Slik lager du søtpotetchips – garantert sprø!

Hei!

Har du prøvd å lage heimelaga, sunn søtpotetchips før, men aldri fått det skikkelig sprøtt? Å frityrsteike chipsen er jo en metode, men langt fra sunt. Eg har laga søtpotetchips som blir knasande sprø, heilt uten bruk av olje. Det er superenkelt og krever kun søtpotet og valgfritt krydder!

Chipsen må stå ei stund i ovnen, men det er nettopp dette som gjer resultatet så sprøtt. I mellomtida er det berre å styre på med andre ting, så det er slettes ikkje så krevande heller 🙂

Over til framgangsmetoden:

IMG_2038

Sprø søtpotetchips
søtpotet
valgfritt krydder

Slik gjer du: 

Skrell søtpoteta og del i tynne, tynne skiver med en skarp kniv. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Her er det berre å bruke det du liker, som for eksempel chili, urtesalt, spisskummin, kvitløkskrydder, eller kun eit dryss salt og pepper.

Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2,5- 3 timer, til søtpotetchipsen har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.

IMG_2015

La søtpotetchipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir det sprøtt og godt. Nytes så fort dei er avkjølt!

IMG_2042

Nyt som sunn snacks, gjerne med en dip av eget ønske. Tatziki, kvitløksdressing, aioli eller guacamole er nokre alternativer! Ellers er søtpotetchips nydelig over kyllingsalat, i wraps eller som tilbehør til middagen.

IMG_2060

Søtpotet er proppfull av betakaroten (vitamin A), vitamin C, fiber og kalium – dette er snakcs som nytes med den beste samvittighet kvardag som helg 🙂

IMG_2052

Håper du er inspirert til å prøve!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Hei! Dette så knallgodt ut! Men ett lite spørsmål: Dersom jeg ikke har varmluft på ovnen min, hva kan jeg evt. gjøre da? 🙂

    1. Hm, eg har ikkje prøvd desse uten varmluft. Eg rekner med det skal gå greit med vanlig over-undervarme, men da kan du kun ha eit brett i gangen, og må muligens steike litt lengre. Lykke til, Silje – håper det blir vellykka 🙂

  2. Hvor lenge holder chipsen seg å hvordan oppbevarer du den? 🙂

    1. Spises samme dag – den blir dessverre seig etterkvart. Kan hende det er en metode for å bevare sprøheten, men eg har ikkje fått det til enda…

  3. Skal prøves;) kan de lagres og spises senere også? Hvordan bør de oppbevares?

    1. Eg har ikkje funne noko metode for å oppbevare desse sprø, dei blir dessverre seige etterkvart… så anbefaler å spise samme dagen 🙂

  4. Marie nilsen

    Hei. Bruker du ingen olje på disse? Kun krydder? Takk for all inspirasjon her, utrolig mye godt!

    1. Ja, kun krydder, som det står i «introen» 😉
      En glede å inspirere – håper chipsen faller i smak 🙂

  5. Caroline

    Tusen takk for oppskriften, dette var veldig inspirerende! Gleder meg til å prøve !

    1. Håper det smaker, Caroline 🙂 Eg er hekta!

  6. Prøvde akkurat! Skjærte søtpotet med ostehøvel, 2,5 t i ovnen på rist med bakepapir. Perfekt!

    1. Fantastisk! Kjekt med tilbakemelding, Lars 🙂

  7. Hvilket krydder brukte du? 🙂 Så veldig godt ut !

    1. Bruker som regel dei som er nevnt 🙂

  8. Hei lurer på om du har laget squash chips eller har tips om hvordan jeg kan få det til? Har ei venninde som ikke kan ha rotgrønsaker så vil overraske hu med squash chips når hu kommer hit om et par helger men trenger litt hjelp/tips..

    1. Heisann! Eg har rett og slett ingen aning, dessverre. Eg har aldri vore borti det før :/

    2. Gulla Nilsen

      Heia. Squash chips er nydelig, sånn lager jeg det: skjær squashen i tynne skiver eller på langs,bruk gjerne mandolin å så legges de utover på tørkepapir,strø på litt salt å la de gjerne ligge i 1-2 timer, tørk de med tørkerull å vend i de maisennamel ( kan godt ligge ei stund med maisenna på) stekes i panne med en god del olje, går fort så pass på at de ikke blir brent,legg på tørkepapir så oljen trekkes ut, sprø og kjempegode,serveres med hvitløk dressing

      1. Spennande! Dette skal eg prøve 😀