Linda Stuhaug

Annonse

15. august 2016

Grønnsaksgrateng med bønner og dobbel ost

Grønnsaksgrateng med bønner og dobbel ost
Hei hopp!
Det er ny veke og vi starter som alltid med kjøttfri rett, idag en smakfull grønnsaksgrateng med bønner og dobbel ost. Denne er relativt rask og enkel å lage, og eg kan nesten garantere at du ikkje vil savne kjøtt! Gratengen er nemlig full av smak og bønner + dobbel ost gir en god dose proteiner og fett som holder magen mett og fornøgd.
Har du ikkje alle ingrediensene tilgjengelig gjer det ingenting. Suppler med andre grønnsaker, bruk kikerter eller linser istedenfor bønner, chili og kvitløkskrydder istedenfor fersk, kesam eller creme fraiche mellom lagene istedenfor cottage cheese. En grateng blir god nesten uansett kva man putter i, så har du diverse i kjøleskapet som synger på siste verset er det heilt supert å bruke til slike middager:
Du treng, 4 porsjoner 3 gulerøtter 5 sjampinjong 1 løk 1 squash 2-3 fedd kvitløk 1/2 chili 1 boks hakkede tomater 2 bokser kidneybønner 3 ss tomatpurê 1-2 dl vatn frisk basilikum pepper og paprikakrydder 200 g spinat (1 stor pose) 400 g cottage cheese (1 stor boks) revet eller skiva ost
Slik gjer du: Finhakk kvitløk og chili, kutt grønnsakene i små biter. Steik på middels varme i litt olje eller smør til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, basilikum og vatn. La det småkoke til en fyldig saus.
Hell av vatnet av bønnene og skyll godt i eit dørslag. Tilsett i tomatsausen og smak til med pepper og paprikakrydder, eventuelt andre krydder om du ønsker det.
Fordel 1/4 i en ildfast form, deretter legger du over eit lag med spinat og cottage cheese i 2-3 omganger før du avslutter med ost. Steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til osten er smelta og gyllen.
Eg serverte med en god klatt guacamole. Ha gjerne en frisk salat, litt brød, aioli eller ligande som tilbehør etter smak og behag!
Ikkje tenk for mykje på «meatfree monday» – nyt en kjøttfri middag uansett om det er mandag eller fredag 🙂 Velbekomme!

Hei hopp!

Det er ny veke og vi starter som alltid med kjøttfri rett, idag en smakfull grønnsaksgrateng med bønner og dobbel ost. Denne er relativt rask og enkel å lage, og eg kan nesten garantere at du ikkje vil savne kjøtt! Gratengen er nemlig full av smak og bønner + dobbel ost gir en god dose proteiner og fett som holder magen mett og fornøgd.

Har du ikkje alle ingrediensene tilgjengelig gjer det ingenting. Suppler med andre grønnsaker, bruk kikerter eller linser istedenfor bønner, chili og kvitløkskrydder istedenfor fersk, kesam eller creme fraiche mellom lagene istedenfor cottage cheese. En grateng blir god nesten uansett kva man putter i, så har du diverse i kjøleskapet som synger på siste verset er det heilt supert å bruke til slike middager:


Du treng, 4 porsjoner
3 gulerøtter
5 sjampinjong
1 løk
1 squash
2-3 fedd kvitløk
1/2 chili
1 boks hakkede tomater
2 bokser kidneybønner
3 ss tomatpurê
1-2 dl vatn
frisk basilikum
pepper og paprikakrydder
200 g spinat (1 stor pose)
400 g cottage cheese (1 stor boks)
revet eller skiva ost

Slik gjer du:
Finhakk kvitløk og chili, kutt grønnsakene i små biter. Steik på middels varme i litt olje eller smør til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, basilikum og vatn. La det småkoke til en fyldig saus.

Hell av vatnet av bønnene og skyll godt i eit dørslag. Tilsett i tomatsausen og smak til med pepper og paprikakrydder, eventuelt andre krydder om du ønsker det.

Fordel 1/4 i en ildfast form, deretter legger du over eit lag med spinat og cottage cheese i 2-3 omganger før du avslutter med ost. Steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til osten er smelta og gyllen.

Eg serverte med en god klatt guacamole. Ha gjerne en frisk salat, litt brød, aioli eller ligande som tilbehør etter smak og behag!


Ikkje tenk for mykje på «meatfree monday» – nyt en kjøttfri middag uansett om det er mandag eller fredag 🙂 Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg