Linda Stuhaug

Annonse

22. august 2016

Slik lager du søtpotetchips – garantert sprø!

Slik lager du søtpotetchips – garantert sprø!
Hei!
Har du prøvd å lage heimelaga, sunn søtpotetchips før, men aldri fått det skikkelig sprøtt? Å frityrsteike chipsen er jo en metode, men langt fra sunt. Eg har laga søtpotetchips som blir knasande sprø, heilt uten bruk av olje. Det er superenkelt og krever kun søtpotet og valgfritt krydder!
Chipsen må stå ei stund i ovnen, men det er nettopp dette som gjer resultatet så sprøtt. I mellomtida er det berre å styre på med andre ting, så det er slettes ikkje så krevande heller 🙂
Over til framgangsmetoden:
Sprø søtpotetchips søtpotet valgfritt krydder Slik gjer du: Skrell søtpoteta og del i tynne, tynne skiver med en skarp kniv. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Her er det berre å bruke det du liker, som for eksempel chili, urtesalt, spisskummin, kvitløkskrydder, eller kun eit dryss salt og pepper.
Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2,5- 3 timer, til søtpotetchipsen har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.
La søtpotetchipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir det sprøtt og godt. Nytes så fort dei er avkjølt!
Nyt som sunn snacks, gjerne med en dip av eget ønske. Tatziki, kvitløksdressing, aioli eller guacamole er nokre alternativer! Ellers er søtpotetchips nydelig over kyllingsalat, i wraps eller som tilbehør til middagen.
Søtpotet er proppfull av betakaroten (vitamin A), vitamin C, fiber og kalium – dette er snakcs som nytes med den beste samvittighet kvardag som helg 🙂
Håper du er inspirert til å prøve!

Hei!

Har du prøvd å lage heimelaga, sunn søtpotetchips før, men aldri fått det skikkelig sprøtt? Å frityrsteike chipsen er jo en metode, men langt fra sunt. Eg har laga søtpotetchips som blir knasande sprø, heilt uten bruk av olje. Det er superenkelt og krever kun søtpotet og valgfritt krydder!

Chipsen må stå ei stund i ovnen, men det er nettopp dette som gjer resultatet så sprøtt. I mellomtida er det berre å styre på med andre ting, så det er slettes ikkje så krevande heller 🙂

Over til framgangsmetoden:


Sprø søtpotetchips
søtpotet
valgfritt krydder

Slik gjer du:
Skrell søtpoteta og del i tynne, tynne skiver med en skarp kniv. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Her er det berre å bruke det du liker, som for eksempel chili, urtesalt, spisskummin, kvitløkskrydder, eller kun eit dryss salt og pepper.

Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2,5- 3 timer, til søtpotetchipsen har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.

La søtpotetchipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir det sprøtt og godt. Nytes så fort dei er avkjølt!


Nyt som sunn snacks, gjerne med en dip av eget ønske. Tatziki, kvitløksdressing, aioli eller guacamole er nokre alternativer! Ellers er søtpotetchips nydelig over kyllingsalat, i wraps eller som tilbehør til middagen.

Søtpotet er proppfull av betakaroten (vitamin A), vitamin C, fiber og kalium – dette er snakcs som nytes med den beste samvittighet kvardag som helg 🙂

Håper du er inspirert til å prøve!

Annonse

6 Kommentarer

A

Anne

15. juni 2023

Hvordan oppbevares de? I en tett pose , og i noen dager?

Linda Stuhaug

20. juni 2023

Glass helst😊

C

Celine

4. september 2018

Hei lurer på om du har laget squash chips eller har tips om hvordan jeg kan få det til? Har ei venninde som ikke kan ha rotgrønsaker så vil overraske hu med squash chips når hu kommer hit om et par helger men trenger litt hjelp/tips..

G

Gulla Nilsen

16. september 2018

Heia. Squash chips er nydelig, sånn lager jeg det: skjær squashen i tynne skiver eller på langs,bruk gjerne mandolin å så legges de utover på tørkepapir,strø på litt salt å la de gjerne ligge i 1-2 timer, tørk de med tørkerull å vend i de maisennamel ( kan godt ligge ei stund med maisenna på) stekes i panne med en god del olje, går fort så pass på at de ikke blir brent,legg på tørkepapir så oljen trekkes ut, sprø og kjempegode,serveres med hvitløk dressing

Linda Stuhaug

18. september 2018

Spennande! Dette skal eg prøve 😀

Linda Stuhaug

4. september 2018

Heisann! Eg har rett og slett ingen aning, dessverre. Eg har aldri vore borti det før :/

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg