet kjempegode sukkerfri sjokoladekjeks a la safari i merket Gullon (https://www.amazon.com/Gullon-Sugar-Free-Chocolate-Cookies/dp/B00RPSVZXQ) , dekkes med en krem bestående av 1 pk philadelphia og 1 pk pisket kremfløte blandet med 200gmelis, og så masse bær på toppen. Det er jo særlig den kremen i midten som jeg gjerne skulle hatt hjelp til så den ble god! Det hadde vært supert. Sukrinmelis er jo et godt utgangspunkt, men hvor mye, og ville du evt hatt oppi noe mer? Takk for innspill!! 🙂
  Blandingsforholdet i original oppskriften er 1 pk philadelphia, 1 pk kremfløte og 200g melis.

  1. Kristin

   Og gjerne også en sunnere utgave av ostekremen enn kremfløte og philadelphia, mindre kalorier.. 🙂

  2. Hei! Eg hadde nok berre bytta ut melis med 50/50 sukrinmelis og sukrin+, og kanskje smakstilsatt med litt vaniljepulver 🙂 Må alltid smake seg fram då, er ikkje «berre» å bytte ut og få bra resultat, alltid. Både philadelphia og kremfløyte finnes jo i magre varianter som er alternativ om du vil ha det magrare 🙂

   1. Kristin

    Tusen takk, Linda! 😀

   2. Ingen problem 🙂

 4. Kan jeg bruke bringebær i stedenfor?